Weekend update!

Ik ben momenteel bezig in een ander boek van Robert Thomson: Een onverwachte erfenis. Het verhaal is boeiend, maar toch ben ik over dit boek kritischer dan over zijn andere boek: De zwarte spiegel. Hoe, wat en waarom leg ik later deze week uit.

Na dit boek heb ik nog twee boeken op mijn stapel liggen die ik deze week wil gaan lezen en dat  is At summer’s end van Kim de Bruin en het tweede deel uit de ‘Floor-serie’ van Renee van Amstel, namelijk: Het spel van Floor. Vooral het boek van Kim de Bruin trekt mijn interesse sterk aan, ik kijk er dan ook naar uit om daar in te beginnen!

Afgelopen dagen ging het lezen niet zo vlot. Ik had het een paar dagen druk met andere dingen, dat kan gebeuren, maar nu ben ik er weer helemaal :) Maar goed, wat betreft mijn Goodreads-challenge merk ik daar weinig van, want ik zit ruim op schema…

reading challenge2013 Reading Challenge

Leesdame has read 25 books toward her goal of 75 books.

25 of 75 (33%)
view books


Weekend update

weekend updateEen nieuwe look op Leesdame! Op de een of andere manier kon ik mijn draai niet vinden met de vorige look. Het was alsof ik in een kinderkamer zat te bloggen. Toen koos ik voor wit, met vervaagde spelingen, maar dat was weer te klinisch. Saskia gaf me de tip om te durven spelen met felle kleuren… Een soort ‘wow’ effect te veroorzaken bij mijn bezoekers. Ik vond dat een beetje eng eerlijk gezegd, want ik speel graag op safe. Ik heb tig verschillende achtergronden uitgeprobeerd en bij deze was het raak. Het doet mij een beetje denken aan warme zomeravonden waarbij je nog lekker lang kunt lezen buiten. En nee, ik heb deze kleur dus niet gekozen vanwege Koningsdag ;)

Verder ben ik momenteel bezig in een Nederlandse misdaadroman, daar ga ik deze week over bloggen. En daarna wil de Wad-week op touw gaan zetten. Ik heb er al drie boeken voor uitgekozen! Dat wordt erg leuk! Een hele week alleen maar boeken op Leesdame die zich afspelen op de Waddeneilanden!

Verder ben ik ook lid geworden van Craving Pages Yep, je kan lid worden daar sinds een paar dagen! Je kunt elkaar toevoegen als vriend(in) en berichtjes voor elkaar achterlaten etc. Erg leuk!


Weekend update

weekend updateIk verken momenteel een genre wat ik zelden lees: fantasy. Maar ik wil graag fantasy lezen en recenseren, dus vandaar. Ik kies voorlopig nog voor de YA-fantasy… dat dan weer wel. Voorheen heb ik natuurlijk De Hongerspelen gelezen, dus helemaal nieuw is het niet… Maar toch ben ik niet echt bekend in dit genre en dat wou ik graag veranderen!

Het was Boekenweek… tientallen sites besteden er aandacht aan, ik eigenlijk nooit.  Ik doe graag alles anders, dus doe ik het lekker niet. De geschenkboekjes verzamel ik wel. Dus ik heb deze week een omnibus gekocht van Vonne van der Meer en daar kreeg ik De verrekijker bij. Wie weet, misschien ga ik De verrekijker ook nog bespreken, maar pin me er niet op vast.

Deze week dus fantasy, drie boeken achter elkaar. En dan ga ik mezelf in verdiepen in de voorbereidingen voor de Wad-week op mijn blog. De Wad-week… jazeker en die gaat over boeken die zich afspelen op het Waddengebied. Dus, mochten jullie tips hebben, die zijn welkom bij de reacties!


Weekend update

Nog net op de valreep, de weekend update  :) Ik had het een beetje druk. Was met van alles en nog wat bezig en toen schoot deze post er even bij in. Ik ben namelijk gespecialiseerd in uitstellen…

Vorige week was een heerlijke leesweek, ik zat in een echte flow! Ik heb in één week bijna drie boeken uitgelezen en dat voelt altijd zo lekker! Het liefst zou ik nog meer willen lezen. Ik krijg nog steeds een kick van één boek per dag, zodra het weer lekker “buitenleesweer” is, ga ik dat weer een paar daagjes doen…

Momenteel ben ik nog bezig in de thriller Intuïtie van Isabel Bodar. Het is een spannend boek, het leest vlot. Ik zal er deze week uiteraard over bloggen. Even in het kort: De 8-jarige dochter van Anne Blom verdwijnt van de naschoolse opvang. Haar moeder Anne is wanhopig ongerust en niemand lijkt een aanknopingspunt te vinden. Anne moet diep in haar verleden graven wil ze haar dochter terugvinden.

Verder gaat mijn lees-challenge van dit jaar erg goed tot nu toe! En ik doel dan op de Goodreads-challenge, waarbij ik dit jaar 75 boeken ga lezen. En het was even zoeken, maar het is me gelukt om de Goodreads-challenge hieronder te kunnen plaatsen. Zodat jullie kunnen zien hoever ik ben. Misschien een leuk idee om dat bij elke weekend update te doen.

reading challenge2013 Reading Challenge

Leesdame has read 11 books toward her goal of 75 books.
11 of 75 (14%)
view books


Weekendupdate

weekend updateDeze week heb ik genoten van de roman ‘Of hoe waarom’ van Hanna Bervoets, de leeservaring komt nog, maar dat ik weer 5 sterren geef, dat kan ik al wel verklappen. Hanna schrijft zo ontzettend goed!

Daarna ga ik verder in de Nederlandse thriller Intuïtie van Isabel Bodar. Het gaat over Anne en haar 8-jarige dochtertje Femke en samen beginnen ze een nieuw leven, maar dan verdwijnt Femke van de naschoolse opvang en Anne zal diep in haar verleden moeten graven wil ze Femke terug vinden. Ik ben erg benieuwd naar deze thriller! Ik gok dat ik volgende week de leeservaring hier kan delen.

Verder heb ik twee boekverfilmingen gekeken: De verbouwing en Now is good (Voor ik doodga) beide had ik al een keer in de bioscoop gezien, maar nu dus ook op dvd. Ik kan ze allebei aanraden!

Ik zelf vier geen carnaval, maar wil alle mensen die het wel gaan vieren een hele fijne tijd toewensen!


Weekendupdate!

weekend updateJa, even stil hier hé… Het kwam er eventjes niet van en zonder dat je het door hebt, zijn er ineens een aantal dagen voorbij. De tijd gaat snel. Maar een weekendupdate is er wel :)

Ik wil allereerst alle mensen bedanken die gelijk spontaan meededen aan de enquête :) Er hebben best veel mensen meegedaan. Later komt nog een overzichtje ervan.

Ik lees Tussenvrouw van Sofia van der Sluis. Een beetje een vage thriller. Maar ook wel leuk om te lezen, dus het wordt wel een positieve leeservaring. Hierna ga ik waarschijnlijk Moederziel lezen van Marelle Boersma. Lekker weer een thriller-periode dus!


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten