NIEUWZOET een unieke boekensite

nieuwzoet logoIk lees heel veel boeken, ik ga naar boekverfilming, maar zo nu en dan test ik ook een boekensite uit. NIEUWZOET deze keer. Voorlopig is de site nog gesloten voor aanmeldingen. Maar ik hoorde bij de eerste duizend aanmelders en daarom mag ik de betàversie uitproberen. Deze site koppelt boeken aan jouw voorkeuren. Dat ga ik zo nog verder toelichten hoor!

Mijn eerste indruk: het is een geweldig concept! Ja, ook al heeft de site nog niet zo heel veel om het lijf. Er komen waarschijnlijk nog een hoop functies bij, maar het concept is zo creatief en goed in elkaar gezet.

Ik heb dus als testpersoon een account aangemaakt op NIEUWZOET. En als je dan eenmaal geregistreerd bent dan pas je het profiel aan en dit doe je zo persoonlijk mogelijk. Je krijgt allerlei vragen over je voorkeuren wat betreft boeken. Vul het zo eerlijk mogelijk in. Alleen dan werkt het zoals het moet werken.

Elke dag krijg ik een mailtje dat er een nieuw boek voor mij klaarstaat. Ik log in en dan zie ik de eerste pagina’s van een boek. Het boek past bij mijn voorkeuren. Je kan in principe ook aanvinken dat je gewoon verrast wil worden, maar ik wou juist uittesten of hun concept echt werkt, dus heb ik aangevinkt dat het boek bij mijn voorkeur moet passen. Het boek wat klaarstaat voor je is titelloos en er staat ook geen auteur of kaft bij. Dat is bewust zo gedaan!

Zonder vooroordelen en met een blanco mind kun je dus die eerste pagina’s lezen. Leest het lekker weg en spreekt het verhaal je aan? Dan kun je onderaan aangeven of je blij bent met deze tip. En je kan dan ook verder klikken naar meer informatie over het boek. Vervolgens komt dan de titel, kaft en auteur tevoorschijn op je scherm. Daar kun je trouwens nog een leuk ‘spelletje’ van maken, door eerst te gissen welk boek het zou kunnen zijn…

NIEUWZOET is nog niet klaar voor iedereen. Er wordt nog heel wat gesleuteld. Maar het ruwe concept spreekt mij enorm aan. Elke dag verheug ik me op het boek wat voor mij klaarstaat. En ja, elke dag is dat een boek wat lekker leest in mijn favoriete stijl… Ik vind het ook bijzonder dat je eerst alleen de eerste bladzijdes krijgt en niet de kaft en de titel. Zo raak je niet afgeleid, of denk je: ‘bleh die schrijfster wil ik niet lezen, laat maar vandaag.’ Of: ‘mwah, een boek met deze kaft trekt me toch niet’… Zoals NIEUWZOET zelf zegt: het gaat om de inhoud!

De site is gekoppeld aan een webshop. Mocht het boek wat voor je klaarstaat je aanspreken, dan kun je het met een paar klikken gelijk aanschaffen.

Aangepast mei 2017: Nieuwzoet is al een tijdje offline gehaald helaas.


11 reacties

  • 23 september, 2013 om 00:07
    dobbinga zegt:

    Inderdaad: dat dit concept niet al jaren bestaat! Ik had er nog niet over gehoord, maar ga mij nu meteen voor de nieuwsbrief aanmelden. Ik vind het vooral een vondst dat je eerst een leesfragment krijgt en daarná pas info over schrijver etc.

    Ikhartje(1) deze reactie

    dobbinga Beantwoorden

Reageer op: NIEUWZOET een unieke boekensite

Geef hier je reactie


1 2

Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten