De harteloze muze van Nynke Laanstra

de harteloze muze coverJe bent in een pretpark wat je kent. Alles is mooi en schoon. De achtbaan belooft een thrillride te worden. Je deed ‘m al eens eerder. Nu weer… maar het was lang geleden. De vorige keer was het cool. Alleen nu blijft het treintje vastzitten in de rails.

Dit had ik ook een beetje met ‘De harteloze muze’… En dat is jammer. Ik ken de mooi verzorgende stijl van Nynke, ik wist dat ze me in een achtbaan kon laten stappen, dat deed ze ook met haar eerdere boeken. Alleen zat ik nu in een treintje waar je aan moest trekken om het verder omhoog te krijgen.

Het begon allemaal veelbelovend. Fien wil wraak op Lars. Ze krijgt daarbij hulp van Kjell, die ook woedend is. Lars heeft namelijk zijn zusje Stine meegenomen en gebruikt Stine om weer wraak te nemen op Kjell. Ze krijgen hulp van Caiden, die ook weer vol haat zit. Ze bedenken het ultieme wraakplan.

Veel haat dus in ‘De harteloze muze’. Ze overleggen veel met elkaar. Elke keer komt er iemand aan de beurt in het verhaal om zijn of haar zegje te doen. Ook Lars komt aan het woord, waar ook al zoveel haat bij zit. De gesprekjes in het boek gaan door en door en de echte spanning laat daardoor nogal lang op zich wachten. De vaart sloop er langzaam uit en ik begon LOG-verschijnselen te ontwikkelen. Oftewel: Lees-Ontwijkend-Gedrag. En dat vond ik jammer, want ik had me nogal verheugd op dit derde deel uit de Geloof-Hoop-Liefde trilogie.

Ik vroeg me af waar het aan lag. Was het te lang geleden dat ik de voorgaande delen had gelezen? Misschien wel, maar Nynke had dit handig opgelost door een zorgvuldige terugblik te schrijven. Werd er teveel overlegd en te weinig gedaan? Om eerlijk te zeggen: ja… er werd vooral veel gesproken, ge-uit, gehaat… maar voordat er tot actie overging was ik heel wat moeizame leesuren verder. Was het verhaal misschien gewoon al duidelijk in de voorgaande delen en was dit deel misschien overbodig? Misschien… Maar het was ook duidelijk dat Fien haar wraak wou.

Ik begreep de wraak en de haat bij Kjell, het was zijn zusje. Ik begreep niet waarom Fien het niet losliet. Voor haar was het eigenlijk afgesloten, maar de haat -of misschien wel de angst- voor Lars zat diep. Zo diep, dat ik me wel eens afvroeg tijdens het lezen, of ze hem niet gewoon miste. Haat en liefde liggen immers heel dicht bij elkaar. Maar ik voelde ook wat afkeer bij Fien… ze had het immers zelf zo ver laten komen, ze is er al die jaren zelf bij geweest, ze had het ook kunnen voorkomen misschien. Dan krijg je “wat als…” theorietjes :)

Het boek was weliswaar moeizaam om te lezen, maar Nynke Laanstra riep toch een aantal vragen bij me op. Over haat, wraak en liefde. Toch een mooie afsluiter van deze kritische leeservaring.


De sluwe verleider van Nynke Laanstra

de sluwe verleider coverEen aantal boekbloggers besloten in juli veel sequels te gaan lezen en ik dacht: dat gaat me nooit lukken. Ik dacht gelijk aan fantasy en dat soort genres. Maar ik had het mis en had weer veel te snel conclusies getrokken, want ik had wel degelijk een sequel in mijn handen: De sluwe verleider van Nynke Laanstra. Het tweede deel in Geloof-Hoop-Liefde trilogie. Let op: deze boeken vallen onder het genre: erotische thriller.

In het tweede deel van deze trilogie gaat het vooral over wraak. Lars zint op wraak na de daad van Fien. Hij focust zich op de zwakke plek van Fien: haar dochter Eva. Eva is achttien en net het huis uit. Ze heeft een eigen plekje waar ze geniet van het zelfstandige leven. Toevallig komt in diezelfde straat Aleck wonen. Aleck verleidt Eva. Maar Fien vertrouwt het niet en laat alles uitzoeken. Ze heeft vermoedens dat Aleck te maken heeft met haar verleden en met Lars. Ze is vastbesloten om er alles aan te doen om haar dochter buiten haar duistere verleden te houden.

Het is zoals gezegd een erotische thriller. Dat voert niet de boventoon, maar het is wel aanwezig… Het verhaal draait immers om verleiding. Giftige verleiding zou ik het bijna noemen. Want je voelt als lezer de dubbele agenda van Aleck op elke pagina.

De belangrijke personages komen allemaal aan het woord. Elk hoofdstuk wisselt van perspectief. Het onbevangen leven van Eva, Aleck met zijn dubbele agenda. Fien die machteloos toekijkt en natuurlijk de wraakzuchtige Lars. Het geeft dit verhaal net wat meer verdieping, omdat je het verhaal door verschillende ogen bekijkt.

Het boek begint met een korte terugblik op het eerste deel. Heel prettig, omdat het maanden geleden is dat ik het eerste deel las en de terugblik trok alle herinneringen weer naar boven bij mij. Nynke Laanstra heeft een vlotte pen, het verhaal is broeierig en op zijn tijd ook opwindend. Het is duidelijk het middelste deel van de trilogie, want ik heb de indruk dat dit deel echt een verbindingsstuk is met het derde deel. Het einde werkt daar ook naartoe, want het leven van Fien is nog lang niet zoals het moet zijn.


De losbandige vrouw van Nynke Laanstra

de losbandige vrouw coverDe losbandige vrouw is een Nederlandse SM-thriller. En na al die Amerikaanse ‘Vijftig-tinten-flut-romans’ is dit werkelijk een verademing! Het is kwalitatief beter, de SM is duister, de personages hebben een realistisch karakter en het boek bevat veel onderhuidse spanning.

Het verhaal gaat over Fien Bolhuis, ze heeft heftige SM affaire gehad met Lars. Ze weet niet hoeveel haar man Wim weet van haar affaire. Maar hij blijkt veel meer te weten dan ze eerst had verwacht. Sterker nog: hij bezit foto’s en dergelijke. Wim is gekwetst, hij denkt alleen maar aan wraak en hij wil Fien op haar zwakste plek raken: haar jeugdtrauma. Fien lag als kind vaak in het ziekenhuis en was daar overgeleverd aan een sadistische hoofdzuster. Hij regisseert het op zo’n manier dat deze hoofdzuster terugkomt in het leven van Fien…

De SM-scènes  komen steeds als een flashback terug. Het waren voor Fien duistere, maar ook opwindende momenten. En juist dat kan Wim niet uitstaan. Toch doet hij zo normaal mogelijk tegen haar om de sfeer in het gezin gezellig te houden. En juist deze wederzijdse geheimen in hun relatie geven het boek een ongelooflijke onderhuidse spanning mee. Elk moment verwacht je dat de bom barst. Wie weet wat van elkaar? Wie is wat van plan? Het zijn vragen die tijdens het lezen door je hoofd gaan. En ook de terugblikken van Fien naar haar SM affaire geven het boek een bepaalde spanning mee.

De losbandige vrouw is het eerste deel in de “Geloof-hoop-liefde” trilogie. Ik kijk uit naar het volgende deel!


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten