Campagne: YA! Boekenweek

Ya boekenweekIk ben ouder dan de doelgroep, maar toch ben ik dol op YA-boeken. Ik lees graag YA-thrillers, zoals van Mel Wallis de Vries of Helen Vreeswijk. Maar ook ‘The Hunger Games’ valt onder dit ya-genre. Young Adult boeken nemen steeds meer hun plek in, maar dit genre blijft ergens toch een ondergeschoven kindje.

Daarom is er een campagne gestart: YA! Boekenweek. Oftewel: lezers worden opgeroepen om de petitie te ondertekenen zodat die kan worden aangeboden bij het CPNB. Met het doel om een YA! Boekenweek te realiseren.

Logisch eigenlijk en gek dat het nog niet bestond. Er is een kinderboekenweek, een gewone boekenweek, een maand van het spannende boek, maand van het spirituele boek etc. De doelgroep van het YA-genre is eigenlijk juist de doelgroep die we aan het lezen moeten krijgen en uitgerekend voor deze doelgroep wordt er nog niets georganiseerd. Ze vallen overal buiten schot. Ze zijn te oud voor de kinderboekenweek, te jong voor de gewone boekenweek. Ook boekhandels weten zich af en toe geen raad met dit genre en stoppen deze boeken gewoon in de kast bij de kinderafdeling. Tja… erg stoer om als 15-jarige naar de kinderboekenafdeling te moeten… Gelukkig zijn er steeds meer boekhandels die een eigen hoekje hiervoor reserveren, met zelfs een eigen tafel waar de nieuwe titels op gepresenteerd worden.

Maar het kan allemaal nog veel mooier. Lisa Snijders bedacht daarom deze campagne met een petitie. Een campagne om aan te geven dat een ya-boekenweek een must zou zijn. Een boekenweek met activiteiten voor jongeren, met misschien wel een speciaal geschenkboekje en heel veel aandacht voor YA-titels in de boekhandel. Diverse uitgeverijen hebben al enthousiast gereageerd. Ook ik steun dit project volledig! Vandaar dat ik er ook speciaal aandacht aan geef op mijn blog en jullie vraag om ook deze petitie te ondertekenen, dat kan uiteraard ook anoniem. Klik hier om naar de petitie te gaan.


6 reacties

Reageer op: Campagne: YA! Boekenweek

Geef hier je reactie


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten