Bloggen tijdens een blogdip…

blogdipBloggen als je een blogdip hebt, tuurlijk lukt me dat wel ;) Er valt altijd wel wat te schrijven over boeken. Dus vandaag blog ik over de twee boeken die ik momenteel aan het lezen ben.

De maand van het spannende boek is begonnen en vandaag heb ik in het zonnetje gelezen in De ooggetuige van Simone van der Vlugt. Ik ben nu op de helft, het verhaal leest vlot door. Soms lijkt een soort biografisch verhaal van een jonge vrouw die kampt met slechtziendheid. Het wordt de lezer namelijk goed duidelijk gemaakt hoe het is om slechtziend door het leven te gaan. Simone heeft flinke research gedaan en dat merk je tijdens het lezen. Het verhaal wordt nu wel spannend,  maar ik ben nog op de helft, dus de uiteindelijke leeservaring zal ik nog schrijven.

Daarnaast lees ik in Rode rozen en tortilla’s van Laura Esquivel. Het is een Mexicaanse roman in de stijl van het zogenaamde magische realisme. Een beetje zoals Het huis van de zeven zusters van Elle Eggels. Maar dat speelt dit verhaal zich af in een keuken waar allerlei gerechten met liefde worden bereid. Het verhaal gaat over de jongste dochter in het gezin: Tita. Zij wil trouwen, maar dat mag ze niet van haar moeder. Dus besluit Tita zich te wijden aan de kookkunst. De eerste indruk van deze roman is dat als een zoet liefdesverhaal overkomt. Maar tussen de regels door lees je over wrange en moeilijke situaties… De recepten, de mooie zinnen en de liefde voor het koken en eten verbloemen het leed. Ook bij dit boek ben ik nog op de helft. Maar ik ben nu al onder de indruk.<


2 reacties

 • 10 juni, 2012 om 18:53
  Theetante zegt:

  Rode rozen en tortilla’s is geweldig! Dus zeker verder lezen hè?

  Ikhartje(0) deze reactie

  Theetante Beantwoorden

 • 13 juni, 2012 om 10:03
  Alexandra zegt:

  Klinkt goed! Het geeft een schrijver veel mogelijkheden om vanuit een gebrek (slechtziendheid) te schrijven. Zo te horen is dat goed uitgewerkt. De beste personages zijn personages met gebreken. Niets is saaier dan een personage dat perfect is en geen tegenslagen ondervind. En dat andere boek doet me denken aan een film Chocolat die ik ook heerlijk vond.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Alexandra Beantwoorden

Reageer op: Bloggen tijdens een blogdip…

Geef hier je reactie


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten