Nobody van Marelle Boersma

nobody coverDe nieuwste thriller van Marelle Boersma is heftig en ongelooflijk onvoorstelbaar, maar gebaseerd op waargebeurde ervaringen.

Vivian is docente en vertrouwenspersoon op een middelbare school. Haar oog valt op Lynn, een stil meisje, wat met van alles lijkt te zitten, maar werkelijk niets prijs lijkt te geven. Vivian maakt zich zorgen gaat zich meer in Lynn verdiepen. Iets wat Lynn in eerste instantie niet leuk vindt. Gaandeweg begint Lynn Vivian wel te vertrouwen en laat ze hele kleine dingetjes los. Het blijkt gevaarlijker en ingewikkelder in elkaar te zitten dan Vivian aanvankelijk dacht…

Privé loopt het bij Vivian ook niet makkelijk. Ze heeft een geheime relatie met de directeur van de school. Edo… Hij is getrouwd en geeft Vivian alleen aandacht op vrijdagavond. Bij hem kan ze niet terecht met haar zorgen over Lynn. Edo is van mening dat Vivian zich veel te druk maakt om niets en lijkt haar eerder tegen te werken dan tegemoet te komen.

En dan is er nog makelaar Meidam. Hij is single, heeft zijn dochter verloren en niets lijkt hem nog te boeien. Dan mag hij lid worden van ELIT. Een exclusief genootschap waar achter gesloten deuren heel wat afspeelt…

In ‘Nobody’ weet de lezer net zoveel als Vivian zelf. We weten niets. We gissen mee wat er met Lynn zou kunnen zijn. Wordt ze misbruikt? Draait het om pesten? De cursieve teksten die tussendoor voorbijkomen geven al een tipje van de sluier prijs wat er met Lynn zou kunnen zijn. Ook de hoofdstukken rondom Meidam vertellen het een en ander. De spanning wordt op deze manier rustig aan opgebouwd, waarna ‘Nobody’ na de tweede helft veranderd in een thriller-achtbaan van gebeurtenissen.

Vaak heb ik met mijn ogen geknipperd. Bijna kon ik me niet voorstellen dat zulke zaken in Nederland voorkomen. Steeds hoopte ik dat het verhaal een aannemelijkere richting in zou gaan. Omdat ik wist dat het gebaseerd was op ware feiten, kon ik niet echt bevatten dat hetgeen wat zich ontvouwde ook werkelijk voorkomt in Nederland. Maar het komt dus wel voor en dat is te gruwelijk voor woorden. En juist goed dat Marelle Boersma dit als onderwerp heeft gekozen! Hiervoor is ook de nodige lef nodig en daar heb ik veel bewondering voor!

Ja, ik praat vaag. Maar ‘Nobody’ is een boek wat je moet lezen zonder al te veel voorinformatie. ‘Nobody’ is een meeslepende thriller. Aanrader dus!

 


Moederziel van Marelle Boersma

moederziel coverMoederziel is een beklemmende thriller, met veel onderhuidse spanning!

In Moederziel gaat het over Myrna en haar dochter Josje. Myrna heeft MS en zit daardoor in een rolstoel. Josje is de jongste dochter van Myrna en je merkt al wel dat Josje anders is. Ze is heel druk, maar heeft ook moeite met het verleden en het feit dat Myrna vaak de oudste dochter Saar heeft voorgetrokken. Josje besluit zomaar op een dag bij haar moeder in te trekken en voor haar moeder te gaan zorgen. Myrna wil dit echter niet, maar krijgt geen grip op de beslissing van Josje.

Myrna heeft ook net een man leren kennen, Dave en hij lijkt oprecht geïnteresseerd in haar te zijn. Dan zijn er nog de bemoeizuchtige buren, die te pas en te onpas Myrna overal op aanspreken en dit ook nog eens op een overheersende manier doen. Maar op een dag blijkt de buurvrouw plotseling dood in de tuin te liggen…

De beklemming die Myrna ervaart is duidelijk voelbaar. Myrna woonde zelfstandig, kreeg af en toe hulp, maar kon het prima zelf redden. Met bemoeienissen, betutteling en een plotseling inwonende dochter werd haar leven drastisch beperkt. Dit geeft Moederziel de nodige onderhuidse spanning. Zelfs meer spanning dan de stukken over de buurvrouw die dood in de tuin gevonden wordt.

Josje vertelt in haar hoofdstukken over haar jeugd en haar weg naar volwassenheid. Josje denkt dat ze nooit iets goeds doet in de ogen van haar moeder. Waardoor ik ineens kan begrijpen waarom Myrna zoveel lijkt te slikken van haar dochter. Ze wil het als moeder toch goed doen en ziet dit als een tweede kans. Dat blijft echter botsen. Dan is er ook nog Dave, de man die Myrna heeft leren kennen in de supermarkt. Hij blijft op haar pad komen en Myrna geniet van zijn aanwezigheid. Hij geeft haar de lucht die ze in haar verstikkende omgeving hard nodig heeft.

Voor mij persoonlijk was de ontknoping voorspelbaar. Ik was nog niet halverwege en ik had al zo mijn vermoedens over de afloop. En ja, mijn vermoedens bleken te kloppen. Maar dat neemt niet weg dat het boek beklemmend goed geschreven is. Het maakte wel indruk op me!


Vals alarm

vals alarm coverEr bestaan boeken die vanaf het begin een lezer vast kunnen houden. Vals alarm van Marelle Boersma is zo’n boek! Een moeder die vecht tegen de meedogenloze procedures van de Jeugdzorg.

Vals alarm begint al gelijk sterk. Janna is al jaren niet meer gelukkig bij haar man Roderick. Hij is een klootzak, hij mishandeld Janna en hun dochter Fleur, hij gaat vreemd en hij weet op slinkse wijze alles van Janna af te pakken. Voor hem is dat niet moeilijk, hij is een advocaat op topniveau en heeft overal connecties. Janna staat in de kou en moet noodgedwongen samen met Fleur in een klein flatje gaan wonen. Door een woedende actie van Janna pakt Roderick haar terug op haar zwakste plek: Fleur. Hij zorgt er met zijn mooie praatjes voor dat Jeugdzorg Fleur uit huis plaatst. Dan begint de strijd pas echt voor Janna. Ondertussen gaat Roderick gewoon door met zijn smerige spelletjes. Hij bereikt de grens van Janna…

Ik maak niet vaak mee dat ik bij een thriller tranen in mijn ogen voel prikken. Bij Vals alarm was dat het geval. Marelle Boersma beschrijft de emoties van Janna zo oprecht dat ik als lezer de pijn en machteloosheid voelde van Janna. Elk vrij uurtje pakte ik Vals alarm er weer bij. Ik moest weten of Janna eindelijk de gevoelloze mensen van Jeugdzorg kon overtuigen. Het verhaal is extra spannend gemaakt door het wisselen van heden en verleden. Wat meespeelt is het feit dat Jeugdzorg echt op deze manier handelt en vaak zonder intensief vooronderzoek een kind uit huis plaatst. Marelle heeft met Vals alarm een spannende én actuele thriller geschreven en ik hoop dat het bij veel mensen de ogen zal openen!

Met dank aan uitgeverij Crime Compagnie voor het sturen van een lees-exemplaar.


Stil water van Marelle Boersma

stil water cover‘Stil water’ was al een keer eerder uitgebracht, maar na het succes van ‘De babymakelaar’ besloot De Crime Compagnie ‘Stil water’ opnieuw uit te brengen. Dit met succes! Deze thriller speelt zich af in Zeeland, op en in het water.

Er komen veel personages voorbij, maar Rona van Baren – marien biologe en duikster – is toch wel de hoofdpersoon. Zij kampt tijdens het duiken met duizelingen en brandende ogen. Niet iedereen lijkt het op te vallen, maar Rona begint zich vooral zorgen te maken als er ook bruinvissen aanspoelen met vreemde wondjes.

(meer…)


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten