Haat van Mel Wallis de Vries

haat coverIk kocht ‘Haat’ van Mel Wallis de Vries tijdens het Ebook Prijzencircus. Anyway, ik verheugde me op ‘Haat’ en binnen twee dagen had ik dit boek dan ook uit.

In ‘Haat’ draait het om Nikki. Ze is een populair meisje, maar iedereen lijkt een grafhekel aan Nikki te hebben. Op een avond wordt ze samen met een ander meisje in het park gevonden, Nikki heeft een mes vast en een hoofdwond, maar zelf weet ze echter niet meer wat er gebeurd is. Nikki zegt ook dat andere meisje niet te kennen. De politie gelooft het maar half om half…

(meer…)


Schuld van Mel Wallis de Vries

Schuld coverKort en krachtig! Zo omschrijf ik het liefst ‘Schuld’ van Mel Wallis de Vries. Ik vloog er doorheen, werd verrast en was enthousiast.

Op een Amsterdamse school plegen een aantal scholieren kort na elkaar ‘zelfmoord’. Het wordt een trieste samenloop van omstandigheden genoemd. Onderling hebben de meisjes niets met elkaar te maken, maar toeval bestaat niet! De meisjes die ‘zelfmoord’ plegen hebben namelijk allemaal een brief ontvangen. Als ook Tess een brief ontvangt, dat zij de volgende zal zijn, besluit ze het uit te zoeken! Dit met gevaar voor haar eigen leven…

(meer…)


Kil van Mel Wallis de Vries

kil coverTerwijl ik bezig ben in de megadikke roman ‘Rozen’, las ik tussendoor ‘Kil’ van Mel Wallis de Vries. Ik doe dat wel vaker, twee boeken naast elkaar lezen en dat gaat prima. Het is ook leuke afwisseling, want ‘Rozen’ leest weliswaar boeiend, maar ook traag.

‘Kil’ is een heel dun boekje, maar het verhaal is kort én krachtig! Het verhaal begint met de recherche die onderweg is naar de visafslag. Daar vinden ze het lichaam van een jong meisje. Dan springen we naar de verhaallijn rond Thirza, ze is altijd te laat. Is vaak moe en moet daarom langs de dokter voor een bloedtest.

(meer…)


Shock van Mel Wallis de Vries

shock coverEindelijk las ik ‘Shock’ van Mel Wallis de Vries. Heel wat gedoe rond dit boek meegemaakt. Dubbel aangeschaft zelfs! Maar goed, nu heb ik dit boek eindelijk gelezen. Ik vond het wel een shock, toen ik doorkreeg welke kant Mel op ging…

Vier meiden gaan op zomervakantie in Frankrijk. Ooit waren ze met vijf. Toen was Emma er nog. Maar Emma is na het kerstfeest op hun school verdwenen. Nooit is ze teruggevonden. De vier vriendinnen doen hun best de vriendschap voort te zetten en willen er een fijne vakantie van maken.

(meer…)


Thrillerherinnering #12 een toffe ya-thriller van Mel Wallis de Vries

verblind coverMel Wallis de Vries is géén onbekende auteur op mijn blog. Achter de schermen van mijn blog kan ik de zoektermen bekijken en Mel Wallis de Vries staat daar vrijwel altijd bij bovenaan. Dat is leuk! Ik heb op twee na, al haar ya-thrillers gelezen. Niet allemaal kwamen ze voorbij op mijn blog.

Één daarvan was ‘Verblind’. Een boek wat ik in één adem uit las. Daar wou ik vandaag op terugkomen en ik vond ook dat Mel niet mocht ontbreken in mijn reis langs thrillerherinnering! Dus vandaag een ya-thriller :)

(meer…)


Wreed van Mel Wallis de Vries

wreed cover‘Wreed’ is de laatste nieuwe ya-thriller van Mel Wallis de Vries. Erg leuk om te lezen, maar zeker niet haar beste ya-thriller. Laten we eens kijken hoe dat zo komt…

Daniëlle is met haar drie vriendinnen op wintersport. Al vanaf het begin is het duidelijk dat Daniëlle een buitenbeentje in deze vriendinnengroep is. Ze sluit zich ook makkelijk af. Op de wintersport ontmoet ze Dante. Haar vriendinnen zijn er niet blij mee, maar Daniëlle geniet ervan. Terug in Nederland komt ze Dante opnieuw tegen bij de supermarkt en stiekeme afspraakjes volgen.

Stiekem zijn houdt dus ook in dat Daniëlle alles bij elkaar liegt. Bij haar vader thuis. Bij haar vriendinnen en tegen haar moeder. Daniëlle is de na scheiding van haar ouders bij haar vader blijven wonen, maar ze kan het niet goed hebben dat haar vader een nieuwe vriendin heeft. Maar dan gebeurd er iets… Daniëlle wordt vastgebonden en geblinddoekt wakker in haar eigen bed. Wie heeft dit gedaan? En waarom?

Vanaf het begin houdt Mel Wallis de Vries de spanning erin door aan het begin van een aantal hoofdstukken  ‘zwarte bladzijdes’ op te voeren. Stukjes vanuit het oogpunt van de dader: diegene die Daniëlle heeft vastgebonden. Tot het laatst toe blijft onduidelijk wie dit is, maar de clou is verrassend. Zo verrassend dat het eigenlijk wat vergezocht is. Alsof er op het laatst iemand opgevoerd moest worden en de schrijfster dacht: ‘laat ik die maar nemen’… Dat viel me wat tegen. Ook vond ik ‘Wreed’ niet echt vernieuwend. Het was alsof ‘Vals’ en ‘Waanzin’ samen in de blender waren gegooid. Verder vond ik het jammer dat de ‘zwarte bladzijdes’ vrijwel onleesbaar waren op mijn e-reader.

Wat me ook opvalt bij boeken van Mel Wallis de Vries is dat vriendinnengroepjes helemaal niet zo vriendschappelijk overkomen. Zo is het meisje Loulou het toonbeeld van een populair bitcherig meisje. Helemaal niet vriendschappelijk en ze is zelfs intens gemeen. Ze geniet ervan om Daniëlle te vernederen. Waarom noemt iemand dan zo’n meisje een vriendin? Blijf je uit angst ‘vrienden’ met een gemeen meisje omdat je bang bent voor de gevolgen als je haar de waarheid vertelt? Vond ik wel een interessante vraag die bij me opkwam tijdens het lezen.

‘Wreed’ is leuk om te lezen, het is geen topper, maar het is ook geen slecht boek!


Fout van Mel Wallis de Vries

fout coverIk had Fout in bijna drie kwartier uitgelezen, het was de moeite waard! Gewoon even tussendoor dus.

Fout gaat over Sophia. Ze wordt wakker en ontdekt dat ze vastgebonden zit aan een boom. Voor haar ligt een briefje: dit is je verdiende loon, vanavond ben je dood. Sophia weet echter niet waarom en wie hierachter zit. Haar geheugen gaat een reis maken langs gebeurtenissen in haar leven. Haar vriendje Damian, die eigenlijk geen vriendje meer is. De ex van Damian… Een feest waar het op ruzie uitliep. Maar alles blijkt niet zo te zijn als Sophia eerst dacht…

We lezen vooral Sophia’s kant. Maar af en toe lezen we ook vanuit het oogpunt van de dader. Het blijft echter lang spannend wie die dader nu eigenlijk is. De spanningsboog is dus heel hoog, maar het verhaal is ook heel compact. De stijl van Mel is en blijft leuk, maar ik lees liever een wat dikker boek van haar. Ik heb nu helaas alle boeken van Mel gelezen… Jammer! Ze is één van mijn favoriete YA-schrijfsters.


Mijn favoriete boeken van 2012

favoriete boeken 2012Zo aan het eind van het jaar kijkt iedereen terug, dus Leesdame ook. Vandaag bespreek ik mijn rijtje favoriete boeken van 2012 op mijn blog.

Eerst even alle 5 sterren boeken van dit jaar onder elkaar:

Waarheen je ook vlucht van Elizabeth Haynes
Grenzeloos van Kim Moelands
Tweestrijd van Linda Jansma
Judas van Helen Vreeswijk
Tegenlicht van Esther Verhoef
Dingen die fijn zijn van Claudia de Breij
Geen paniek! van Renske de Greef
Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt
Dingen die niemand weet van Alessandro D’Avenia
Kinderspel van Theo & Marianne Hoogstraaten
Openhartig van Patricia Vlasman
Houvast van Linda Jansma
Klem van Mel Wallis de Vries
De overgave van Floor van Renee van Amstel

openhartig coverklem coverdingen die niemand weet cover

 

 

 

 

 

 

Mijn absolute favoriet is Openhartig van Patricia Vlasman. Zo intiem en persoonlijk geschreven. Alsof ik op visite was in haar huis. Ik heb ontzettend veel respect voor Patricia Vlasman!

De beste thriller van dit jaar vond ik de young adult thriller Klem van Mel Wallis de Vries. Ik vond het een spannend verhaal, met een verrassende ontknoping. Ik ben niet gaan slapen voordat ik het boek uit had.

De mooiste roman was Dingen die niemand weet van Alessandro D’Avenia. Bijna poëtisch geschreven! Overigens vind ik dit boek ook de mooiste cover hebben!


Klem van Mel Wallis de Vries

klem coverSoms vind ik ya-thrillers spannender dan de ‘normale’ thrillers. Klem van Mel Wallis de Vries is heel spannend! Het is een echte whodunit en tot het laatst blijft het spannend wie nou eigenlijk de dader is. Het is bijna een soort Baantjer-achtig verhaal voor jongeren. Ik heb dit boek in één dag uitgelezen. Dat alleen al is geweldig!

Klem gaat over een schoolklas die op excursie gaat naar Vlieland. Op Vlieland wordt de volgende ochtend een klasgenoot dood aangetroffen in de verlaten vogelhut op het eiland. Bijna iedereen lijkt wel een verband te hebben met haar dood.

Het boek begint gelijk spannend, waardoor je al niet meer wil stoppen. Dat komt ook door de leuke opzet van het boek. De hoofdstukken zijn kort en elke keer lezen we vanuit een ander perspectief. Bijna elke leerling uit de klas komt aan het woord in dit verhaal en ook de leerkrachten en de politie vertellen in een hoofdstuk hun kant. Daardoor wordt dit boek een hele puzzel en lijkt iedereen wel verdacht te zijn.

De hoofdpersonen zijn verschillende karakters. Er zijn druktemakers, de populaire kliek, stille meisjes. En niet alleen bij de leerlingen. Ook de leerkrachten hebben zo ieder hun eigen verhaal en problemen. De lerares biologie is bijvoorbeeld niet echt geliefd bij de leerlingen en haar collega’s Ze vertelt in haar hoofdstuk dat ze vroeger zo gehoopt had dat ze leerlingen kon betoveren met haar lessen biologie, maar dat ze helaas met geen enkele leerling een speciale band heeft. Dat geeft dan toch weer een ander beeld van haar.

Klem heb ik in één dag uitgelezen. ‘s Middags bijna driekwart, ‘s avonds het laatste stukje. Ik was veel te nieuwsgierig naar de dader en vooral naar het motief. De ontknoping was erg verrassend, want ik had andere namen in mijn gedachten. En ja, dat vind ik bij een thriller heerlijk! Verder vond ik het ook prettig dat Mel alles mooi afgewerkt heeft. Alle vragen waar je nog mee zit krijgen vroeg of laat een antwoord.

Klem is erg goed en is een echte pageturner!


Vals van Mel Wallis de Vries

vals coverVandaag weer een leeservaring! Dit keer van Vals van Mel Wallis de Vries. Ik vond het wel weer tijd voor een YA-thriller en die doen qua spanning niet onder voor een volwassen thriller!

Vals bevat redelijk veel onderhuidse spanning. Vier vriendinnen gaan in de kerstvakantie een paar dagen logeren in een huisje in de Ardennen. Kim, Feline, Abby en Pippa zijn totaal verschillende persoonlijkheden. Het verhaal is opgedeeld in vier delen en in elk deel neemt een vriendin het woord. Gaandeweg kom je er als lezer achter dat deze vriendinnen heel wat achter houden voor elkaar.

(meer…)


Waanzin van Mel Wallis de Vries

waanzin coverDit weekend heb ik de young-adult thriller Waanzin gelezen. Lekker voor tussendoor, leest vlot en ik kon mij er wel mee vermaken.

Even in het kort en in mijn woorden de beschrijving: Claire is met haar vader verhuisd naar Rotterdam. Haar moeder is overleden. Claire kan niet zo goed aarden in Rotterdam. Ze spreekt nog vaak af met haar vriendin Zoë uit Amsterdam. Op de Rotterdamse school heeft Claire geen vrienden. Claire heeft ook het gevoel dat niemand haar verdriet begrijpt, behalve Zoë. Ondertussen verdwijnen er meisjes. Een paar van die meisjes zitten bij Zoë op school.

Ik vond het op zich spannend en eigenlijk ook weer niet. Want… ik had halverwege al een vermoeden welke kant het op zou gaan. Ineens kwam ook heel snel de finale. Een beetje te snel vond ik. Toch is het een leuk boek voor tussendoor. Maar één van haar andere YA-thrillers: Verblind vond ik heel wat beter! Ik geef 3 sterren. Gewoon een leuk boek, that’s all.


Verstrikt van Mel Wallis de Vries

verstrikt coverAfgelopen week las ik Verstrikt van Mel Wallis de Vries. Het is een YA-thriller en het las op zich wel prettig.

Lara ligt in coma na een val in de Prinsengracht. Zelf begrijpt ze helemaal niets van haar machteloze situatie. De grens tussen dood en leven lijkt flinterdun voor haar en alles is zwart om haar heen. Het enige wat ze hoort zijn vage stemmen op de achtergrond.

De andere belangrijke hoofdlijn in Verstrikt gaat over Maud. Ze is de beste vriendin van Lara. Maud voelt zich niet helemaal happy. Ze is verdrietig vanwege Lara en ze wordt gevolgd door een onbekende man. De politie kan er weinig mee. Ondertussen komt Lara erachter wat er gebeurd is en daardoor realiseert ze dat Maud ook in gevaar is. Maar ze kan niemand waarschuwen zolang ze in coma ligt.

Ik weet niet waar het aan lag, maar halverwege het verhaal had ik al door hoe het af zou lopen… Dat vond ik eerlijk gezegd wel een beetje jammer, want hierdoor viel voor mij de spanning al weg. Zoals gezegd las het boek wel erg prettig en vlot. Vooral als je een drukke week hebt is Verstrikt een fijn tussendoortje. Toch merk ik aan de schrijfstijl dat dit echt een YA thriller is, dat is niet erg, want dat is ook de doelgroep! Voor mij persoonlijk was het allemaal net iets te makkelijk.


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten