Evenbeeld van Marianne & Theo Hoogstraaten

evenbeeld coverEen historisch verhaal vermengt met een hedendaagse thriller… Dat is ‘Evenbeeld’. Het bracht me tot een mooie leeservaring!

De jonge Marrit erft tot haar verbazing alles van haar oom Lodewijk. Ook zijn grachtenpand aan de Keizersgracht. Als ze de erfenis aanvaard zal ze miljonair zijn, maar ook gebonden zijn aan een aantal bepalende voorwaarden. Marrit tekent en vanaf dan beginnen de problemen. Binnen de kortste keren heeft ze een criminele organisatie in haar nek hijgen. Die beweren dat ze op van alles recht hebben.

In 1628 reist een jonge vrouw mee met een schip van de VOC. Ze werkte voorheen als dienstmeisje in Amsterdam bij een rijke koopman. Ze raakte zwanger en omdat de koopman om haar geeft besluit hij haar de kans te geven om een nieuw leven op te bouwen in Nederlands-Indië. Ze stapt op de Batavia. Een moeilijke reis vol met barre omstandigheden volgt. En de jonge vrouw bevalt uiteindelijk aan boord van haar zoon. Dan strandt de Batavia op eenkoraal rif en moeten alle opvarenden noodgedwongen verblijven op de nabij liggende eilandjes. De situatie is onmenselijk te noemen en loopt dan ook volledig uit de hand…

Twee hele verschillende verhaallijnen die letterlijk mijlenver van elkaar verwijderd lijken. Maar realistisch gezien wist ik al wel dat vroeg of laat deze verhaallijnen wel degelijk met elkaar in aanraking zouden komen. Toch blijft het heel lang spannend wat precies die verbinding zou kunnen zijn.

Het historische verhaal vond ik prachtig om te lezen. De sfeer op het VOC-schip wordt zo treffend neergezet dat ik het gewoon allemaal voor me zag. De barre omstandigheid en de gruweldaden aan boord van het schip en later op de eilandjes lieten mij even rillen. En vooral ook omdat ik wist dat het daadwerkelijk zo geweest is vroeger. Dat maakte het misschien allemaal net wat heftiger. Het hedendaagse verhaal was weliswaar ook spannend, maar verbleekt een beetje bij het mooie historische verhaal.

Ik heb begrepen dat Marianne en Theo Hoogstraaten al bezig zijn met een nieuwe thriller, ook met een historisch kantje en daar verheug ik me nu al op!

 

 

 


Kinderspel van Marianne & Theo Hoogstraaten

kinderspel coverIk vond Kinderspel een venijnig spannende thriller.

Het verhaal begint heel kalm over het leven van tandarts Sylvia en haar dochtertje Charlène en het wel en wee in haar praktijk. Maar alles verandert als ze een patiënt over de vloer krijgt met een extreme tandartsenfobie en zelfs flauw valt in de behandelkamer. Sylvia besluit hem naar huis te brengen, maar Reinier, de patiënt blijft contact zoeken en kan het al snel erg goed vinden met Charlène. Maar er zit een addertje onder het gras: Reinier is namelijk niet zo aardig als hij lijkt, hij pakt Sylvia dan ook op haar zwakste plek: Charlène…

Van de een op andere dag zit Sylvia klem en vraagt ze zich af hoe ze in deze situatie terecht is gekomen. Reinier, die zo aardig en charismatisch overkwam… Hij blijkt een gevaarlijke terrorist te zijn. En dan is er nog Nick, hij heeft een kronkel in zijn hoofd en is geobsedeerd door de Breivik-affaire.

Kinderspel is spannend! Je weet al gauw welke kant het op zal gaan, maar niet waarom dit gebeurt. Het blijft ook lang gissen waarom juist het leven van Sylvia overhoop wordt gehaald. De twee auteurs (Marianne en Theo) hebben alles goed en integer beschreven. Geen overbodige informatie, maar wel essentiële informatie over activisme en terreur en zelfs de behandelingen in de tandartspraktijk zijn nauwkeurig omschreven. Al deze details maken van Kinderspel een realistische thriller!

Ik vond het heel fijn om weer eens een thriller te lezen die wat dieper gaat en op alle pagina’s de spanning laat voelen. Daarom ook 5 sterren!


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten