Fan van Hebban

persoonlijkIk ben lid van Hebban. Eerlijk, in het begin was ik zeer sceptisch en kon ik er mijn draai absoluut niet vinden. Maar nu ken ik er de weg beter!

Ik was en ben een Goodreads-fan. Eigenlijk grappig, aangezien mijn voorkeur ligt bij Nederlandse auteurs en ik fan ben van een Amerikaanse community. Maar ja, het is zo fijn daar, een handig platform om mijn collectie bij te houden, zelf boeken toe te voegen en een challenge bijhouden. Echt socializen doe ik er niet, maar dat doe ik op andere social media sites. Toen kwam Hebban, een Nederlandse variant.

Eerst vond ik het niets. Ook de naam vond ik niets. Alsof ik ergens was geband en nu dus op Hebban zat vanwege een ban. Echt waar, dat is mij een keer gevraagd toen ik het over Hebban had: ‘waar heb jij een ban gekregen dan?’ En dan uitleggen dat Hebban een boekensite is, en Hebban het eerste geschreven woord was. Van ‘hebban olla vogala’. Hebban is hebben en boeken willen wij als lezers maar wat graag hebben.

Het was in het begin alsof ik in een nieuwe winkel mijn boodschappen moest gaan doen en de helft van het assortiment nog niet binnen was. Maar de beloftes werden waargemaakt. Er kwamen meer functies, meer boeken, meer leden, meer groepen en dus ook meer artikelen. Hebban is nog steeds niet helemaal af. Het is tenslotte nog altijd de beta-versie. Maar wat er nu al is, dat is al fijn werken! Vind ik dan hé ;)

Eerst begreep ik er weinig van, maar simpelweg zit het zo: je kan zelf bepalen hoe je feed eruitziet. Je kan alles wat je interessant vind volgen en wat je niet interessant vind, dat volg je niet. Zo volg ik zelf vrijwel alle portals, een aantal collega-boekbloggers, leuke lezers en recensenten. En ik ben er dagelijks zoet mee. Er verschijnen zeer regelmatig nieuwe artikelen op de diverse portals. Zo is er een chicklit-portal, Crimezone-portal, een portal over fantasyboeken en een portal over kinderboeken… kortom: vrijwel elk genre heeft zijn eigen portal en dus ook zijn eigen artikelen en giveaways. Hebban ontvangt ook boekbloggers met open armen, want er is ook een actief bloggers-portal!

Ineens betrapte ik mezelf erop dat ik vaker op Hebban zat dan op Goodreads. Dat mijn collectie op Goodreads achterliep en bij Hebban nauwgezet werd bijgehouden… Ook lees ik er dagelijks nieuwe artikelen en deel ik er stukjes uit mijn leeservaringen. En als ik iets niet snap, of ik heb wat aan te merken (want dat heb ik vaak genoeg haha) dan verschijnt er al snel een medewerker van Hebban op Twitter om mij verder te helpen. Of om te reageren op mijn aanmerkingen, wat vaak toch een leuk gesprekje met de nodige humor oplevert. Heel fijn!

Overigens zit ik nog steeds graag Goodreads. Maar nu dus ook dagelijks op Hebban. En je kan mij uiteraard ook volgen op Hebban :)

 

 


24 reacties

 • 7 december, 2014 om 19:11
  theonlymrsjo zegt:

  Grappig, die geleidelijke verplaatsing van goodreads naar Hebban. Ik heb op beide een account. Goodreads voelt nog steeds als “thuis”, terwijl ik mij op Hebban nog wat verloren voel. Voelt beetje onlogisch om sommige lezers/bloggers zowel op goodreads, als op Hebban, als op bloglovin’, als op wordpress en op Twitter te volgen. Maar dat ligt misschien aan mij en is de informatie op elk platform toch weer net anders.

  Ikhartje(1) deze reactie

  theonlymrsjo Beantwoorden

  • 8 december, 2014 om 19:53
   Leesdame zegt:

   Elk platform biedt voor mij wel zijn eigen dingen. Op Goodreads vind ik de collectie-functie het fijnst werken. Op Hebban vind ik de artikelen het leukst en het feit dat het gewoon lekker Nederlands is. Bloglovin vind ik handig op mijn tablet, in één feed alle nieuwe updates van de bloggers die ik volg. Op Twitter zit ik voor de interactie en het onzinnig kletsen over niets haha.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 8 december, 2014 om 10:31
  Zwartraafje zegt:

  Ik heb zelf ook bij beide een profiel. Goodreads voelt nog altijd het meest vertrouwd aan, maar ondertussen begin ik Hebban wel frequenter te bezoeken. Mijn recensies post ik nu ook bij allebei.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Zwartraafje Beantwoorden

Reageer op: Fan van Hebban

Geef hier je reactie


1 2

Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten