Gespot: Kleurboek voor op reis en een tijdschriftenboek

kleurboek-op-reis coverVandaag kwam ik twee leuke boeken tegen bij de boekhandel. Ik heb ze niet gekocht, maar ze trokken wel mijn aandacht.  En de boeken die ik niet koop, maar die wel mijn aandacht trekken in de boekhandel, horen thuis in de rubriek ‘gespot’.

Als eerste: ‘Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis’. Wat een mond vol hé… Nou ja, ‘het enige echte’ gaat ook niet echt op natuurlijk, want er zijn al wat meerdere kleurboeken voor volwassen op de markt ondertussen. Zelf heb ik er ook een. Het is leuk, maar ik doe het niet dagelijks.

Nu is er een handig formaat kleurboek voor op reis. Het verschil met die andere boeken is dat deze een handige ringband heeft. Dus makkelijk open te slaan, of om te vouwen. En het boek is ook wat compacter en dunner, maar de kleurplaten zijn in dezelfde stijl. Als ik eerder had geweten van dit compacte en makkelijk te hanteren boekje, dan had ik nooit die andere gekocht, maar ja, dat is altijd achteraf. Dus voor de mensen die nog steeds een kleurboek voor volwassenen op hun lijstje hebben staan, dan is dit een aanrader!

het tijdschriften boek coverVerderop bij de hoek van de opruiming vond ik dit schattig boek over tijdschriften: ‘Het tijdschriftenboek’  Er ging een ruime korting van af, maar toen ik door het boek bladerde begreep ik al wel waarom. Het is naslagwerk is al wat jaartjes gedateerd. Vrijwel alle tijdschriften passeren in dit boek de revue. Van de Margriet tot de Okki. Eigenlijk gewoon alles wat in de jaren is verschenen qua Nederlandse tijdschriften. In het kort wordt vertelt waar het tijdschrift over gaat, wat de doelgroep is, nog wat andere info. Wanneer het eerste nummer verscheen en wanneer het werd stopgezet.

Wat betreft het laatste klopt bepaalde info niet meer in het boek. En natuurlijk worden alle nieuwe tijdschriften van de laatste jaren niet besproken in het boek. Toch vond ik het een grappig boekje om door te bladeren. Het boek is niet meer te bestellen, maar op de tafel van de uitverkoop ligt vaak nog wel een exemplaar voor een kleine prijs.


Gespot: twee interessante boeken.

Deze week kwam ik twee interessante boeken tegen, waarbij de titel gelijk mijn aandacht trok. En ik heb een zwak voor boeken met mooie titels… Okay, dat hoeft niet altijd iets over de inhoud en de kwaliteit te zeggen, maar goed,  ik vond dus twee titels die mijn aandacht trokken! En waarbij de omschrijving mij natuurlijk ook aansprak!

bij starbucks heet ik amy coverBij Starbucks heet ik Amy van Els Quaegebeur
Els woont in New York en omdat ze bij Starbucks Els maar een moeilijke naam vinden, noemt ze zichzelf daar Amy. Het leven in New York is bijzonder en heel anders dan hier. Els beschrijft in dit boek haar leven in New York. Een bizar leven volgens mij, want leven in New York lijkt me vooral hectisch. Ik ben dus erg benieuwd naar dit boek!

margot coverMargot van Sophie Zijlstra
Dit boek sprak me aan, omdat ik bij het zien van de titel meteen dacht aan de zus van Anne Frank. En ja, dit boek gaat dus ook over de zus van Anne Frank. Dat lijkt me heel interessant, want Margot stond altijd wel in de schaduw van haar zusje en nu is er dus een boek over haarzelf. Er zijn wisselende kritieken, maar ik kan gelukkig zelf mijn mening vormen.


Gespot: Iedere dag feest

iedere dag feest coverSoms scoor ik wel eens boek wat niet echt is om te lezen, meer een bladerboek. En zo’n soort boek vond ik op een zogenaamde “opruimingstafel”… En het heet: Iedere dag feest van Irene de Vette. Ik was al gelijk geïnteresseerd door te titel. Het boekje heeft een soort “blokformaat”, het is klein, vierkant en in blokvorm dus. Een cadeauboekje meer, maar goed, ik kocht het voor mezelf en ik hoefde maar 2.50 euro te betalen. Altijd leuk toch?!

Iedere dag feest staat vol met 365 tips/quotes/weetjes over hoe je elke dag sprankelend kunt maken. Zo noem ik het maar… Het zijn simpele tips, ze zijn meestal ook gratis en ze maken je dag net wat meer bijzonder.

De schrijfster vindt het leuk om elke dag iets te vieren. Een zonnetje wat schijnt, een vervelend gesprek wat is afgerond etc. En ze zoekt in alles wel iets leuks. Daarvan heeft ze een leuk boekje gemaakt, met voor elke dag van het jaar een leuke doe-tip of een quote om verder over na te denken. Het zijn vaak simpele voor de hand liggende tips, maar waar we vaak niet opkomen. Bijvoorbeeld geen parfum van jezelf kiezen, maar voor een keer bij de parfumerie een totaal ander soort geur uitkiezen en die opspuiten en de rest van de dag mee rondlopen. Of, ga vandaag ouderwets bellen blazen, wat je als kind al deed. Of, zet vandaag een nep-tatoeage op een opvallende plek en kijk hoe je dat ervaart…

Ik vind het heel erg leuk bedacht. Ik zal er zeker vaak doorheen bladeren. En het bracht me ook op een idee. Een leuk idee, maar daarover later meer…


Gespot: iets nieuws van Keri Smit

finish this book coverEen terug kocht ik Wreck this journal van Keri Smith, dat bizarre boek met bizarre opdrachten. En nu is er weer wat nieuws van haar: Finish this book.

Keri Smith kwam op dit idee doordat ze onafgemaakte pagina’s mee naar huis nam die ze onderweg tegenkwam. Dat is ook het concept van Finish this book. In dit boek staan onafgemaakte pagina’s en het is aan de lezer om het boek te voltooien en om de pagina’s naar eigen inzicht af te maken. Verder staat op de kaft: Om dit te kunnen volbrengen, zul je een geheime intelligentie-training moeten volgen, die je in dit boek kunt vinden. Klinkt wel wazig vond ik… Maar goed, de boeken van Keri Smith hebben wel iets wazigs vind ik zelf. Dat is positief bedoeld hoor, het is juist de kracht van haar boeken.

Ik heb er even doorheen gebladerd, sommige opdrachten komen ergens wel overeen met Wreck this journal, maar andere opdrachten zijn toch weer totaal anders en dat maakt Finish this book toch weer iets unieks.

Het nadeel vind ik zelf, dat als je boeken van Keri Smith koopt, ze na verloop van tijd in de kast belanden en er ook niet meer uitkomen… Althans, dat is mijn persoonlijke ervaring hiermee :) En daarom heb ik Finish this book dan ook niet mee naar huis genomen.


Gespot: How to be an explorer of the world by Keri Smith

How to be an explorer of the world coverIk kwam weer een leuk boek tegen van Keri Smith: How to be an explorer of the world! Het staat vol leuke opdrachtjes weer. Maar het is dit keer een iets ander concept dan Wreck this journal.

Dit boek leert je op een andere manier kijken naar de wereld om je heen en het prikkelt je creativiteit tot op het randje! Er staan hele bijzondere opdrachten in, zoals: let op 50 dingen als je de bibliotheek bezoekt. Of omschrijf geluiden om je heen in woorden. Het is een leuk boek voor de Keri Smith fans en voor mensen die graag geprikkeld worden met creatieve opdrachtjes.

Het is een echt doe-boek en géén leesboek. Dat is iets waar je wel even rekening mee moet houden, want als je geen doener bent en niet wil kliederen in een boek, dan is het uiteindelijk zonde van je geld om dit boek te kopen.


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten