Gewoon magisch van Conny Regard

gewoon magisch coverConny Regard heeft al meerdere chicklits op haar naam staan. Met ‘Gewoon magisch’ sloeg ze een ietwat andere weg in: een fantasierijke en erotische chicklit.

Vlinder is van kleins af aan paranormaal begaafd. Op haar 23e verjaardag droomt ze van een man, die als een wolf in haar dromen verschijnt, waarna hij veranderd in een aantrekkelijke man. In hun dromen ontmoeten ze elkaar. Maar in het echte leven kennen ze elkaar niet. Totdat Vlinder naar hem op zoek gaat. Hij heet Quinn en hij staat op het punt van trouwen met Amy.

Vlinder heeft een eigen winkeltje, een new age shop.  Ze heeft last van de opdringerige Jos, want uiteindelijk drastisch uit de hand loopt. Ondertussen blijft Vlinder dromen over Quinn en ze kunnen zelfs via gedachten met elkaar communiceren. Wilfred en Chris, een mannelijk stel, sluiten al snel vriendschap met Vlinder en besluiten haar te helpen.  Maar Quinn blijft koppig en Vlinder blijft hoop houden.

Ik ben fan van Conny Regard, met veel plezier las ik al haar chicklits. ‘Gewoon magisch’ is iets heel anders dan je van haar gewend bent. Ik moet eerlijk bekennen dat dit verhaal niet zo mijn ding was. Ik vond het ietwat langdradig en de hoeveelheid seks had ook wel wat minder gemogen wat mij betreft. Het fantasie-gedeelte vind ik dan weer wel een leuke toevoeging aan het verhaal: elkaar ontmoeten in dromen en met elkaar communiceren via gedachten. Dat vond ik juist een mooi gegeven, omdat ik zelf ook geïnteresseerd ben in de kracht van dromen.

Wat ook kenmerkend is bij de boeken van Conny Regard is haar oog voor details. Het new age winkeltje van Vlinder beschrijft ze heel beeldend. Ook de jurken die door Quinn worden ontworpen zie je zo voor je. ‘Gewoon magisch’ is niet super goed, maar het is een prima boek voor de romantische lezers. Echt een verhaal om op de bank te lezen met thee en chocola. Maar persoonlijk hoop ik dat het volgende boek van Conny weer een chicklit wordt zoals ik van haar gewend ben!


Ik ben nog niet klaar met jou van Conny Regard

ik ben nog niet klaar met jou coverIk vind chicklits leuk, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar chicklits van Nederlandse bodem. Conny Regard is één van mijn favoriete chicklit-schrijfsters! En ‘Ik ben nog niet klaar met jou’ is haar nieuwste chicklit!

Jasmijn is topmodel en werkt en woont in Amerika. Iedereen kent haar daar onder de naam Jazzy. Ze staat wekelijks in de bladen met allerlei schandalen en uitspattingen. Achter de drukke Jazzy schuilt de tere vrouw Jasmijn, ze heeft nogal een verleden, maar alle rijkdom en fame verbloemd dat verleden. Toch blijft het haar achtervolgen.

Voordat ze naar Amerika vertrok was ze getrouwd met Alex en samen kregen ze een dochtertje. Jasmijn was nog jong, ze kon zich niet settelen. Daarom bracht ze haar dochtertje (nog een baby) naar Alex en begon een nieuw leven. Ze stortte zich op de wereld van het modellenwerk. Maar na al die jaren mist ze Alex ontzettend en ze wil haar dochtertje terug. Dus besluit ze terug te gaan naar Nederland. Maar zit Alex daar op te wachten? En haar dochtertje weet niet beter dat haar mama dood is. Zal Jasmijn ooit alles goed kunnen maken wat ze in het verleden fout heeft gedaan?

In het begin is het verhaal een beetje rommelig. Maar zodra Jasmijn op het vliegtuig stapt naar Nederland wordt je in het verhaal gezogen. Conny Regard houdt van plotwendingen en vaak als je denkt te weten hoe het verdergaat, geeft ze er weer een andere draai aan. Zo blijf je helder doorlezen en wordt je vaak verrast. In het begin lijkt het verhaal wat ongeloofwaardig: welke moeder laat nou haar dochtertje in de steek? Toch merk je tijdens het lezen dat Jasmijn in al die jaren daarna gegroeid is en kom je erachter dat ze toentertijd gewoonweg niet geschikt was als moeder. Na schande en wijsheid en verlost van het juk als topmodel veranderd Jasmijn in een tere en moederlijke vrouw.  Die overgang vind ik mooi omschreven. En ik denk ook wel dat het zo ook kan zijn.

Conny schrijft vlot, origineel en het verhaal zakt nergens in. Wat me opvalt is dat ik in al haar boeken bepaalde elementen zie terugkomen. Zoals de kinky kapsalon met kappers op rolschaatsen. Daar las ik al eerder over. En de ‘gay best friend’ is ook altijd wel aanwezig. Verder is het boek lekker herkenbaar voor mensen die in Rotterdam wonen of daar bekend zijn. Vier sterren voor deze chicklit!


Liefde of leugens van Conny Regard

liefde of leugens coverLiefde of leugens is een hele leuke en meeslepende roman!

Mariska en Sam zijn een getrouwd stel en willen graag kinderen, maar dat lukt allemaal niet zo goed. Na een test blijkt Sam onvruchtbaar te zijn en daar heeft hij het heel moeilijk mee. Op een dag komt er post binnen voor Sam, waar de nieuwsgierige Mariska al in kijkt en tot haar schrik leest dat Sam ergens een dochter blijkt te hebben, waarvan de moeder is overleden. Haar laatste wens was dat Sam de zorg van zijn dochter op zich zou nemen. Mariska schrikt daar erg van en besluit de brief te verstoppen en erover te zwijgen… Dit met alle gevolgen van dien! Want de brief komt weer boven water en Sam is vastbesloten zijn dochter op te zoeken…

Een andere verhaallijn gaat over de zus van de overleden moeder: Rafaella… Zij heeft de zorg op zich genomen van Ravi, omdat ze nooit wat heeft vernomen van Sam. Rafaella is dierenarts en reislustig, ze woont  dan ook in verschillende landen gedurende het boek. Sam en Rafaella kruisen elkaars pad…

Liefde of leugens is in tegenstelling tot de andere boeken van Conny Regard meer een roman dan een chicklit. Het is wat serieuzer, maar dan wel verweven met wat romantiek. Ik kroop zelf helemaal in het verhaal, waardoor ik dit boek in één dag heb uitgelezen! Ik kreeg vanaf de eerste bladzijde al een hekel aan de oppervlakkige en materialistische Mariska en ik zag meteen al dat Sam zo’n lieve en zorgzame man was die beter verdiende. Ook zijn verdriet dat hij geen kinderen kon krijgen en ook niet echt gesteund werd door zijn vrouw wist mij te raken. Daarnaast kon ik me ook goed inleven in Rafaella, een jong en onbevangen meisje, maar ook heel zorgzaam en moederlijk voor haar nichtje.

Ik vond Liefde of leugens een mooie roman die ik niet snel zal vergeten.


Dubbelspel van Conny Regard

dubbelspel coverIk heb Dubbelspel gelezen van Conny Regard… Het is een chicklit, maar deze chicklit gaat net een stapje verder…

Anoek en Sasha zijn een tweeling, maar kunnen het al jaren niet met elkaar vinden. Na zes jaar verschijnt ineens Anoek weer in het leven van Sasha en niet zomaar. Anoek wil dat Sasha met haar van plaats ruilt. Sasha moet voor een avond doorgaan als Anoek. Dat ziet Sasha niet zitten, maar laat zich toch overhalen. Ze gaat samen met de vriend van Anoek naar een belangrijke gala-avond. De situatie loopt helaas uit de hand als Sasha en Nick autopech krijgen. Na dit ingewikkelde weekend wil Sasha weer normaal doorgaan met haar leven, maar dat lukt niet. Ze krijgt Nick niet uit haar hoofd. En alles, maar dan ook alles lijkt veel gecompliceerder te worden dan het ooit was.

Dubbelspel is verrassend goed geschreven en anders dan je zou verwachten. Met wisselende perspectieven en onverwachte wendingen. Ook de verhaallijnen zitten heel goed in elkaar. Verder vond ik ook de personages Raf en Don erg leuk bedacht! Zij zijn de twee beste (gay) vrienden van Sasha. Ze komen dan ook regelmatig bij Sasha over de vloer en spelen daardoor ook grote rol in dit verhaal. Ik voelde ook een soort lichte spanning tijdens het lezen, dat komt omdat de personages namelijk nogal rommelen met de waarheid. Dat komt natuurlijk ooit een keer uit. Maar wanneer en hoe loopt dat dan af? Het zorgde ervoor dat ik bleef doorlezen.

 


Ik huur een man van Conny Regard

ik huur een man coverIk heb een chicklit gelezen van Conny Regard! En het was een leuke leeservaring!

Ik huur een man gaat over Jacky. Een leuke meid met herkenbare eigenschappen. Ze wordt door haar ex uitgedaagd om naar een feestje te komen met een leuke man, maar die heeft ze helaas niet. Er blijft in het hoofd van Jacky wel een verhaal rondspoken van een vriendin, die een gigolo had gehuurd. Waarom niet… denkt Jacky en ze besluit het bureau op te bellen. Jacky voelt zich daarna onzeker over haar beslissing en wil het liefst afzeggen. Toch breekt eindelijk de avond aan en staat de gigolo voor de deur… Maar dan krijgt Jacky gevoelens voor deze man en de man in kwestie ook voor haar en binnen kortste keren staat het leven van Jacky dan ook volledig op zijn kop.<

In Ik huur een man zitten erg leuke passages. Zoals bijvoorbeeld een bezoekje aan een alternatieve kapsalon waar kappers op rolschaatsen je wenkbrauwen epileren met een touwtje. Maar ook zinderende passages die zich afspelen in een chique hotelkamer. De spanning en sfeer in het verhaal zijn goed voelbaar en de gevoelens van Jacky zijn realistisch. Conny heeft een heerlijke en vlotte schrijfstijl en schrijft bijna filmisch. Je ziet echt voor je wat er gebeurd en dat niet alleen: je krijgt aardig wat kriebels in je buik bij bepaalde passages. Ik wil zeker meer boeken van Conny Regard gaan lezen. Ze is erg goed en weet het genre chicklit origineel te benaderen!


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten