Gespot: iets nieuws van Keri Smit

finish this book coverEen terug kocht ik Wreck this journal van Keri Smith, dat bizarre boek met bizarre opdrachten. En nu is er weer wat nieuws van haar: Finish this book.

Keri Smith kwam op dit idee doordat ze onafgemaakte pagina’s mee naar huis nam die ze onderweg tegenkwam. Dat is ook het concept van Finish this book. In dit boek staan onafgemaakte pagina’s en het is aan de lezer om het boek te voltooien en om de pagina’s naar eigen inzicht af te maken. Verder staat op de kaft: Om dit te kunnen volbrengen, zul je een geheime intelligentie-training moeten volgen, die je in dit boek kunt vinden. Klinkt wel wazig vond ik… Maar goed, de boeken van Keri Smith hebben wel iets wazigs vind ik zelf. Dat is positief bedoeld hoor, het is juist de kracht van haar boeken.

Ik heb er even doorheen gebladerd, sommige opdrachten komen ergens wel overeen met Wreck this journal, maar andere opdrachten zijn toch weer totaal anders en dat maakt Finish this book toch weer iets unieks.

Het nadeel vind ik zelf, dat als je boeken van Keri Smith koopt, ze na verloop van tijd in de kast belanden en er ook niet meer uitkomen… Althans, dat is mijn persoonlijke ervaring hiermee :) En daarom heb ik Finish this book dan ook niet mee naar huis genomen.


Gespot: How to be an explorer of the world by Keri Smith

How to be an explorer of the world coverIk kwam weer een leuk boek tegen van Keri Smith: How to be an explorer of the world! Het staat vol leuke opdrachtjes weer. Maar het is dit keer een iets ander concept dan Wreck this journal.

Dit boek leert je op een andere manier kijken naar de wereld om je heen en het prikkelt je creativiteit tot op het randje! Er staan hele bijzondere opdrachten in, zoals: let op 50 dingen als je de bibliotheek bezoekt. Of omschrijf geluiden om je heen in woorden. Het is een leuk boek voor de Keri Smith fans en voor mensen die graag geprikkeld worden met creatieve opdrachtjes.

Het is een echt doe-boek en géén leesboek. Dat is iets waar je wel even rekening mee moet houden, want als je geen doener bent en niet wil kliederen in een boek, dan is het uiteindelijk zonde van je geld om dit boek te kopen.


Wreck this journal in een blikken trommel

wreck this journal coverVorige week zag ik iets leuks in de winkel… Een blikken trommel en in die trommel zit het bizarre Wreck  this journal boek, inclusief materialen die je kunt gebruiken bij de opdrachten uit dit bizarre boek!

Wreck this journal is bedacht door Keri Smith. Dit boek is eigenlijk niet om te lezen, maar om vol te kladderen, te scheuren en ja zelfs te vernielen. Ik zelf heb van haar This is not a book. Zelfde stramien als Wreck this journal, ook met bizarre opdrachten. Bijvoorbeeld een pagina uit het boek zo groot mogelijk maken, of juist zo klein mogelijk. Of tekenopdrachtjes: teken iets wat je vreselijk vindt en plak er daarna een zwart vel overheen. Of neem dit boek een hele dag met je mee overal naartoe, vergeet het nergens.

Het is veel onzin, maar wel leuke onzin en sommige opdrachten lijken heel simpel, maar blijken in de praktijk toch tegen te vallen. Maak maar eens een pagina zo klein mogelijk… Of zo groot mogelijk…

Om eerlijk te zijn ligt mijn exemplaar van This is not a book allang in de kast en heb ik ooit maar 4 a 5 opdrachtjes gedaan. Het is leuk, maar kost ook tijd. En voor ‘leuke onzin’ heb ik niet altijd tijd. Maar voor de zomer kan zo’n blikken trommel met het boek Wreck this journal en alle benodigdheden wel erg leuk zijn voor op vakantie als het weer eens regent…


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten