Welke boeken neem je niet mee naar een onbewoond eiland?

onbewoond eilandHet is misschien wel de bekendste vraag in elk lezersinterview: welke boeken neem je mee naar een onbewoond eiland? Ik ben dwars vandaag en draai de vraag om: welke boeken zou je juist niet mee willen nemen naar een onbewoond eiland.

Ik loop heen en weer voor mijn boekenkast en na een kwartier weet ik het eigenlijk nog niet. Welke boeken zou ik makkelijk kunnen missen? Na nog een keer met mijn ogen langs de planken kan ik al een genre afstrepen: kookboeken. Omdat op een onbewoond eiland geen AH te vinden is, heb ik aan kookboeken niks daar.

Mijn blik blijft hangen bij de thrillers. Nou ja, op de plank met zwarte kaften, want ik sorteer mijn boeken op kleur en de zwarte plank bestaat eigenlijk gewoon alleen uit thrillers. Ik denk dat ik die ook thuis zou laten. Ik kan daar niet voor het slapengaan lezen, want er is geen stroom voor een nachtlampje en thrillers lees ik graag voor het slapengaan.

Ik ga naar de roze plank, de chicklits… Die lezen lekker op het strand en ze geven dat typische feelgood-gevoel wat je helemaal alleen op zo’n eiland best wel kan gebruiken. Er gaat dus een chicklit mee!

De dikke klassiekers die verstopt liggen in een ander kastje. Bewust nooit tijd voor gemaakt. Ik zou het mezelf niet aan willen doen: alleen op een eiland en dan alleen zo’n klassieker waar geen lol aan te beleven valt. Afstrepen dus.

De stapel met bundels… columns, gedichten… Die heb ik altijd in een paar uur uit. Dat is de moeite niet. Dan kom ik bij mijn “big mistakes”, de boeken waar ik maar 1 ster aan gaf. De boeken die eigenlijk gewoon te slecht zijn. Ze gaan allemaal mee… Tenslotte moet ik toch ergens het kampvuur mee aanmaken…


4 reacties

 • 17 oktober, 2012 om 19:41
  eenlettermeergraag zegt:

  Niet mee… Hmm… Heel verdrietige boeken in ieder geval. Dan word ik helemaal eenzaam.

  Ikhartje(0) deze reactie

  eenlettermeergraag Beantwoorden

 • 18 oktober, 2012 om 07:25
  Aritha Vermeulen zegt:

  Haha … leuke blog! Ik weet nog niet wat ik meeneem. Misschien dat boek over de Zwitserse familie Robinson.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Aritha Vermeulen Beantwoorden

 • 18 oktober, 2012 om 11:56
  Girafje24 zegt:

  In eerste instantie dacht ik aan alle boeken die ik al gelezen heb, maar ja, daarvan weet je wel of ze leuk/spannend zijn om te lezen. Wat zeker wel meegaat is mijn verzameling van 60 boekjes van Yvonne Brill van de Bianca-serie, echt jeugdsentiment, maar daar kan ik in blijven lezen ;-)
  Tja en wat er dan niet meegaat? Toch maar mijn e-reader vol met boeken omdat ik deze toch niet kan opladen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Girafje24 Beantwoorden

 • 19 oktober, 2012 om 07:01
  Joany de Vries zegt:

  Phoe, wat een lastige vraag. Ik denk dat ik juist mijn chicklits thuis zou laten. Liever neem ik een paar spannende fantasy boeken mee :)

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

Reageer op: Welke boeken neem je niet mee naar een onbewoond eiland?

Geef hier je reactie


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten