Ritueel van Isa Maron

Ritueel coverLaat ik maar gelijk eerlijk beginnen: stiekem was ik heel blij dat ik ‘Ritueel’ uit had. Ik vond het geen slecht boek, zeker niet! Maar ultiem spannend was het ook weer niet.

‘Ritueel’ is het derde boek in de serie ‘De Noordzee moorden’. Kyra Slagter is nog steeds bezig met haar vermiste zus Sarina en komt ook in dit deel weer wat meer te weten. Maud krijgt te maken met een gruwelijke zaak, waarin er schedels worden gevonden in de tuin van een huis wat net verkocht is. Al snel focust de politie zich op de vorige bewoners: de familie Demsterwold.

(meer…)


Thrillerherinnering #8 spel van de passie

passiespel coverLang voor ‘Vijftig tinten grijs’ waren er ook al boeken over bdsm. Betere boeken zelfs! Isa Maron debuteerde in 2008 met ‘Passiespel’, een erotische thriller met spannende passages. Het was nog erg nieuw en onbekend terrein voor uitgevers en het duurde even voor Isa een uitgeverij had gevonden met haar boek.

‘Passiespel’ vond ik een psychologische thriller met erotische elementen. De erotische bdsm-passages waren vele malen realistischer en vanwege het thrillergehalte ook een stuk duisterder van vorm dan de zoetsappige verhalen die nu uitgegeven worden.

(meer…)


IJskoud van Isa Maron

ijskoud coverNa ‘Galgenveld’ was ik erg nieuwsgierig naar het vervolg… Hoe zou het met Kyra Slagter gaan en met Maud Mertens? Gelukkig kreeg ik op tijd IJskoud in mijn handen. Met veel nieuwsgierigheid begon ik meteen aan deze koude thriller.

Op een dag verdwijnt de 7-jarige Jesse als hij met zijn oppas op de kinderboerderij is. Kyra Slagter is een vriendin van de oppas en komt meteen helpen zoeken. Ook Maud Mertens is met haar team aanwezig. Het lijkt een algemene vermissing te zijn, maar dan verdwijnt er een jongen uit Artis, en later verdwijnen er nog meer kinderen…

(meer…)


Galgenveld van Isa Maron

galgenveld coverWe moesten heel lang wachten op een nieuwe thriller van Isa Maron, maar ze kwam terug en hoe! ‘Galgenveld’  is het eerste deel van de serie ‘De Noordzeemoorden’. En ik ben fan!

Kyra is bezig met haar eindexamen en gefascineerd door moord en misdaad. Haar oudere zus is al jaren vermist en haar ouders zijn daarom heel bezorgt. Kyra is onbevangen en nieuwsgierig. Jarno, haar broer, belt haar om te vertellen dat er een lijk hangt bij het IJ. Kyra gaat er meteen heen en herkent de dode man: het is een docent van haar school. Vanaf dan bemoeit ze zich met oplossen van deze moord.

Maud Mertens werkt bij de recherche en wordt op deze moord gezet. Maud heeft een dochter en een man. Maud komt overal Kyra tegen, soms werkt het haar tegen, maar soms geeft Kyra belangrijke informatie. Voor Maud is het een ingewikkelde zaak en dan wordt er nog een lijk gevonden. De dader geniet van zijn martelpraktijken.  Hij stelt zijn slachtoffer graag ten toon en het liefst zo vernederend mogelijk. Hij is niet te traceren, niets leidt naar hem.

En er is nog een meisje in Schotland… ze wordt gevonden, maar ze wil niet praten. Wie is dit meisje en wat is haar aandeel in dit boek?

‘Galgenveld’ zet meteen in met een wrede moord. De moordenaar houdt er sadistische en vernederende praktijken op na.  Als lezer kreeg ik dat ook allemaal te lezen en dus is een sterke maag een must voor ‘Galgenveld’. Isa Maron heeft namelijke een beeldende schrijfstijl en schuwt heftige passages niet in haar boek.

‘De Noordzeemoorden’ is een serie en ‘Galgenveld is het eerste deel. Hierna zullen er nog drie delen komen. Ik ben er blij om, want dat betekent dat ik nog veel meer over Kyra kan lezen. Zij was mijn favoriete personage in dit boek en haar verhaallijn vond ik het leukst om te volgen. Ook waren er nog wat vragen waar ik geen antwoord op had gekregen, dus ik hoop en verwacht dat dit nog komt in de vervolg-delen.

Het was een sterke en spannende thriller, op sommige momenten een beetje ‘over the edge’, gewaagd zelfs… en dat vond ik heerlijk om te lezen. Ik hou van auteurs die over het randje durven gaan.

 

 


Schaduwkant van Isa Maron

schaduwkant coverAls finaliste van de leeswedstrijd was ik natuurlijk zeer nieuwsgierig naar het eindresultaat van Schaduwkant! Ik kan opgelucht ademhalen, want Schaduwkant is een heerlijke pageturner geworden.

De hoofdpersoon is Nora. Nora heeft een bizar leven gehad. Op een dag werd ze door haar vader uit de klas gehaald en werd ze zonder enige uitleg meegenomen naar Schiphol. Met haar ouders en haar zus ‘verdwijnt’ Nora van de aardbol. Tien jaar later is Nora weer terug in Nederland.

Maar ze is veranderd: ze is een Rubensvrouw geworden en door alles wat ze heeft meegemaakt is ze ook erg terughoudend geworden. Samen met haar kat Maan woont ze in een appartement in Amsterdam. Nora krijgt weer zelfvertrouwen als ze Joeri leert kennen. Joeri valt op gezette vrouwen en hij valt ook meteen voor Nora. Maar ook Joeri heeft een schaduwkant….

Schaduwkant is een echte pageturner! Het kostte mij wel een halve nacht, maar dat had ik graag voor over. Een goede thriller mag mijn nachtrust best stelen… In het begin is Schaduwkant onderhoudend en rustig van opbouw, maar gaandeweg komt er steeds meer (onderhuidse) spanning in het verhaal. De verhaallijn uit het verleden lijkt soms wat ongeloofwaardig, maar toch is het wel op een realistische wijze neergezet.

Hij stemt mij ook wel tot nadenken. Wat weten wij nu eigenlijk van elkaar? Wat is mijn schaduwkant? En wat zou ik doen als ik in Nora’s schoenen had gestaan? Ik geef het boek uiteindelijk 4 sterren

Leuke tip voor na het lezen: kijk de lievelingsfilm van Nora: Love Actually


In het dankwoord…

in het dankwoordIk was een van de finalisten bij de leeswedstrijd van Schaduwkant van thrillerschrijfster Isa Maron. Het was een spannende afvalrace. Maandenlang mocht ik intensief meelezen, advies en kritiek geven. Een hele interessante ervaring.

Zoals ik al zei heb ik het gehaald tot de finale en ik sta ook in het dankwoord. Dat vind ik wel heel bijzonder. Ik keek er echt naar uit om het boek uiteindelijk in handen te krijgen.

Ik heb de ebook-versie gekocht bij Bruna.nl dus ik kan helaas geen goede en duidelijke foto maken van de betreffende dankwoord-pagina. Maar als jullie dit boek toevallig ook lezen en je ziet bij het dankwoord “Luna” staan, dan weten jullie dat ik het ben :)


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten