Wij lezers haten ‘m: de leesdip

een leesdipEn daar heb je ‘m dan: de leesdip… Het meest gehate fenomeen in het leven van een lezer. Een leesdip kan soms weken duren, maar zover hoeft dat natuurlijk niet te komen. Als je maar weet wanneer die leesdip ontstaan is, dan ben je al een eind op weg naar de oplossing.

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken van een leesdip. Een paar ervan ga ik hier bespreken en ik probeer ook nog eens een mogelijke oplossing erbij te zoeken.

Oorzaak: je hebt een (te) goed boek gelezen en elk boek daarna lijkt niets. Vervolgens gooi je dat boek maar aan de kant en je zin in lezen is weg.
Oplossing: lees een boek waar je sowieso niet veel van hoef te verwachten. Een columnbundel of (ja sorry) een Nederlandse tussendoor-thriller van bijvoorbeeld Loes den Hollander.

Oorzaak: je bent bezig in een boek waar je niet doorheen komt, het lezen wordt uitgesteld totdat je uiteindelijk niet meer leest. Deze dip kan weken aan blijven houden.
Oplossing: geef het boek weg waar je niet doorheen komt, of verwijder het van je e-reader, maar zorg ervoor dat het uit je huis verdwijnt. Weg = weg en iets wat weg is kun je niet lezen. Daarna begin je met een schone lei. Het lezen zal weer terugkomen in je leven, want dat gehate boek is immers weg nu.

Oorzaak: door omstandigheden staat je hoofd niet naar lezen. Je bent te druk, er zijn wat dingen gebeurd in je leven etc. Simpelweg, je voelt je niet lekker en elk boek lijkt veel te zwaar voor deze periode.
Oplossing: tussendoor-thrillers, chicklits en columnbundels. Heerlijk luchtig, je hoeft er niet veel bij na te en je kan het elk moment wegleggen.

En er zijn ook nog andere oplossingen, zoals elke avond gewoon een kwartiertje lezen totdat je vanzelf weer in je ritme komt bijvoorbeeld. Of jezelf blij maken met een nieuw boek. Of gewoon lekker die leesdip langzaam voorbij laten gaan en lekker dvd’s kijken. Hoe dan ook, een leesdip gaat altijd over! Ik heb ooit een leesdip gehad van bijna een maand, maar ook die ging uiteindelijk voorbij. Dat heb ik toen opgelost door een favoriet boek van mij te herlezen. Ik wist wat ik kreeg en ik wist dat het leuk zou zijn. Daarna had ik mijn zin in lezen weer terug. Dus dat is meteen ook een tip: een favoriet boek herlezen.


3 reacties

Reageer op: Wij lezers haten ‘m: de leesdip

Geef hier je reactie


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten