Nieuw op Leesdame.nl

Een handig overzicht van recente reacties en postings op mijn blog.


Recente reacties

Reactie op Recensie-exemplaren inplannen anno 2017 door Martha Pelkman (@drspee)
Geplaatst op: 13 - 10 - 2017

Plannen? Euh....


Reactie op Ginevra van Simone van der Vlugt door Vivian
Geplaatst op: 13 - 10 - 2017

Ik ben het helemaal met je eens: het verhaal is mooi, de schrijfstijl is mooi, maar het is gewoon te kort en te karig uitgewerkt! Erg jammer, maar Simones volgende historische roman schijnt qua lengte in de buurt te komen van Rode sneeuw in december, dus misschien kunnen we daar meer van genieten :)


Reactie op Recensie-exemplaren inplannen anno 2017 door Leesdame
Geplaatst op: 10 - 10 - 2017

Vind je dat niet lastig zo ver vooruit plannen met reviews? Hoe komt het dat daar zoveel maanden nog tussen zit? Krijg je Engelstalige zo ruim van te voren al in handen met Netgalley? Ik vind het interessant, dus hoor graag jouw ervaringen daarmee! Dat vind ik ook het leukste van dit soort blogposten, je leert nieuwe dingen, want iedereen doet het anders :)


Reactie op Recensie-exemplaren inplannen anno 2017 door Annemieke
Geplaatst op: 10 - 10 - 2017

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet plan wanneer ik ze lees en welke volgorde dat zou moeten zijn. Sowieso let ik er op dat ik niet teveel binnen krijg. Vijf is wel mijn maximum. Gelukkig bepaal ik dat grotendeels zelf via Netgalley. Ik lees exemplaren vaak wel vrij vlot en plan dan mijn review in. Ook als het nog even duurt voordat het boek uitkomt. Zo heb ik nu een review ingepland staan in Februari 2018 die ik deze maand heb gelezen.


Reactie op Recensie-exemplaren inplannen anno 2017 door Leesdame
Geplaatst op: 09 - 10 - 2017

Ik schrijf alleen vooruit als er lange tijd tussen lezen en publiceren zit. Bijvoorbeeld dat boek van Bram en het zoldermysterie, dat moest ik in augustus al lezen, omdat ik een quote aan mocht leveren.Toen heb ik ook meteen de blogpost geschreven, omdat ik op dat moment nog in de flow zat van dat boek. Die blogpost heeft tot vorige week in Word gestaan en afgelopen week heb ik 'm klaargezet in Wordpress. In negen van de tien gevallen zit er niet heel veel tijd tussen lezen, schrijven en publiceren. Dat vind ik ook de fijnste manier van werken. Als ik een drukke en/of hectische week heb wil ik wel eens een paar dagen vooruit plannen, maar meestal maak ik mij er niet zo druk om.


Reactie op Recensie-exemplaren inplannen anno 2017 door Lalagè
Geplaatst op: 09 - 10 - 2017

Ik plan in Excel (of eigenlijk een variant daarvan), zodat ik eindeloos kan schuiven met de data... Ik lees weinig recensie-boeken, maar neem wel deel aan een boekenclub. Verder vind ik het fijn om een klein lijstje te hebben van boeken die ik binnenkort ga lezen en van blogs die ik klaar heb staan. Meestal schrijf ik zo'n drie artikelen vooruit. Doe jij dat ook?


Reactie op Recensie-exemplaren inplannen anno 2017 door Leesdame
Geplaatst op: 09 - 10 - 2017

Zo deed ik het eerst ook, maar dat werkte niet lekker omdat er een datum was afgesproken bijvoorbeeld. Daardoor moest bijvoorbeeld het derde boek wat binnenkwam als eerst worden gelezen. Zit er geen datum aan vast (wat tegenwoordig maar zelden is), dan geef ik mezelf 28 dagen. Dan kan het wel eens zijn dat in die 28 dagen een blogpost pas de andere maand aan bod komt. Of juist andersom, dan lees ik het meteen als ik bijvoorbeeld nu toch de rust en vrijheid heb. Door dat schema heb ik nu in één oogopslag een beeld van de rustige en drukke periodes.


Reactie op Recensie-exemplaren inplannen anno 2017 door Mathilde (@ikvindlezenleuk)
Geplaatst op: 09 - 10 - 2017

Ik plan met Wunderlist. Ik heb een lijstje waarin ik recensieboeken die binnengekomen opschrijf, met de datum waarop ik het boek heb ontvangen. En dan maak ik een leesplanning per maand. Ik vraag voornamelijk zelf boeken aan en plan boeken meestal op volgorde van binnenkomst. Boeken die ik ongevraagd krijg komen onderop de stapel...


Reactie op #50books dl 40: de boekwinkel door Leesdame
Geplaatst op: 07 - 10 - 2017

Ja, dan voelde je echt staan hé, zo aan de toonbank en dan de dames maar kletsen met elkaar. Of dat de boekhandel leeg was en de verkoopsters achter in een keukentje koffie aan het drinken waren en dan maar wachten bij de kassa. Gelukkig komt het niet meer zo vaak voor nee.


Reactie op #50books dl 40: de boekwinkel door Niek
Geplaatst op: 07 - 10 - 2017

Ooooooh, van dat personeel dat zich vooral met elkaar bezighouden heb ik als student een trauma opgelopen. Wat vond ik dat verschrikkelijk en ik was te verlegen om dan mijn vraag te stellen waarop ik dan maar met lege handen wegging. Gelukkig is er in veel boekhandels die mentaliteit wel verdwenen.


Reactie op De heksen van Roald Dahl door Leesdame
Geplaatst op: 05 - 10 - 2017

Oh, die tip ga ik onthouden!


Reactie op De heksen van Roald Dahl door Madelon
Geplaatst op: 05 - 10 - 2017

Leuk idee om het boek te herlezen! Ik vond als kind de boeken van Roald Dahl echt geweldig. Nu nog steeds trouwens. Ik heb ook een keer korte verhalen voor volwassenen van Roald Dahl gelezen, dat is wel behoorlijk eng!


Reactie op #50books dl 40: de boekwinkel door Leesdame
Geplaatst op: 03 - 10 - 2017

Dan ga ik positief voor je denken!


Reactie op #50books dl 40: de boekwinkel door Martha Pelkman (@drspee)
Geplaatst op: 03 - 10 - 2017

Dank je wel! Ik ga mijn best doen!


Reactie op Mijn leesdoelen voor oktober door Leesdame
Geplaatst op: 02 - 10 - 2017

Dat is jammer, maar ik snap het wel. Ik twijfelde eerst ook, maar het is een jubileum-editie, die wil ik niet missen. Toch ga ik me niet helemaal 'suf' lezen. Gewoon voor de gezelligheid in de eerste plaats.Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten