Nieuw op Leesdame.nl

Een handig overzicht van recente reacties en postings op mijn blog.


Recente reacties

Reactie op Wat ik zoal gebruik voor het bloggen door zwartraafje
Geplaatst op: 19 - 02 - 2017

Zelf gebruik ik een gewone agenda in combinatie met een notitieboekje voor blogideetjes én een spreadsheet waarin ik zowel mijn planning als archief en ideetjes/concepten bewaar.


Reactie op Wat ik zoal gebruik voor het bloggen door Leesdame
Geplaatst op: 16 - 02 - 2017

Het is vooral leuk om te zien hoe dat kan verschillen met een paar jaar geleden hé :)


Reactie op Wat ik zoal gebruik voor het bloggen door Leesdame
Geplaatst op: 16 - 02 - 2017

Wunderlist is erg handig (en leuk :)) voor lijstjes en synchroniseert heel gemakkelijk tussen je telefoon en je laptop/tablet etc.


Reactie op Wat ik zoal gebruik voor het bloggen door iliveformydreams.com
Geplaatst op: 15 - 02 - 2017

Wat leuk om te lezen wat je allemaal gebruikt voor je blog! Ik heb er ooit ook eens een artikel over geschreven.


Reactie op Wat ik zoal gebruik voor het bloggen door Annemieke
Geplaatst op: 15 - 02 - 2017

Van evernote had ik wel al eens gehoord maar van wunderlist nog niet. Daar zal ik eens naar gaan kijken.


Reactie op Wat ik zoal gebruik voor het bloggen door Leesdame
Geplaatst op: 14 - 02 - 2017

Vroeger heb ik veel Excel gebruikt, maar op de een of andere manier trekt het mij niet meer zo aan. Dan maak ik liever kolommen in Word. Maar ook dat doe ik zelden. In Evernote kan ik trouwens ook kolommen maken.


Reactie op Wat ik zoal gebruik voor het bloggen door Leesdame
Geplaatst op: 14 - 02 - 2017

Dank je wel :) En ja, Evernote begrijpt mijn chaotische karakter tenminste ;)


Reactie op Wat ik zoal gebruik voor het bloggen door Joanydvv
Geplaatst op: 14 - 02 - 2017

Evernote en ik kunnen het ook heel goed vinden samen ^^ Echt leuk om te lezen dit.


Reactie op Wat ik zoal gebruik voor het bloggen door Lalagè
Geplaatst op: 14 - 02 - 2017

Goed georganiseerd! Ik houd het zelf bij de goede oude Excel, daar kan ik lekker in schuiven met blogposts en al mijn te lezen boeken in bijhouden :)


Reactie op Dagboekkrabbel #6 over Bookazines en leesdips enzo door zwartraafje
Geplaatst op: 12 - 02 - 2017

'Op kamers' en 'frituur' zeg ik inderdaad zelf ook. Bij haring wisselt het een beetje. Ik heb het over bakharing, pekelharing én maatjes. 'Neen' zal ik dan weer niet gebruiken (denk ik toch) en zelf gebruik ik ook gewoon 'mevrouw' als aanspreektitel. Misschien wordt Madame meer in het Brusselse gebruikt maar ook dat weet ik niet zeker. Een vriendin van me zei dat haar Nederlandse vrienden het hilarisch vinden wanneer ze het woord 'aftrekker' gebruikt. Ik wist zelfs niet dat er een alternatief bestond voor dat woord maar blijkbaar hebben zij het dan over een 'vloerwisser'. Iedere keer dat ze de term hoorden die wij gebruiken kregen ze de slappe lach. :)


Reactie op Dagboekkrabbel #6 over Bookazines en leesdips enzo door Leesdame
Geplaatst op: 11 - 02 - 2017

Kleedje voor jurkje zeggen we in Brabant ook. Ik had op school een Vlaamse juf, die vertelde dat ze eerst op kot had gewoond en later bleek dat gewoon 'op kamers' te betekenen. Het leukste vind ik de frietkotjes, oftewel 'de frituur'die je aan de kant van de weg ziet staan. Toen ik laatst een haring at, kwam er een Vlaamse vrouw bij mij staan en ze zei: 'u eet een maatje, zo eten we die nooit zoals u dat doet'. Verder zeggen jullie ook vaker 'neen' in plaats van het korte 'nee'. Ik vind 'neen' dan ook veel zachtzinniger klinken. En 'madame' in plaats van 'mevrouw'.


Reactie op Dagboekkrabbel #6 over Bookazines en leesdips enzo door zwartraafje
Geplaatst op: 11 - 02 - 2017

Oh ja, en het bordje dat bij die tas hoort noemen ze dan soms ook nog een ondertas om het helemaal moeilijk te maken. Ik ga meestal meteen voor een beker thee. :) Ik merkte soms ook misverstanden op wanneer ik het over een nieuwe kleedje (jurkje) had wat sommige aan een tafelkleed deed denken. Ook zeggen we hier eerder bladwijzer in plaats van boekenlegger. Er zijn er ongetwijfeld nog veel meer maar dat zijn de eerste die me te binnen schieten.


Reactie op Van leesdip naar leeskick! door Leesdame
Geplaatst op: 10 - 02 - 2017

Klopt, iets anders kan erg leuk zijn :) Welke dramatische boeken lees je dan?


Reactie op Van leesdip naar leeskick! door Leesdame
Geplaatst op: 10 - 02 - 2017

Ja kleuren kan erg fijn zijn als je hoofd vol zit! :)


Reactie op Dagboekkrabbel #6 over Bookazines en leesdips enzo door Leesdame
Geplaatst op: 10 - 02 - 2017

Ja zo noemen wij een croque monsieur gewoon een tosti :) Maar het grappigste misverstand was ooit op een festival waar een man bij een 'tas thee' aanbood. Ik zei toen dat ik het lief vond, maar ik vrijwel geen thee dronk en met een tas vol thee dan ook weinig kon doen. Toen bood hij me een 'tas koffie' aan. Waarop ik verlegen zei dat een tas vol koffie ook wel wat veel was. Maar de Vlaamse meneer stond erop mij een tas koffie aan te bieden. Ik vond het een beetje vreemd om tas met koffie te krijgen, tot ik doorkreeg dat het gewoon een kopje koffie was. Maar dat noemen jullie blijkbaar een tas koffie.Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten