Het imago van de lezer

lezers imagoBegin deze week kreeg ik op Twitter een tweet van iemand die veronderstelde dat ik waarschijnlijk saai en lelijk zou zijn. Wel of niet serieus, het hakte er in! Want laten we eerlijk zijn: je hoort veel liever iets positiefs over jezelf.

Maar toch dacht ik erover na. Is dit het imago wat niet-lezers van lezers gemaakt hebben? Zijn we saai en lelijk in hun ogen?

 

 

Ons imago volgens niet-lezers:
We hebben muisgrijs haar
We dragen een bril
We hebben een vage starende blik
We praten nauwelijks met mensen
We hebben geen humor
We maken vast elke dag een kruiswoordraadsel
We weten niet wat mode is
We komen de deur niet uit
We zijn dol op advocaatjes met slagroom
We drinken thee
We zijn saai

Ons werkelijke imago:
Ook wij verven ons haar
We dragen zelfs contactlenzen
We hebben een open blik en zijn ruimdenkend
We raken nooit uitgekletst en we praten echt niet alleen over boeken
We hebben een groot gevoel voor humor en kunnen zelfs lachen om niets
Lezers zijn ook shoppers, we komen dus ook langs de modezaken!
We drinken rode wijn totdat we geen letter meer kunnen lezen
We drinken koffie om zo lang mogelijk te kunnen lezen
We zijn leuk, gezellig, sprankelend en openminded.

En jullie weten het: bij de rubriek ‘Korrel zout’ mag je alles lezen met een korrel zout  ;)
Fijn weekend!


4 reacties

 • 6 januari, 2012 om 22:32
  Pippi zegt:

  Mijn zwarte haar wordt heel gestaag grijs
  Als mijn lenzen niet lekker zitten draag ik een bril
  Als ik aan een goed verhaal denk ben ik even niet meer op deze wereld
  Kletspraatjes vind ik vaak zonde van de tijd
  Niemand lacht om mijn kwinkslagen
  De hele dag zit ik te wordfeuden
  Al jarenlang draag ik alleen zwarte zijden jurken
  Regen, wind en kou?- heb ik een grote hekel aan
  Eh, is jonge jenever ook goed?
  Met een scheut rum is thee pas lekker
  In het echt ben ik veel saaier dan mijn ex-leerlingen denken

  Eén van de meest onaardige opmerkingen die ik ooit naar mijn hoofd geslingerd kreeg: Al dat gelees- jij leidt gewoon een tweedehands leven.

  Bedankt voor je leuke stukje!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Pippi Beantwoorden

 • 6 januari, 2012 om 23:42
  Leesdame zegt:

  Ik heb het graag geschreven Pippi :)

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 7 januari, 2012 om 14:29
  Annemieke(Flint en Scott) zegt:

  Whaha ik moet er wel om lachen, het klopt precies! Ik ben het saaiste persoon wat er is, en ontzettend lillik! :-)

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annemieke(Flint en Scott) Beantwoorden

 • 13 juni, 2012 om 21:10
  Lisa zegt:

  Whahahaha, het is gewoon een reaktie waard..
  Hoe meer boeken je leest.. hoe meer mensenkennis je krijgt.. Want door boeken te lezen ontdek je eens iemand anders zijn kijk op het leven.. Dus saai? nee echt niet..
  En leesdame, om dat lelijk hoef jij je zeker geen zorgen te maken!!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Lisa Beantwoorden

Reageer op: Het imago van de lezer

Geef hier je reactie


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten