I love NL…

i love nlLaatst kreeg ik een berichtje dat het opvallend was dat ik vooral boeken van Nederlandse bodem lees… Ik moest glimlachen en keek eens in mijn leeslijst. Ja, ik lees veel Nederlandse schrijfsters… Ik hou van Nederlandse boeken!

Ik stond er eigenlijk zelf niet eens bij stil. Maar de recensie-exemplaren zijn meestal van Nederlandse schrijvers. En op mijn ntl-stapel liggen veel Nederlandse schrijvers… en in mijn e-reader staan ze ook. Dit is echt helemaal vanzelf gegaan. Ik vind trouwens ook heerlijk om Nederlandse films te kijken…

 Maar goed, morgen staat er dan eindelijk weer eens een leeservaring van een buitenlands boek op mijn blog: De lijst van al mijn wensen… Ik doe namelijk mee aan de speciale blogtour rondom dit mooie boek. Dus vandaar dat ik het morgen pas kan plaatsen.


5 reacties

 • 19 maart, 2013 om 09:14
  Anneke zegt:

  Ik lees toevallig op het moment veel naar het Nederlands vertaalde boeken (vanuit het Engels), maar normaal gesproken lees ik ook veel echte Nederlandse boeken.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

 • 19 maart, 2013 om 09:29
  deladylibrary zegt:

  Ik leest ook best veel Nederlandse vertalingen, maar mijn hart ligt toch bij Nederlandse chicklits en romans! Heerlijk :)

  Ikhartje(0) deze reactie

  deladylibrary Beantwoorden

 • 19 maart, 2013 om 11:38
  Inge zegt:

  Momenteel richt ik me ook volledig op Nederlandse letterkunde (inclusief de Vlaamse literatuur). Soms neig ik nog wel eens naar een buitenlandse bestseller (zoals bijvoorbeeld ‘Stoner’), omdat iedereen daar zó enthousiast over is.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Inge Beantwoorden

 • 19 maart, 2013 om 16:14
  Maurane zegt:

  Ik lees eigenlijk nooit Nederlandse boeken.. Af en toe wel Nederlandstalig, maar dat zijn dan vertaalde boeken of boeken van Vlaamse auteurs. Maar ik lees sowieso liever in het Engels of Frans, dat geeft me een kans om mijn talen te onderhouden. :)

  Ikhartje(0) deze reactie

  Maurane Beantwoorden

 • 19 maart, 2013 om 18:26
  Leesdame zegt:

  Ik lees vrijwel altijd in het Nederlands… want als ik niet Nederlandse schrijvers lees, dan lees ik Nederlandse vertalingen. Maar mijn voorkeur ligt momenteel bij Nederlandse schrijvers.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: I love NL…

Geef hier je reactie


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten