Alleen voor vrouwen van Marleen Janssen

alleen voor vrouwen coverAls iets mijn nieuwsgierigheid wekt, dan wil ik er ook meer over weten en in dit geval dus: lezen. Dat heb ik dus gedaan. Vandaag mijn leeservaring over dit aparte boek over de vrouwelijke seksualiteit.

In dit boek geeft Marleen Janssen haar visie over de vrouwelijke seksualiteit in Nederland. En hoe de oosterse wereld, het Taoïsme seksualiteit ziet. Volgens het boek zou het diep triest gesteld zijn met de seksualiteit van Hollandse vrouwen, want we klungelen maar wat aan. Althans, dat lees ik tussen de regels door dat de schrijfster dat vindt. In het oosten weten ze het maar wat goed met hun zogenaamde vallei-orgasme. Als je dat onder de knie zou hebben dan zal je hele leven veranderen! Dan is je energie-huishouding voor de rest van je leven op niveau, of zelfs hoger. Zul je altijd zin hebben in seks en nog wat meer van die mooie sprookjesachtige beloftes.

‘Alleen voor vrouwen’ belooft een boek te zijn over het vallei-orgasme. Marleen Janssen praat inderdaad over dit vallei-orgasme, maar legt verder nergens uit hoe het nou precies werkt. Nee, daarvoor moeten we toch die dure cursus doen. Wat mij sterk het gevoel geeft dat het boek een soort promotie is voor deze cursus, die cursus is namelijk  opgezet door – jawel- Marleen Janssen en haar leermeester Reinout Eleveld. Jammer, want de kaft beloofde toch wat anders…

De visie van Marleen Janssen is zeker interessant om te lezen, maar naarmate je verder komt, krijgt het boek een belerend toontje. Want, wat doen we het toch al jaren fout! Nee… die cursus, dát zou nou eens dé openbaring kunnen worden. Als Marleen al iets interessants schrijft, dan wordt dat onderbroken door een ervaringsverhaal van een vrouw. En zo staan er tig korte ervaringsverhaaltjes in dit boek die je steeds uit het verhaal halen van hetgeen wat Marleen aan het vertellen is.

De ervaringsverhaaltjes deden me denken aan een Homeshopping kanaal. Je weet wel… er wordt een apparaat met allerlei beloftes uitgelegd en dan komt er een vrouw aan het woord en die zegt: “voorheen durfde ik nooit in badpak, maar nu ik elke dag vijf minuten sport op dit apparaat is mijn leven helemaal veranderd.” In die trant kwam het namelijk over. Vrouwen bij wie het leven in de slaapkamer volledig was ingedut, maar die helemaal in de zevende hemel waren na het volgen van de cursus. Het kwam op een gegeven moment echt op mij over als een reclamepraatje.

Marleen raadde mijn gedachten al. Want ergens in het boek schrijft ze dat dit boek geen promotiemateriaal is voor de cursus. Ze weet dus al dat deze gedachten zal opkomen bij lezers. Aan het eind van het boek voelde ik vooral irritatie. De negatieve toon over Nederlandse vrouwen en hun kijk op seks begon me te storen. Vooral Reinout Eleveld blijkt de wijsheid in pacht te hebben. En weer kunnen ze gedachten lezen, want Marleen stelt de vraag aan Reinout wat hij ervan vindt dat er mensen zijn die geïrriteerd raken door hetgeen wat hun vertellen. Ook stelde Marleen de kritische vraag wat Reinout er van vond dat mensen de cursus mogelijk te duur vonden.

Valt het boek dan helemaal tegen? Nee… Zolang Marleen zelf maar aan het woord is, dan leest het prima en zeker in de eerste helft van het boek! Haar stijl is vlot, toegankelijk en bij vlagen grappig. Ze vertelt over het Taoïsme, hoe de energie-huishouding werkt. Wat je daarmee kan doen en wat dat met je gezondheid doet. Die stukjes over de visie van het Taoïsme zijn het meest interessant. Daarom kan ik deze leeservaring toch nog positief afsluiten.

 


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten