Manuscripta, een terugblik

manuscripta 2012Een paar weken terug (1 & 2 september) werd de opening van het nieuwe boekenseizoen gevierd met het evenement Manuscripta. Op Manuscripta tonen uitgeverijen de boeken die uit gaan komen, promoten auteurs hun werk en worden ook de nominaties bekend gemaakt van de NS publieksprijs. Je kan er ook lezingen bijwonen van auteurs en overal staan standjes waar je ook boeken kunt kopen of zelfs kunt krijgen. Ik ben niet naar Manuscripta geweest. Ja, als boekblogger hoor ik misschien daar juist wel te zijn, maar goed… Toch wou ik graag een leuk beeld schetsen van Manuscripta en daarom heb ik Jenniek een paar vragen gesteld :)

Je arriveerde op Manuscripta: wat zag je en wat was je eerste indruk?
Mijn eerste gedachte was ‘help, ik ben laat, waar moet ik naar toe’, ik kwam tenslotte voor de kernjury van de NS publieksprijs. Waar ik moest zijn werd niet direct duidelijk uit de borden, maar dankzij de behulpzame medewerkers ben ik op de goede plaats terecht gekomen. Toen de bijeenkomst voor de kernjury voorbij was kon ik uiteraard de rest van de dag doorbrengen op Manuscripta. Mijn eerste indruk was dat het kleiner was dan ik had verwacht. Vervolgens keek ik op de plattegrond en zag ik dat er nog een gebouw was. Dat ‘kleiner’ viel dus uiteindelijk reuze mee.

Wat waren voor jou de hoogtepunten op Manuscripta?
Allereerst natuurlijk de installatie van de kernjury voor de NS publieksprijs. Dit was een besloten bijeenkomst, alleen de kernjuryleden waren hierbij aanwezig. Een ander hoogtepunt was toch wel het ontmoeten van Simone van der Vlugt, een van mijn favoriete schrijfsters, en stiekem vond ik het ook wel erg leuk om op de foto te gaan met mijn grote held uit mijn kindertijd, Dikkie Dik.

Op Manuscripta zijn natuurlijk ook heel veel boeken, welke boeken gingen mee naar huis?
Uiteraard de boeken die genomineerd waren voor de NS publieksprijs. Dit waren In mijn dromen (Simone van der Vlugt), En dan nog iets (Paulien Cornelisse), Tonio (A. F. Th. van der Heijden), Tegenlicht (Esther Verhoef), Noorderlicht (Suzanne Vermeer) en De Lance-factor (Mart Smeets). Daarnaast heb ik nog twee boeken gekregen bij de verschillende standjes, en een e-book. Ik heb geen boeken aangeschaft op Manuscripta, maar uiteraard heb ik wel mijn wishlist flink aangevuld.

Heb je alles kunnen doen wat je wou doen, of kwam je tijd tekort? En zo ja, wat had je eigenlijk nog willen doen?
Ik heb eigenlijk alles wat ik wilde doen wel gedaan.

Wil je deze zin afmaken: volgend jaar wil ik weer naar Manuscripta omdat…
het een geweldig evenement is voor iedere boekenliefhebber.

Ik wil graag Jenniek bedanken voor haar medewerking!


3 reacties

 • 26 september, 2012 om 12:53
  willem jansen zegt:

  Is dat nog steeds in die Gashouder van de gasfabriek? Ik zeg niks, maar wat mij betreft..

  Ikhartje(0) deze reactie

  willem jansen Beantwoorden

 • 26 september, 2012 om 13:08
  Leesdame zegt:

  Ja, in de Westergasfabriek. Nou mail het mij dan privé, want nou ben ik nieuwsgierig ;)

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 26 september, 2012 om 17:33
  Judith zegt:

  Manuscripta is zo leuk! Ik ben zelfs beide dagen geweest en had nog best meer willen doen.

  Die Gashouder is een hele onplezierige locatie, op zich. Wat ik wel leuk vind is dat je in een rondje loopt en dan op een gegeven moment weer terugbent bij het begin, zonder dat je het eerst door hebt. De andere gebouwen zijn lang niet zo somber als de gashouder.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Judith Beantwoorden

Reageer op: Manuscripta, een terugblik

Geef hier je reactie


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten