Nieuw op Leesdame.nl

Een handig overzicht van recente reacties en postings op mijn blog.


Recente reacties

Reactie op Hoeveel tijd kost het om een boek te lezen en te recenseren? door Vivian van Leeuwen
Geplaatst op: 20 - 02 - 2018

Poeh, hoe lang doe ik erover... lastig te zeggen. Een boek lees ik meestal in 5 dagen wel uit: ik doe graag rustig aan en ik lees ook niet elke dag en al helemaal niet elke dag evenveel. Tijdens het lezen hou ik al bij wat ik ervan vind en wat er dus in de recensie moet komen te staan. De recensie zelf schrijf ik denk ik in een uurtje, inclusief linkjes van Bol.com, Goodreads en de auteurssite en het fragment toevoegen. Daarna is het een kwestie van inplannen, foto's bij de recensie bewerken, de social media-posts inplannen en andere klusjes, zoals de link naar Goodreads kopiëren en eventueel naar de uitgever sturen. Veel kleine klusjes die ik over de tijd verspreid, dus geen idee hoe lang ik daar uiteindelijk precies mee bezig ben. Wel leuk om over na te denken!


Reactie op Hoeveel tijd kost het om een boek te lezen en te recenseren? door Leesdame
Geplaatst op: 15 - 02 - 2018

Dat klopt, er zijn uitzonderingen: "Ik lees ook boeken die ik in anderhalf uur uit heb, of waar ik zelfs bijna tien uur over doe." Maar ik ben nu even van de meestvoorkomende situatie uitgegaan. En ja, ik lees redelijk vlot als mijn hoofd rustig is en ik weinig tot geen afleiding krijg.


Reactie op Hoeveel tijd kost het om een boek te lezen en te recenseren? door Lalagè
Geplaatst op: 15 - 02 - 2018

En toch lees je volgens mij behoorlijk vlot als je 4-5 uur over een boek doet. Stel dat een gemiddeld boek 300 bladzijden telt, dan lees je 60-75 bladzijden per uur. Dat red ik meestal niet. Als ik me goed concentreer zit ik rond de 50 per uur, maar meestal loop ik te dromen en dan gaat het langzamer. Het maakt ook behoorlijk uit of je een spannend boek leest of een literair werk en Engels gaat bij mij ook wat langzamer.


Reactie op Hoeveel tijd kost het om een boek te lezen en te recenseren? door silvia61ve
Geplaatst op: 15 - 02 - 2018

Inderdaad ben je daar wel "even" mee bezig. Ik lees minder snel en merk dat er heel wat uurtjes in gaan zitten om te lezen, te recenseren en het dan ook overal " even" te plaatsen. Soms zeg ik weleens: "Het lijkt wel werk". Gelukkig is het mijn hobby en ik geniet er wel van. Maar soms komt alles ineens tegelijk en moet je even flink doorspitten.


Reactie op Mijn ervaring met Bliyoo door Leesdame
Geplaatst op: 10 - 02 - 2018

Nee... Bliyoo is alleen te gebruiken via de Bliyoo app op een tablet/telefoon en op de Icarus e-reader. Helaas dus niet voor de Kindle. Overigens mijn excuses voor het late antwoord.


Reactie op Mijn ervaring met Bliyoo door Frank
Geplaatst op: 09 - 02 - 2018

Hallo, Kan ik Bliyoo nu wel of niet gebruiken op minn Kindle reader? Hoop dat iemand mij daar een antwoord op kan geven Alvast bedankt Frank


Reactie op Januari, een terugblik op een maand vol rust en vrijheid door Leesdame
Geplaatst op: 07 - 02 - 2018

Het is zeker de moeite van het lezen waard!


Reactie op Januari, een terugblik op een maand vol rust en vrijheid door Martha
Geplaatst op: 05 - 02 - 2018

Dan moet ik deel 1 maar snel lezen van de sekte. Ik ben. Erg nieuwsgierig naar dit boek door je recensie erover.


Reactie op Januari, een terugblik op een maand vol rust en vrijheid door Leesdame
Geplaatst op: 05 - 02 - 2018

Het is fijn om te lezen en te bloggen met rust in mijn hoofd, dus dat ga ik volhouden voor de rest van het jaar :) Hoe gaat het met jou?


Reactie op Januari, een terugblik op een maand vol rust en vrijheid door Annelies
Geplaatst op: 05 - 02 - 2018

Fijn dat het jaar zo goed begonnen is!


Reactie op Een fijne leeshouding zoeken door Leesdame
Geplaatst op: 11 - 01 - 2018

Bij mij ligt 'ie nog altijd op zolder. Ik zelf lig het liefst tegen twee hoofdkussens aan van mijn bed. Op plaatjes zien dat soort dingen er altijd zo comfortabel uit, maar in werkelijkheid valt dat meestal tegen.


Reactie op Een fijne leeshouding zoeken door Francisca
Geplaatst op: 11 - 01 - 2018

ohjee, ik wilde net zo'n leeskussen gaan aanschaffen, maar begin na je verslag toch te twijfelen


Reactie op Ik nog wel van jou van Elke Geurts door Leesdame
Geplaatst op: 10 - 01 - 2018

Ik zeg: doen! :)


Reactie op Ik nog wel van jou van Elke Geurts door Sue
Geplaatst op: 09 - 01 - 2018

Ohhh ik wil deze ook zó graag lezen!


Reactie op De vijf mooiste boeken van 2017 door Leesdame
Geplaatst op: 03 - 01 - 2018

Ik kan ze alle vijf van harte aanraden :)Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten