Ruilen en dan toch niet huilen?!

ruilen en dan toch niet huilenruilen-en-dan-toch-niet-huilenEen leuke en verrassende manier om aan nieuwe boeken te komen is: ruilen

In Amerika zijn ruil sites populair. Mensen zetten hun boek erop en ruilen dat vervolgens met een andere lezer voor een ander boek. Joany van Craving Pages bedacht een Nederlandse variant. Trading pages heet haar ruilsite, gericht op het young adult genre.

Van ruilen komt huilen zeggen we vaak. Maar Joany heeft handige functies bedacht om het huilen zoveel mogelijk te voorkomen. Zo krijgen “ruilers” een bijbehorend symbooltje waaraan je kunt zien of iemand een betrouwbare ruiler is. De site is nog maar net online, maar het is de bedoeling dat je straks door een catalogus kunt bladeren om zo te zien welke ruilboeken op de site staan. Ruilen houdt in dat je ook wat teruggeeft, het liefst iets wat gelijkwaardig is aan wat de andere ruiler aanbiedt.

Het is een erg leuk iniatief, zeker in deze dure tijden. Vooral de gebonden young adult boeken zijn vrij prijzig vaak en soms is een boek van je wishlist niet meer in verkoop. Dan is het fijn dat er een ruilsite bestaat, zoals: Trading Pages


2 reacties

 • 13 augustus, 2013 om 17:23
  Sandra v zegt:

  Wat een grappig idee!!

  Bij mij in het winkelcentrum heeft een slijterij (tsja ;-) ) een “ruilbak” met zgn. bouquetreeks achtige boekjes en van die detectives, deze mag je gratis hebben, mist je een boek achterlaat, ook een soort ruilen dus. Ik heb zelf nog nooit iets geruild in die bak (ben niet zo’n bouquetreeks fan haha) maar ik zie er regelmatig mensen tussen snuffelen.

  Affijn, ik ga eens even bij Trading pages!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Sandra v Beantwoorden

 • 15 augustus, 2013 om 09:03
  Rachel zegt:

  Dit vind ik echt een goed idee!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Rachel Beantwoorden

Reageer op: Ruilen en dan toch niet huilen?!

Geef hier je reactie


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten