111x Daphne van Daphne Deckers

over mannen moeders en meer coverIk ben weer lekker thrillers aan het lezen, maar voor het slapengaan lees ik het liefst een paar columns. De laatste tijd had ik dus altijd wel een bundel naast mijn bed liggen. En de laatste bundel die ik heb gelezen is er weer een van Daphne Deckers. Het is de bundel 111x Daphne. En het bevat nogal veel herhaling. Eerlijk gezegd vond ik dit de minste van alle bundels die ik van haar gelezen heb. 

111x Daphne is een verzameling van oudere columns samengevoegd met nieuwe columns. Omdat ik afgelopen maanden de andere columns van haar ook heb gelezen heb ik veel doorgebladerd als ik weer een ‘classic column’ tegenkwam. Bij een aantal columns stond dat er ook boven, dat waren dus de ‘classics’. Maar ik kwam ook veel columns tegen waar dat niet boven stond, maar waarvan ik zeker weet dat ik ze al eerder heb gelezen. Volgens mij stonden er heel veel van die anekdotes ook al in Pedagoochelen. Maar goed, naast die herhaling biedt deze bundel gelukkig ook wat nieuw leesvoer!

Net als in de andere columnbundels schrijft Daphne volop over haar kinderen en het reilen en zeilen binnen haar huishouden. Daphne werkt bij RTL aan Holland’s next top model. Ook schrijft ze over Maxima, Kate Middleton en over Kika. Daphne schrijft boeiend over haar kijk op de dagelijkse bezigheden en wat er speelt in haar omgeving.

Het was de laatste bundel die ik nog moest lezen van Daphne Deckers, ik heb over deze ook vrij lang gedaan. Simpelweg omdat ik het beperk tot een a twee columns per keer. Ik heb nu al haar columnbundels gelezen en ik vond tot nu toe Typisch Nederlands het leukst!

Hebben jullie nog leuke tips wat betreft columnbundels?


Typisch Nederlands van Daphne Deckers

typisch nederlands coverZoals jullie weten lees ik voor het slapengaan graag columnbundels of iets anders wat luchtig is. Hanna Bervoets, Claudia de Breij, maar ook Daphne Deckers! Ik heb de afgelopen tijd een aantal bundels van haar gelezen. En vorige week las ik elke avond wat columns uit Typisch Nederlands, haar laatste bundel.

In Typisch Nederlands schrijft Daphne op boeiende wijze over haar leven als moeder, tv-persoonlijkheid en schrijfster. Haar kinderen zijn al wat ouder en gaan naar de middelbare school. De onderwerpen waarover ze schrijft zijn uit haar leven gegrepen: Emma die terugkomt van kamp, haar mening over social media, over het kleinste kamertje, vrijheid en moeilijke hapjes op feestjes, maar ook onrecht, zoals diefstal.

Na alle bundels waarin haar kinderen nog klein zijn vond ik Typisch Nederlands veel leuker om te lezen. Haar kinderen zijn ouder, ze is zelf een stuk relaxter geworden en het blijft gewoon leuk om te lezen over haar drukke leven. In haar vorige bundels vond ik dat Daphne soms te erg haar best deed om over te komen als voorbeeld-moeder. Bij Typisch Nederlands is dat gelukkig een stuk minder. De columns zijn kort en krachtig en ze lezen lekker weg. Het was voor mij in ieder geval weer een leuke columnbundel voor het slapengaan!

 


Pedagoochelen van Daphne Deckers

pedagoochelen coverDe verhuizing naar een eigen domein is in volle gang, maar tussen de virtuele verhuisdozen gaat het lezen natuurlijk gewoon door! Sinds een tijdje heb ik er bewust voor gekozen om voor het slapengaan iets luchtigs te lezen. Het maakt mijn hoofd lekker leeg en van een luchtig verhaal lig ik ook geen uur wakker. Ik koos voor de bundels van Daphne Deckers. Ik bespreek drie boeken van haar in deze blogposten.

Ik dacht eerst dat dit ook een columnbundel was, maar het verhaal gaat gewoon aan één stuk door. Daphne schrijft over zogenaamde opvoedstress die komt kijken bij het opvoeden van kinderen in de leeftijd van 4 tot 6. Lijkt allemaal serieus, maar het is juist heel vermakelijk geschreven. Stiekem is het leuk om bij Daphne Deckers binnen te koekeloeren. Het is niet zo dat ze schrijft met een wijzend vingertje, want ze maakt zelf ook genoeg blunders, maar ik vond wel dat Daphne soms iets teveel haar best deed om over te komen als een’supermoeder’ die het allemaal net wat beter weet.


Schudden voor gebruik van Daphne Deckers

schudden voor gebruik coverDit is dus wél een columnbundel, waar ik overigens ook stukjes tekst in tegenkwam die ik ook al in Pedagoochelen had gelezen. In de columns mogen we dus ook binnenkijken in haar gezinsleven, maar ze schrijft over dingen die in de media gebeuren. De columns zijn over het algemeen lekker luchtig en vermakelijk, maar tussendoor vind je ook serieuze overpeinzingen over maatschappelijke problemen en vervuiling van de oceanen.


Decksels van Daphne Deckers

decksels coverIn principe gewoon dezelfde strekking als Schudden voor gebruik: luchtige en vermakelijke columns, met af en toe serieuze overpeinzingen. Weer kwam ik anekdotes en een aantal passages tegen die ik al eerder in Pedagoochelen heb gelezen. Dat vind ik ergens jammer, je denkt toch dat je iets totaal nieuws in handen hebt. Dus ja, ik heb een paar columns overgeslagen, omdat ik zoiets had van: ik heb dit een paar weken terug al gelezen.

Daphne Deckers heeft een vlotte pen, de verhaaltjes/columns zijn ideaal zo net voor het slapengaan. Of als je in bad ligt, of in de auto. Het is niet aan te raden om alles achter elkaar te lezen. Columnbundels zijn net als een pak koekjes. Na vijf ben je misselijk. En eet je dan toch nog het hele pak op, dan hoef je ze de eerste maanden niet meer. Verdelen dus ;)


Drie bundels in één blog gebundeld

dingen die fijn zijn coverDe afgelopen dagen heb ik een stapeltje columnbundels gelezen. Heerlijk met dit zomerse weer en de korte verhaaltjes lezen lekker door.

Eerst had ik Dingen die fijn zijn van Claudia de Breij.
Ik ben een fan van het werk van Claudia! Ik hou van haar shows, ik hou van haar liedjes en dus ook van deze verhalenbundel. Het is een hele leuke bundel vol met feelgood-columns.
Claudia schrijft over de kleine dingen in het leven die gewoon heel fijn zijn en verder over alledaagse en herkenbare situaties. Zij gaf mij met deze bundel de inspiratie om voor mezelf een lijst te maken met 100 dingen die ik fijn vind. Leuk om te doen en terug te lezen. En dat je dan denkt: Ja, het leven is echt fijn!

De andere dag ging ik in tuin zitten met Laat maar waaien van Daphne Deckers. En ja, het waaide en dat liet ik maar zo. Daphne schrijft leuk, maar bij haar blijf ik toch het gevoel houden dat ze erg haar best doet om over te komen als een “perfect mother” . Ik heb niet alle bundels van Daphne gelezen, ben ik ook niet van plan, vond deze wel leuk voor tussendoor.

En vandaag had ik Geen paniek! van Renske de Greef. En die is echt heel leuk! Ik heb deze bundel in één middag uitgelezen. Ik vloog er doorheen. Ook heel feelgood en zo herkenbaar! Renske schrijft vaak de dingen die wij denken, maar niet durven zeggen of doen. Of ze schrijft over gedachten waar wij wel eens aan denken maar nooit delen met anderen. Dat je op een feestje zit met lieve mensen, die leuke dingen doen, maar waar jij dan denkt “wat doe ik hier eigenlijk?” Zo herkenbaar!

En even een rijtje sterren:

Dingen die fijn zijn: *****
Laat maar waaien : ****
Geen paniek: *****


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten