Nieuw op Leesdame.nl

Een handig overzicht van recente reacties en postings op mijn blog.


Recente reacties

Reactie op Mijn mening over blogtours anno 2018 door Leesdame
Geplaatst op: 21 - 04 - 2018

Ik vind het vooral jammer dat bij de hedendaagse blogtours nauwelijks te merken is dat het om een blogtour gaat. Dat kan beter, doorlinken naar de andere bloggers, duidelijk maken dat het om een tour gaat en durf (als uitgeverij) ook eens andere blogniches te benaderen. Laat een historische roman bijvoorbeeld ook eens langs een geschiedenisblogger gaan. Een roman over muziek... schrijf een muziekblogger eens aan en kijk hoe hij/zij tegen dit boek aankijkt. Gaat je roman over vertrekken naar een ander land, er zijn genoeg Nederlandstalige bloggers die bloggen over hun leven in een ander land en hun Bed & Breakfast bijvoorbeeld. Op die manier kom je met zo'n tour in allerlei blogniche-uithoeken terecht, wat voor een blogger tal van nieuwe lezers op kan leveren, maar wat ook een frisse benadering aan een boek kan geven.


Reactie op Mijn mening over blogtours anno 2018 door Vivian van Leeuwen
Geplaatst op: 20 - 04 - 2018

Sinds ik in het streetteam van een uitgeverij zit, doe ik best vaak mee aan blogtours en dat zijn dan inderdaad vooral recensietours. Aan de ene kant vind ik het jammer dat het niet altijd meer origineel of één geheel is, maar aan de andere kant... ik heb van binnenuit mogen meemaken dat zo'n batterij aan recensies echt heel veel aandacht en exposure en dus verkoop kan opleveren en dat gun ik een uitgeverij ook. Zo nu en dan word ik gevraagd voor een blogtour door een grote uitgeverij en zij pikken tegenwoordig wel wat vaker op dat het ook creatief mag zijn én dat naar elkaar linken to is, en daar ben ik wel heel blij mee. Bovendien is mijn recensie hoe dan ook altijd eerlijk, wan negatieve aandacht is ook aandacht en kan ook verkoop opleveren.


Reactie op De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld door Marliesdbr
Geplaatst op: 18 - 04 - 2018

Wat goed verwoord. Ook ik had een ongemakkelijk gevoel tijdens het lezen van dit boek.


Reactie op De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld door Claat
Geplaatst op: 18 - 04 - 2018

Graag gelezen en wijzer geworden, opnieuw een eerlijke recensie van je Loen!


Reactie op Mijn mening over blogtours anno 2018 door Johanna (theonlymrsjo)
Geplaatst op: 17 - 04 - 2018

Ik zie blogtours inderdaad ook nog regelmatig voorbijkomen. En de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik die blogposten dan meestal oversla omdat er, zoals hierboven ook al aangegeven, weinig creativiteit te vinden is. Zelf heb ik er niet vaak aan meegedaan, maar dat komt vooral ook doordat ik op mijn boekenblog meestal net een ander genre bespreek. Ik vond het wel altijd erg leuk om mee te (mogen) doen met "Een perfecte dag voor literatuur", maar van dat initiatief is niet veel meer overgebleven.


Reactie op Mijn mening over blogtours anno 2018 door Leesdame
Geplaatst op: 16 - 04 - 2018

Ik kom ze wekelijks nog volop tegen, vaak in de overzichten in bloggersgroepen, waarin staat dat iemand een boek heeft besproken voor een blogtour, maar ook in mijn mailbox bij persberichten waar deelnemers voor blogtours worden gevraagd. Dus het bestaat nog wel hoor! Overigens kan ik wel begrijpen dat je schrijft dat je ze niet meer tegenkomt, waarschijnlijk omdat het niet altijd in de blogpost vermeldt wordt dat het om een blogtour gaat.


Reactie op Mijn mening over blogtours anno 2018 door Jenn
Geplaatst op: 16 - 04 - 2018

Volgens mij zit ik in de verkeerde bubbel, ik kom nooit meer blogtours tegen eigenlijk. Of ja, rond kerst was er een grote winactie tour. Ik heb zelf ook nog nooit meegedaan als blogger. Een paar jaar geleden zou ik dat wel doen, ik heb met nog vier andere blogs een boek ontvangen om te recenseren en we kregen allemaal een datum toegewezen. Maar ik was het compleet vergeten, en de anderen volgens mij ook, want daar heb ik er ook niks over gelezen... Nooit meer iets van gehoord ook.


Reactie op Mijn mening over blogtours anno 2018 door Leesdame
Geplaatst op: 15 - 04 - 2018

Ik ben het eens met je wat schrijft!


Reactie op Mijn mening over blogtours anno 2018 door zonenmaan11
Geplaatst op: 15 - 04 - 2018

Ik vind dat de basis van een blogtour al een tijd verloren is; men linkt niet meer naar elkaar, dus is er geen sprake meer van een tour. Slechts enkele bloggers slagen er ook in om er iets creatiefs van te maken, al worden ze daarnaast ook een soort van gedwongen een (positieve) recensie te plaatsen (op zo veel mogelijk media). Dit vind ik zonde en niet eerlijk tegenover de bloggers die er zo hard voor werken. Ik doe ook amper nog mee met blogtours; alleen als ik vind dat ik echt kan bijdragen.


Reactie op Het huis met de blauwe luiken van Michelle Visser door Leesdame
Geplaatst op: 09 - 04 - 2018

Dat is fijn :) Een feelgoodroman kan op zijn tijd heel fijn weglezen :)


Reactie op Het huis met de blauwe luiken van Michelle Visser door Anneke van Dijken
Geplaatst op: 09 - 04 - 2018

Ik vond het een heerlijk boek om te lezen.


Reactie op Het huis met de blauwe luiken van Michelle Visser door Lalagè
Geplaatst op: 09 - 04 - 2018

Dat klinkt inderdaad heel anders! Ik vond 'Opstand' mooi en wil daarom Michelles debuut 'Véronique' graag eens lezen, maar deze laat ik aan me voorbij gaan.


Reactie op Zondagskind van Judith Visser door Leesdame
Geplaatst op: 08 - 04 - 2018

Ja dat is het zeker!


Reactie op Zondagskind van Judith Visser door Marcia
Geplaatst op: 08 - 04 - 2018

Dit lijkt me echt een prachtig boek!


Reactie op Pijn van Mel Wallis de Vries door Leesdame
Geplaatst op: 08 - 04 - 2018

De 15+ is meer een adviserende richtlijn van de uitgeverij. Als jij het mooie boeken vindt, gewoon lekker lezen! Ik vind dat juist leuk om te horen :) En als je deze boeken spannend vindt, dan zul je de boeken van Danielle Bakhuis ook wel leuk vinden denk ik! Je hoeft ook geen U te zeggen hoor ;)Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten