17 december 2018

Van Chanel naar flanel van Marijke Vos

Ik kreeg van Loft Publishing het zogenaamde “starters-pakket” om te lezen en te recenseren. Als eerst begon ik met ‘Van Chanel naar flanel’ van Marijke Vos.

Jennifer (Jenny) heeft alles wat haar hartje begeert en staat voor het altaar met Terence. Sinds ze Terence en zijn rijke familie kent, leeft ze als een prinses. Toch zegt Jenny ‘nee’ voor het altaar en vlucht ze weg. Met wat aansporing van haar zus Miranda reist ze alleen af naar Canada naar oom Charlie. Hij woont in het kleine plaatsje Rainbow Lake. Zijn huis is vervuild en hij leeft nu als kluizenaar.

Rainbow Lake

Jenny schrikt van de toestand van haar oom Charlie. Dit was een man met wie ze vroeger veel lol maakte, maar nu is hij ernstig depressief, vervuild en nors. In het dorpje staat hij bekend als Mad Charles. Jenny vindt in het dorpje al snel aansluiting met de bewoners. Ze verblijft in een motel en gaat uiteindelijk ook werken als journaliste bij de lokale krant. Hier schrijft ze stukjes over een stier die kwijtraakt en houdt ze de wekelijkse rubrieken bij.

Rainbow Lake doet me een beetje denken aan Stars Hollow uit Gilmore Girls, alleen ligt Rainbow Lake in Canada. Het is geen fictief dorpje, het bestaat echt! Er is een groot meer, er zijn veel bossen en er lopen beren rond. Marijke Vos leidt je rond door Rainbow Lake alsof je er zelf bij bent.

Jenny, van Chanel naar flanel

Jenny leidde eerst een rijk leven toen ze met Terence was. Ze droeg alleen nog maar designerkleding, las glossy’s, wisselde zelfs haar vriendinnen in voor nieuwe omdat Terence dat liever had. Jenny leidde dus eerst een vrij oppervlakkig leven, maar gaandeweg kom ik erachter dat Jenny helemaal niet zo gelukkig was. Terence is bijvoorbeeld heel achterbaks, maar ook heel overheersend en jaloers. Ik merkte tijdens het lezen dat Jenny helemaal opleefde in Rainbow Lake.

Er zijn ook wat mysteries waar Jenny zich op stort. Zo wil ze graag weten wat er speelt bij haar oom Charlie. Ze besluit hem te helpen door zijn huis schoon te maken. Dit doet ze stapje voor stapje. Als journaliste duikt ze op het mysterie van een verdwenen stier. Sherriff Branson wil echter dat ze zich wat inhoudt. Jenny en Branson kunnen het al vroeg goed met elkaar vinden, er hangt liefde in de lucht.

Marijke Vos maakt gebruik van twee verschillende werelden en het is duidelijk dat Jenny in Canada meer zichzelf wordt. Dit leest erg prettig en je krijgt ook steeds meer begrip voor Jenny’s acties in het begin van het boek.

Leest lekker weg

Marijke Vos schrijft vlot, boeiend en valt nergens in herhaling. Ze laat genoeg gebeuren in het verhaal wat mijn aandacht vasthoud. Op het eind is er nog een mysterie met een lijk, maar niet op zo’n manier dat dit boek ineens een enge thriller wordt.

Wat ik ook erg prettig vond was dat Marijke Vos alle eindjes netjes aan elkaar knoopt. Toen ik het einde naderde had ik nog één brandende vraag, maar in de laatste hoofdstukken kwam daar gelukkig een antwoord op!

Het boek straalt een warme sfeer uit, het is een knus winterverhaal! De meeste bewoners uit Rainbow Lake zijn sympathiek en gemoedelijk. Ik begreep heel goed dat Jenny zich daar thuis voelde!

2 reacties

  • 17 december, 2018 om 09:29
    Geertrude

    Dit lijkt me een echt leuk boek! Op de een of andere manier is het concept van ‘verwend stadsmeisje leert eenvoudiger leven kennen’ altijd boeiend 😉



Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: