Zwaar verguld van Chantal van Gastel

zwaar verguld coverIk ben dol op de “Zwaar-boeken” van Chantal van Gastel en Zwaar verguld is waarschijnlijk de allerlaatste “Zwaar…” chicklit met dierenarts Isa en haar grote liefde Ruben. Ik vond het een heerlijk boek om te lezen!

Isa en Ruben gaan trouwen. Dat houdt dus in dat Isa voorbereidingen gaat treffen voor haar huwelijk. Isa heeft een sprookjeshuwelijk voor ogen, maar haar ouders en de ouders van Ruben hebben ook hun eigen ideeën over het huwelijk… Isa probeert haar eigen weg te volgen, maar dat gaat niet altijd zoals ze zelf wil… Ondertussen gebeurde er iets naars bij haar beste vrienden Floor en Mas. Floor is zwanger en veel te vroeg bevalt ze van haar baby’tje Luca. Een spannende en beangstigende tijd breekt aan voor Floor en haar vriendinnen. Haar collega Stijn twijfelt over zijn relatie met Bram. En Saar, een jong meisje met een muis is helemaal verkikkerd op haar baas Hugo en komt om de haverklap langs op de praktijk. Isa probeert haar hoofd koel te houden.

Een heerlijke chicklit, die erg fijn geschreven is! Het is een luchtig verhaal, maar ook mooi in balans met de aangrijpende verhaallijn rondom het baby’tje van Floor en Mas. Chantal van Gastel heeft hiermee deze personages ook een belangrijk aandeel gegeven in Zwaar Verguld. Verder zit er ook nog een klein bijrolletje in voor de personages uit Zoek het maar uit! Erg leuk, je komt ze vanzelf tegen in het verhaal.

De belevenissen rondom de aankomende trouwerij vond ik lekker weglezen. Het uitzoeken van de trouwjurk, sporten om in die jurk die passen, een locatie uitzoeken en vooral de nodige discussies met hun ouders. Dat natuurlijk allemaal met Hollandse nuchterheid beschreven! Zwaar verguld is een verhaal geworden waarin lach en traan mooi in balans liggen!


Zoek het maar uit van Chantal van Gastel

zoek het maar uit coverZoek het maar uit van Chantal van Gastel lag al sinds vorig jaar september op mijn ntl-stapel. Het werd toch eens tijd dat deze vierde chicklit van Chantal aan de beurt zou komen en vorige week was dat dan ook het geval. Nadat ik het boek had gelezen heb ik nog lang nagedacht over het aantal sterren wat ik wilde geven. Ik twijfelde tussen 3 en 4. En dus besloot ik er nog een nachtje over te slapen en kwam ik toch uit op 4 sterren.

Zoek het maar uit gaat over Ella. Zij werkt in een boekhandel, maar tijdens een rustige koopavond wordt de winkel overvallen terwijl Ella alleen in de winkel staat. Als alles goed afloopt realiseert Ella dat het ook zomaar voorbij had kunnen zijn en daarom wil Ella een whislist maken en de dingen gaan doen die ze al veel eerder had willen doen. Als haar Owen ook nog eens met haar wil samenwonen lijkt het leven van Ella compleet te zijn. Maar zo voelt het toch niet voor Ella. Tijdens de overval moest Ella plotseling denken aan Dex, haar jeugdliefde. Daarnaast wil Ella graag een boek schrijven en dat lukt met hulp van haar oma, die een emotioneel en indrukwekkend geheim met zich meedraagt.

De chicklit Zoek het maar uit is serieuzer dan de drie voorgaande chicklits van Chantal. Er spelen diverse emoties een rol. Het boek is lekker dik en onderhoudend, maar leest vlot. Verder merk ik dat Chantal erg gegroeid is met haar schrijfstijl. Zoek het maar uit heeft diepgang, maar toch blijft de sfeer herkenbaar en luchtig zoals je verwacht bij een chicklit. Voor mijn gevoel is dat een prettige combinatie. Wat ik bijzonder vond was dat boek ergens voorspelbaar was en toch ergens ook weer niet. Ik wil niks verraden, maar er kwam een hele onverwachte wending in het verhaal en dat kwam ook bij mij wel even binnen. Wie het boek wil gaan lezen komt vanzelf wel op het punt wat ik nu bedoel. En wie het gelezen heeft zal direct begrijpen wat ik bedoel.


Waar ik naar uitkijk…

Er komt (binnenkort) een hele leuke lading nieuwe boeken uit en daar kijk ik echt naar uit.

zoek het maar uit covertime out coverDeze twee zijn sinds een paar dagen al verkrijgbaar, ik heb ze allebei nog niet in huis, maar daar komt snel verandering in.

 

 

 

 

judas cover

Dit lijkt me een heel indrukwekkend boek van Helen Vreeswijk, het gaat over de schokkende gevolgen van pesten. Helen Vreeswijk schrijft goede young adult thrillers die een realistisch beeld geven van ongelukkige situaties waarin tieners terechtkomen. De omschrijving raakte mij nogal en ik heb dit boek op mijn verlanglijstje staan. Nog eventjes wachten tot oktober…

 

 

overspelkoort cover

En dan hebben we nog twee thrillers die op mijn lijstje staan:
Overspel is een literaire thriller van Nicolet Steemers (Lichtval & Zachte heelmeesters) en Nicolet heeft een hele mooie schrijfstijl. Tot nu toe heb ik al haar boeken 5 sterren gegeven. Ik kijk dan ook uit naar Overspel en die komt als het goed is, deze maand nog uit.
Ja, na lang wachten kunnen we in november eindelijk weer eens een thriller lezen van Saskia Noort. Zij is toch wel een van mijn favoriete Nederlandse thrillerschrijfsters. Voor mijn gevoel heeft zij de Nederlandse vrouwenthriller op de kaart gezet. Excuse me, when I’m wrong, maar het is mijn gevoel…


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten