Mijn favoriete boeken van 2012

favoriete boeken 2012Zo aan het eind van het jaar kijkt iedereen terug, dus Leesdame ook. Vandaag bespreek ik mijn rijtje favoriete boeken van 2012 op mijn blog.

Eerst even alle 5 sterren boeken van dit jaar onder elkaar:

Waarheen je ook vlucht van Elizabeth Haynes
Grenzeloos van Kim Moelands
Tweestrijd van Linda Jansma
Judas van Helen Vreeswijk
Tegenlicht van Esther Verhoef
Dingen die fijn zijn van Claudia de Breij
Geen paniek! van Renske de Greef
Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt
Dingen die niemand weet van Alessandro D’Avenia
Kinderspel van Theo & Marianne Hoogstraaten
Openhartig van Patricia Vlasman
Houvast van Linda Jansma
Klem van Mel Wallis de Vries
De overgave van Floor van Renee van Amstel

openhartig coverklem coverdingen die niemand weet cover

 

 

 

 

 

 

Mijn absolute favoriet is Openhartig van Patricia Vlasman. Zo intiem en persoonlijk geschreven. Alsof ik op visite was in haar huis. Ik heb ontzettend veel respect voor Patricia Vlasman!

De beste thriller van dit jaar vond ik de young adult thriller Klem van Mel Wallis de Vries. Ik vond het een spannend verhaal, met een verrassende ontknoping. Ik ben niet gaan slapen voordat ik het boek uit had.

De mooiste roman was Dingen die niemand weet van Alessandro D’Avenia. Bijna poëtisch geschreven! Overigens vind ik dit boek ook de mooiste cover hebben!


Openhartig van Patricia Vlasman

openhartig coverWow, dit boek is zo indrukwekkend en oprecht geschreven, ben er even stil van geweest… Andere woorden die bij mij boven komen na het lezen: intiem, lief, rauw, intens, aangrijpend en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Patricia Vlasman schreef eerder de roman In alles eenzaam. Maar dit is iets totaal anders: een autobiografisch verhaal over haar leven. Patricia heeft een progressieve en ongeneeslijke hartafwijking. Daardoor zijn de simpelste dingen voor haar al een helse vermoeide activiteit. Een schoolreisje naar Artis put haar bijvoorbeeld volledig uit, spanningen laten letterlijk haar hart op hol slaan. Extreme ritmestoornissen maken van elke dag een survivaltocht. Letterlijk. Op een dag hoort Patricia dat in Amerika een kliniek bestaat die gespecialiseerd is in haar ziekte. Ze wil daar naartoe voor een second opinion. Het wordt alleen niet vergoedt door de verzekering. Patricia verzint allerlei manieren om aan geld te komen zodat ze toch naar die kliniek kan. Ze organiseert een benefietconcert en doet mee aan een quizprogramma.

Het boek is zo eerlijk en intiem geschreven. Als lezer had ik het gevoel dat ik in de huiskamer van Patricia zat. Zo dichtbij liet ze mij komen. Het meest raakte mij dat Patricia nergens in een slachtofferrol kruipt. Ze schrijft met zoveel kracht en liefde. Maar er gebeuren ook schrijnende dingen: haar zoontje wordt gepest op school, haar Canta wordt vernield. De Canta waar ze zo afhankelijk van is als ze graag weg wil. Ziekenhuispersoneel die Patricia zien als een nummer en totaal niet redelijk met haar communiceren. En een chauffeur van de groenvoorziening die pesterig en bulderend van het lachen midden op de weg blijft staan, zodat Patricia er niet langs kan rijden met haar scootmobiel en haar zoontje die naast haar fietst… Boosheid voelde ik als lezer.

Maar je leest ook over de gelukkige momenten die Patricia deelt met haar zoontje en haar man. Patricia die met hele kleine dingen al zo gelukkig kan zijn. En dat is mooi! Mooi, omdat zij als geen ander de lichtpuntjes weet te vinden in haar leven. Het inspireert en laat me ook even goed nadenken over mezelf en over anderen.

Lieve Patricia, ik weet dat je deze leeservaring van mij nu leest, ik wil je dit zeggen: je hebt girlpower!!!


Op mijn wishlist: Openhartig van Patricia Vlasman

openhartig coverIk ben erg benieuwd naar het nieuwe boek van Patricia Vlasman: Openhartig… Zij heeft namelijk een heel openhartig verhaal geschreven over haar dagelijkse worsteling als hartpatiënte.

Volgens een vriendin is dit boek heel ingrijpend, maar ook heel eerlijk en mooi geschreven. Ik wil het heel graag lezen, ook omdat ik haar boek In alles eenzaam toentertijd heb gelezen. Dit boek is natuurlijk heel anders. Het is een kijkje in het leven van Patricia. Ik zet dit boek dan ook graag op wishlist en ik zal er dan ook zeer zeker binnenkort op terugkomen met een leeservaring.


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten