Even leek alles normaal van Mila van Oosten

even leek alles normaal coverOp deze zondag een beladen thema op mijn blog: depressie. Mila van Oosten schreef over haar ervaringen met depressie een boek.

Mila raakt snel overprikkelt, slikt antidepressiva en soms kan een simpele opmerking haar compleet uit balans halen. Denken aan zelfmoord is voor haar soms net zo normaal als denken wat ze vanavond gaat eten. Als ieder mens een machinekamer zou hebben, met iemand die je emoties regelt, dan is bij Mila die kamer onbemand. Voor anderen een zwaar onderwerp, voor Mila heel normaal, leven met deze extreme emoties is voor haar dagelijkse kost.

Allereerst vind ik het heel stoer van Mila om haar ervaringen zo op te schrijven en te delen met de rest van Nederland. Het is nogal wat en vaak stuit je ook tegen onbegrip aan als je kampt met depressies. Mensen roepen snel dat je iets los moet laten, je ergens overheen moet zetten, of gewoon vrolijk door moet gaan. Voor mensen als Mila is dat allemaal niet zo makkelijk.

Voor de buitenwereld lijkt Mila cool. Goeie baan, leuke vriend, stiefzoon, vriendinnen en ze gaat graag naar het theater. Toch lijkt Mila heel eenzaam in haar hoofd. Lachen naar de buitenwereld, terwijl demonen in je hoofd schaduwen over je leven werpen. Het lijkt me erg moeilijk om zo te moeten leven, maar Mila slaat zich er goed doorheen.

Elke negatieve gebeurtenis laat Mila’s leven instorten. Waar andere mensen denken in oplossingen, denkt Mila dan vaak aan zelfmoord. Ook relaties onderhouden valt Mila zwaar. Er wordt van alles van haar verwacht, maar ze kan de prikkels amper verwerken. Toch houdt Mila zich goed staande in deze drukke wereld, waar mensen steeds minder begrip lijken te tonen, of het simpelweg niet altijd (willen) begrijpen.

Het boek is wat verwarrend opgesteld. Je duikt van heden naar verleden. Naar samenwonen, terug naar de studietijd, na de tijd na het samenwonen, dan een keer naar de kindertijd. Maar gaandeweg begreep ik wel waarom, want ik denk dat het zo in het hoofd van Mila ook werkt. Een constante snelweg van gedachtes, sprongen in de tijd, mijmeringen en prikkels. Het is dan ook begrijpelijk dat dit gevoel en die drukte dan ook terug komt in haar manier van schrijven.

Daarom is dit boek een mooie aanwinst. Het geeft een inkijkje in het hoofd van Mila, wat speelt er en wat voelt en denkt ze echt. Veel lotgenoten zullen dan ook veel herkenning vinden in haar boek. Ik zeg het nogmaals: stoer om dit te durven delen!


Reageer op: Even leek alles normaal van Mila van Oosten

Geef hier je reactie


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten