Shoplog, lekker veel nieuwe boeken :)

schaduwkinderen coverSoms heb je leeshonger en kun je die honger goed stillen. Soms wil de leeshonger iets nieuws. En er was een boekenbon, die moest op. Nou ja ‘moest’… Het kriebelde nogal en ik vond leuke boeken, die ik te graag wou hebben. ;)

Ik heb voornamelijk non fictie gekocht, op één boek na. Dat zie je hiernaast al… De thriller ‘Schaduwkinderen’ van Linda Jansma. Ik vind dat Linda Jansma goede en spannende thrillers schrijft, dus deze kan niet ontbreken natuurlijk. Ik kijk er al erg naar uit! Het is het eerste deel van de serie ‘Cirkel van het kwaad’.

(meer…)


Shoplog!

kil coverIk heb boeken geshopt! Ik ga niet zeggen dat ik niets te lezen had, want heb voor de komende tijd nog genoeg te lezen, maar ik had behoefte aan wat nieuws. Ik hoop ook een beetje dat het wat meer flow aan mijn leesdip gaat geven.

Ik gooide eerst in mijn digitale mandje het ebook ‘Kil’ van Mel Wallis de Vries. Die wou ik al een tijdje aanschaffen, maar het kwam er niet van. Het is een korte ya-thriller, ben er wel nieuwsgierig naar. Mel schrijft gewoon fijn en ik vind Mel Wallis de Vries heerlijk om te lezen voor het slapengaan!

(meer…)


Shoplog: Ei en Lucia de B

ei coverWaar was je nou deze week Leesdame? Ja, ik weet het :) Maar laten we het houden op “moeilijk op gang komen”… Maar goed, ik ben weer aan de lees (yeah) en ik ben ook weer aan de shop geweest. Bij deze een shoplog :)

Het debuut van Anna Drijver ‘Je blijft’ vond ik fantastisch en wat is het jammer dat ik toen mijn blog nog niet had. Misschien zou ik het moeten herlezen voor een nieuwe leeservaring. Wie weet… Ze heeft een tweede roman geschreven: Ei. Dat boek was er al eventjes, gisteren heb ik het gekocht.

‘Ei’ gaat over Leyla, die tijdens een standaardcontrole een echo laat maken. De arts ziet een vlekje op de eileiders zitten, maar daarover hoeft Leyla zich geen zorgen te maken. De arts kan dit zonder problemen verwijderen, zegt hij… Verder is de omschrijving erg vaag, maar het woord ‘veelbelovend’ staat er wel bij. Dat ga ik zelf beslissen. Hoe minder ik eigenlijk weet, hoe fijner. Ik vind de stijl van Anna erg prettig lezen, dus dat komt wel goed. Ik ben erg nieuwsgierig!

lucia de b coverIk kocht ook het verhaal van Lucia de Berk. Ook wel bekend als “de engel des doods”. Een onterechte bijnaam, want ze zat jarenlang onschuldig vast. Ik heb de verfilming over haar leven al twee keer gezien, omdat het zoveel indruk maakte. Nu ben ik ook benieuwd naar haar boek. De kritieken zijn nogal wisselend over de schrijfstijl, maar daar kom ik zelf wel achter. Ik wil graag meer weten over deze hele geschiedenis, vandaar dat dus ook dit boek in mijn mandje ging.

Naar welke leeservaring zijn jullie het meest nieuwsgierig?


Shoplog: Saskia Noort en de filmdames Halina en Carice

Debet coverHallo allemaal. Vandaag heb ik een shoplog voor jullie. Ik heb afgelopen week twee boeken gekocht en ik vond het wel een leuk idee om dat met jullie te delen.

Als eerste heb ik Debet gekocht van Saskia Noort. Haar thriller De eetclub was één van de eerste thrillers die ik ooit las en daarna heb ik heel wat Nederlandse thrillers gelezen. Debet is het vervolg op De eetclub. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het verder is gegaan met de personages. En ik heb Debet als dwarsligger gekocht. En de boeken van Saskia Noort lees ik vaak in één dag uit. Ze lezen lekker door, ik verwacht dat ook van Debet. En ik hoop ook dat het de schimmige sfeer heeft zoals in haar eerste boeken. Want die sfeer miste ik nogal in Koorts.
Haar Ibiza-thriller toen, waar ik niet zo heel erg weg van was! Maar goed, we zullen zien…

shoplogEn bij de boekhandel kwam ik ook het boek tegen van Carice van Houten en Halina Reijn: Anti glamour. Het is een mooi vormgegeven boek, dat zeker. Of de inhoud mij zal bevallen weet ik nog niet. Maar ik werd weer gedreven door nieuwsgierigheid en dus besloot ik dit boek ook mee naar de kassa te nemen. Ik zie Carice en Halina graag in films verschijnen, dus ik ben wel benieuwd wat ze samen van dit boek gemaakt hebben. Mijn eerste indruk is dat vooral een bladerboek is, een soort magazine in boekvorm. Dat is mijn eerste indruk, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Mocht dat wel zo zijn, dan vind ik het een prijzige bedoening.

Bij welk boek zijn jullie het meest benieuwd naar mijn leeservaring?


Shoplog zonder boeken

Vandaag heb ik geen boeken gekocht, geen tijdschriften (ja, hoe is het mogelijk?!) maar ik heb wel kleding gescoord. Een modieuze zwarte vest, zodat ik wat laagjes aan kan trekken nu het wat kouder wordt. Maar goed, we zijn op een boekenblog natuurlijk. En jij denkt: waar gaat dit heen? Ik kan je geruststellen, ik ga geen fashionblog schrijven, maar ik vond toevallig in een boetiek wel iets heel toepasselijks:

I love blogs

En dat wou ik graag even delen :)


Shoplog: The Hunger Games en Hema

het meisje dat in vuur en vlam stondIk heb voor jullie een shoplogje vandaag. Ik heb een boek gekocht en ik heb ook bij de Hema wat handigs gekocht voor mijn boekenblog.

Om te beginnen: hét boek natuurlijk :) En meestal lees ik ebooks, maar als het over The Hunger Games gaat, dan koop ik altijd de gewone boeken. Omdat ik van The Hunger Games gewoon graag tastbare boeken heb. Ik heb Het meisje dat in vuur en vlam stond gekocht! Het is geschreven door diverse auteurs, onder redactie van Leah Wilson. Het zijn losse verhalen die dieper in gaan op Katniss, op District 12 en op de Spelen zelf. Een soort fictief naslagwerk over Panem zeg maar. Het gaat over de politiek in Panem, maar ook over de mode en over het Capitool.

Ik moet er nog in beginnen en eigenlijk wil ik dat als sinds ik het boek in huis heb, maar ergens stel ik het steeds uit en toch verheug ik me erop. Beetje dubbel. Ik denk dat ik het steeds uitstel omdat ik gewoon weet dat ik dit weer in één middag uitlees en dan is het over.

Dan had ik bij de Hema nog een handig notitieboek. Meer een collegeblok eigenlijk. En als je zoiets nodig hebt nu, dan raad ik je aan om naar de Hema te gaan. Het is er lekker goedkoop, maar ze verkopen ook degelijke spulletjes. En nu is er extra veel aanbod en variatie, vanwege het begin van een nieuw schooljaar. Maar goed, ik had dus een notitieboek. Daar heb ik foto’s van gemaakt.

mijn notitiblok

Ik koos deze omdat dit notitieblok is ingedeeld  met tabladen en ook een ringband heeft. Lekker handig dus! In het voorste deel schrijf ik wat notities tijdens het lezen voor de leeservaring. Ik maak planningen. Ik hou blog-ideetjes bij. E-mailadressen.. boeken die nog uitkomen of boeken die ik als recensie-exemplaar heb gekregen en vastzitten aan een deadline. Nou ja, eigenlijk alles wat bij bloggen komt kijken, dat schrijf ik in zo’n boek op. En eerst deed ik dat in verschillende schriften. Maar met dit notitieboek heb ik nu dus alles bij de hand.


Shoplog

alles wat er was coverIk heb een boekenbon gekregen… Dat is altijd lekker! Het is trouwens  geen papieren bon, maar een boekenbon-pasje met een kaartnummer en met dat kaartnummer kun je dus ook digitaal shoppen. Dat heb ik dus ook gedaan.

Ik heb er twee boeken voor uitgezocht. Als eerste een boek waar ik echt naar uitgekeken heb: Alles wat er was van Hanna Bervoets! Zij is één van mijn favoriete schrijfsters en Lieve Celine is één van mijn favoriete boeken. Deze maand is dus haar nieuwste titel uitgekomen en die wil ik graag hebben :) Ik vind de kaft alleen al bijzonder… beetje optische illusie. En Hanna schrijft gewoon heel goed vind ik!

Alles wat er was gaat over 8 mensen die in een schoolgebouw meewerken aan de opnamen van een wetenschappelijk programma, maar dat programma gaat niet door. In plaats daarvan gaan op bevel van de autoriteiten de deuren, ramen en gordijnen potdicht en zitten de 8 mensen opgesloten in het gebouw. Eerst dagen, dan weken… Door de ogen van Merel, tv-redactrice, volgen we de 8 mensen in een wereld van duisternis en isolatie.

Als tweede kwam ik het ebook Fout tegen van Mel Wallis de Vries. Een tijdlang kon je dit boek enkel kopen in combinatie met een ander boek van Mel, maar omdat ik al haar boeken al had, deed ik dat niet. Nu had ik de mogelijkheid om Fout los te kopen, dus heb ik dat gedaan.

Weer voldaan :)


Shoplog

Op beautyblogs hebben die dames altijd een soort filmpje of blog waarin ze over hun aankopen babbelen. Dat kan natuurlijk hier ook, maar dan lekker over boeken!
Vandaag heb ik best veel in huis gehaald, maar ik ga hier niet uitgebreid mijn oogschaduw bespreken, we houden het op boeken…

Ik heb twee boeken gekocht.
alles is carmen coverAlles is Carmen van Alma Mathijsen.

Dit lijkt me een heel goed boek en ik verwacht dat ik dit boek heel erg mooi ga vinden. Het gaat over Carmen en zij gaat vaak zwemmen in de Amsterdamse grachten. Ze is nogal op zichzelf en kan het met niemand vinden. Dan wordt ze verliefd op Chris en dat wordt een obsessie, want als Chris het uitmaakt wil zij maar één ding: wraak…

 

 

vrouw-zoekt-berg-om-tegen-op-te-zienEen heel ander soort boek is Vrouw zoekt berg om tegenop te zien van Noelle Hancock. Ik heb er al eens eerder over geschreven. Het is een soort “project-boek”. Noelle gaat één jaar lang elke dag iets doen waar ze bang voor is. Bijvoorbeeld eten terugsturen in een restaurant, duiken met haaien en karaoken. Het zijn uiteenlopende angsten die Noelle gaat overwinnen en dit boek is zowel hilarisch als aangrijpend volgens de omschrijving.

 

 

Bert-en-Bart-redden-de-wereldIk verzamel kinderboekenweekgeschenken, net zoals de gewone boekenweekgeschenken en gelukkig hadden ze voor mij nog een exemplaar apart gelegd van Bert en Bart redden de Wereld van Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer. Ja, het is een echt kinderboekje, grote letters, illustraties etc. Maar het is op zich wel een leuk boekje om even door te lezen.


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten