Journée mondeal du livre

wereld boeken dagVandaag is het Wereld Boeken Dag. Bewust koos men toen voor 23 april. Het is namelijk een symbolische datum die verweven is met diverse grote auteurs. Onder andere Shakespeare stierf op 23 april 1616. Maar wat moeten we ons eigenlijk voorstellen van deze dag?

Deze dag wordt over de gehele wereld gevierd. In Nederland verzamelen scholen op deze dag zoveel mogelijk Engelstalige en Franstalige boeken om te schenken aan scholen in ontwikkelingslanden. Maar het is ook de dag die het teken staat van auteursrecht en de bescherming van het bestaan van boeken.

Bij Wereld Boeken Dag denk ik ook aan zogenaamde ‘wereldboeken’. Boeken uit de wereldliteratuur. Boeken die de wereld tekenden. En dan kom ik nu uit bij een mooie vraag aan jullie: stel dat je een boek op mag sturen naar een andere wereld, om de mensen in die wereld iets te laten zien uit onze wereld. Welk boek zou dat zijn? En je mag alles kiezen, een recent boek, een kinderboek of een klassieker.

En het is natuurlijk een dag bij uitstek om te genieten van boeken en  het lezen!


5 reacties

 • 23 april, 2014 om 16:36
  Chantal zegt:

  Ik zou Joris de Dichter opsturen. Het is een kinderboek, maar het laat duidelijk zien hoe onze wereld in elkaar zit. Dat we bijvoorbeeld moeten werken voor geld, dat we dromen, onze manieren van genezen en hoe we met de natuur omgaan ;)

  Ikhartje(1) deze reactie

  Chantal Beantwoorden

 • 23 april, 2014 om 19:45
  Gerriann zegt:

  Ik denk een boek van Thea Beckman. Kruistocht in Spijkerbroek of Hasse Simonsdochter.
  Een boek waar ook een stukje geschiedenis van Nederland in zit. En ze zijn gewoon mooi om te lezen natuurlijk.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Gerriann Beantwoorden

 • 24 april, 2014 om 19:21
  Marleen zegt:

  Peter Pohl- De regenboog heeft maar acht kleuren

  Omdat het zo mooi is.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Marleen Beantwoorden

 • 24 april, 2014 om 19:45
  Natalie zegt:

  Eén van mijn favorieten: Louis Couperus Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Natalie Beantwoorden

 • 24 april, 2014 om 20:53
  nico van der sijde zegt:

  Ik zou “Op zoek naar de verloren tijd” opsturen van Proust: naar mijn bescheiden mening het mooiste boek aller tijden, omdat Proust als geen ander alle facetten en klankkleuren en verborgen rijkdommen weet te beschrijven van onze grillige binnenwereld. Maar als dat niet mag (b.v. omdat het een meerdelig boek is van 3.000 pagina’s totaal), dan zou ik “De uitvinding van de wereld” opsturen van Olivier Rolin: een waanzinnig meeslepende pastiche van verhalen, n.a.v. krantenberichten uit alle uithoeken van onze zo oneindig gevarieerde planeet.

  Ikhartje(1) deze reactie

  nico van der sijde Beantwoorden

Reageer op: Journée mondeal du livre

Geef hier je reactie


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten