En toen was november ook alweer voorbij

my reading journal coverHet is cliché, maar wat ging de maand weer snel voorbij. Sowieso is dit jaar voorbij gevlogen. Herkennen jullie dat gevoel ook? En zo zijn we weer begonnen aan de laatste én bijzonderste maand van het jaar.

Het was de maand dat ik mijn winterjas tevoorschijn kon halen en dat ik pepernoten en banketstaaf at. Ik kocht een tas vol ‘boekige’ artikelen van Young and Awesome, ik besteedde wat uurtjes aan Netflix en ik las zeven boeken uit, die ik vervolgens besprak op mijn blog! Daarnaast bedacht ik ook nog een Sinterklaas-winactie. Een drukke maand dus. Tijd om terug te kijken op november :)

(meer…)


Sinterklaas winactie (gesloten)

heerlijk avondje vijf decemberSinterklaas is weer in het land. Dat is een mooie en magische tijd. Het leek me een leuk idee om aan Sinterklaas te vragen of hij één van mijn lezers zou willen verrassen met een boek. Dat vond Sinterklaas een prima idee!

Je kan met deze winactie een verrassingsboek winnen. Sinterklaas en verrassingen horen natuurlijk bij elkaar. Een surprise-boek dus. Spannend hé :) Net zoals vroeger eigenlijk. Dan was het ook een verrassing wat Sinterklaas had gebracht. Vaak was het wel iets van je lijstje of stond er in het gedichtje al een hint. Laten we gauw beginnen!

(meer…)


Win een kleurboek naar keuze!

kleurpotlodenEen uitzonderlijke winactie! Ik verloot namelijk dit keer een boek zonder letters, misschien wel met cijfers, mits je graag kleurt op nummer ;) Ja je leest het goed, je kan een kleurboek voor volwassenen winnen bij mij op mijn blog!

De groep fans van kleuren wordt ook steeds groter. Daarom leek het mij leuk om iets voor deze fans te doen en een kleurboek naar keuze te verloten :) Die keuze is echt reuze, dus ik verwacht dat je vast wel iets kunt vinden! Of je nou van dieren, steden, mandala’s of landschappen houdt: kleurboeken zijn er momenteel in alle soorten en maten.

(meer…)


Leesdame viert feest! (winactie)

vier-jaarDeze week bestaat Leesdame vier jaar! Dat is een hele lange tijd, maar zo voelt het niet. De tijd is echt omgevlogen. Het was een bijzonder jaar mag ik wel zeggen en nu ik even het woord heb, wil ik graag twee lieve mensen (R&S) bedanken die er altijd voor mij zijn. Achter de schermen, technisch, of gewoon een (on)gevraagd advies als ik ergens over twijfel. Thanks! :)

Voor we gaan klimmen naar die magische vijf jaar… gaan we eerst het vierde jaar van Leesdame vieren! Ik trakteer op een boek naar een keuze! Alhoewel, binnen bepaalde grenzen natuurlijk ;)

(meer…)


Uitslag boekraadsel en uitslag winactie Zes seconden

vraagteken raadselVorige week stond op mijn blog het laatste raadsel voor dit jaar. Maar volgend jaar komt het vanzelf weer voorbij hoor! Natuurlijk heb ik de uitslag van vorige week en dat was een sprookjesraadsel :)

We zochten tien sprookjes vanwege de Sprookjesmaand. Sommige waren makkelijk, bij sommige moest ik een hint geven. Maar via diverse wegen ontving ik de juiste antwoorden. Op de juiste volgorde: Prinses op de erwt, Sneeuwwitje, Hans en Grietje, Vrouw Holle, Zwaan kleef aan, Rode schoentjes, Duimeliesje, Sneeuwkoningin, De nieuwe kleren van de keizer en Meisje met de zwavelstokjes.

Ook was er laatst op mijn blog een winactie rondom het boek ‘Zes seconden’ van Danielle Bakhuis. Zoë uit Rotterdam krijgt van uitgeverij Ploegsma dit boek thuisgestuurd. Gefeliciteerd Zoë :)


Zes seconden van Danielle Bakhuis + winactie

zes seconden coverZes seconden zijn voorbij voordat je het beseft… In zes seconden kan veel gebeuren. Het lijkt niets, maar dat is schijn… want in zes seconden kan je leven in een hel terecht komen.

De zestienjarige Jasmijn en haar drie vriendinnen Jacky, Olivia en Hanna spelen graag  “Zes seconden” een soort variant van  truth or dare en gebaseerd op een gevaarlijk en agressief spel. Om de beurt geven ze elkaar ludieke, gemene en vernederende opdrachtjes die zes seconden duren. Één iemand uit het vriendengroepje neemt het dan op met de camera.

Op een dag krijgen ze eindelijk de uitnodiging voor het Feest. Een zwaarbewaakt Feest, waar je alleen mag komen op uitnodiging. Een Feest met regels, waaronder de eerste regel: ‘Zwijg als het graf over het feest”. Op het Feest wordt traditioneel een gevaarlijk spel gespeeld: “De Afrekening”.  Alle genodigden staan gemaskerd in een cirkel en gooien om de beurt geld op de grond. Het bedrag wordt steeds hoger. Wie als eerste voor het geld gaat, krijgt zes seconden de tijd om alles bij elkaar te graaien. Maar in die tussentijd wordt die persoon door alle spelers zes seconden lang geslagen en geschopt.

Op het moment dat iemand op het geld afgaat staat Jasmijns er verstijft bij te kijken. Jasmijn voelt zich eenzamer dan ooit en voelt zich machteloos als ze merkt dat de meest agressieve speler de zes seconden allang is gepasseerd, maar toch heftig door blijft trappen.  Het loopt totaal uit de hand. Wie is het slachtoffer? Wie is deze gewelddadige speler?

Een heftig ya-thriller, over zinloos geweld, dubbele agenda’s en groepsdruk. Jasmijn heeft het gevoel dat de vriendschap veranderd is na het Feest. Haar vriendinnen lijken er totaal niet mee te zitten met de gevolgen van het Feest. Maar bij Jasmijn zit het niet lekker en ze gaat dan ook op onderzoek uit. Alleen vergeet ze wel de regel: “Zwijg als het graf over het feest”. En dit komt haar duur te staan. Het boek heeft dan ook een constante spanningsboog en Danielle Bakhuis weet vaak verrassend uit de hoek te komen.

Wat ik zelf heel fijn vond was dat het niet gelijk duidelijk was hoe het zat. Er zijn diverse rookgordijnen opgezet, waardoor er meerdere verdachten zijn. Halverwege het boek had ik zelfs het gevoel dat elk personage wel een motief had. Bij sommige thrillers heb ik vaak door wie het kan zijn en nu was dat dus niet het geval.

Ik lees altijd voor het slapengaan en ik moest nog een kwart. Ik besloot het boek uit te lezen. Het wordt dan ook steeds luguberder en zelfs een nachtelijk kerkhof speelt een rol in het verhaal. Gelukkig weet Danielle Bakhuis goed waar de grens ligt en gaat ze er net niet overheen. ‘Zes seconden’ is een hedendaagse ya-thriller, voor fans van Mel Wallis de Vries zal dit boek zeker een aanrader zijn!

Ik mag in samenwerking met de uitgeverij één exemplaar van ‘Zes seconden’ verloten onder mijn lezers! Vertel over jouw spannendste zes seconden ooit in een reactie onder deze post en de leukste inzending wint. Je kan meedoen tot en met 11 december. Succes allemaal!

Winactie is gesloten!


Uitslag winactie

win een boekAfgelopen zondag sloot de winactie op mijn blog en was het dus tijd om de gelukkige winnaar te mailen. De prijs was een boek naar keuze. De respons was enorm en ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie enthousiasme.

De winnaar is Esther en ze koos ‘Het Rosie project’ uit. Gisteren regelde ik de bestelling online en dankzij “vandaag besteld, morgen in huis” heeft Esther vandaag haar gewonnen boek al ontvangen. Gefeliciteerd en veel plezier ermee!


Winactie!

win een boekIk heb de 300 volgers op Bloglovin gehaald! En afgelopen week ook de 1200 volgers op Twitter. Reden genoeg om wat weg te geven natuurlijk. Want ik ben hier uiteraard erg blij mee!

Welk boek? Tja… ik kan een titel uitkiezen, maar dan krijg je weer reacties als: ‘jammer, ik heb dit boek al…’ of ‘niet mijn ding, dus sla even over’. Ik vind dat jammer, want het liefst wil ik iets geven waar iedereen wat aan heeft, dus gaan we het dit keer anders doen. Je mag dit keer zelf kiezen welk boek je wilt winnen!

Ho, wacht even… tuurlijk zit er wel een ‘maar’ aan vast. Het boek mag niet meer dan 20 euro kosten. En het moet een zogenaamd “brievenbus-boek” zijn. Dat wil zeggen: het moet met de gewone brievenpost verstuurd kunnen worden. Uit ervaring weet ik dat in de meeste gevallen een paperback van maximaal 300 pagina’s haalbaar is. Uitzonderingen daargelaten. O ja, niet geheel onbelangrijk: het boek moet uiteraard verkrijgbaar zijn ;)

Wat moet je daarvoor doen? Om te beginnen een reactie achterlaten, met geldig e-mailadres onder dit bericht. Is simpel toch?

Maar… ik vind het ook leuk als je me volgt op Twitter, BloglovinFacebook en Pinterest. Want meer volgers = meer winacties.

Veel succes allemaal en deze winactie loopt tot 19 oktober 2014. Daarna neem ik contact op met de gelukkige!

Meedoen is niet meer mogelijk!

 

 

 


Winnen: Conflict van Susan Moonen

conflict coverEen hele tijd terug las ik het boek Conflict van Susan Moonen. Klik hier om die leeservaring terug te lezen. Er was iets bijzonder bij dit boek. Het was namelijk toen alleen verkrijgbaar als ebook. Leuk voor mensen die -net als ik- fan zijn van digitaal lezen, maar minder leuk voor de mensen die geen reader of tablet hebben. Want die moesten toch wel even geduld hebben.

Conflict is nu ook verkrijgbaar als papieren boek en ik kreeg er ook een toegestuurd. Omdat ik het boek al een tijdje terug had gelezen, heb ik besloten dit exemplaar te verloten onder mijn lezers.

Wil je kans maken op dit boek? Dat kan en ik zal het jullie makkelijk maken, je hoeft alleen maar een reactie achter te laten hieronder. Dat is makkelijk hé! Ik zal je ook nog een eindje op weg helpen, je mag namelijk de volgende zin afmaken: “Ik wil graag Conflict winnen, omdat…… ”

Succes! Je kan meedoen tot en met 10 september 2014. De gelukkige krijgt een mailtje!

 


250 volgers op Bloglovin + winactie in samenwerking met LetterRijn!

win een boekTot mijn verrassing had ik afgelopen week 250 volgers op Bloglovin! Dat is leuk, dat is gaaf en dat moet gevierd worden natuurlijk! En natuurlijk plak ik er een winactie aan vast!

Dit keer doe ik het niet zelf, maar werk ik samen met Uitgeverij LetterRijn!  Ik mag namelijk van hun een gesigneerd exemplaar van  ‘Het midden van nergens’ van Yvonne Deinert verloten onder mijn lezers. ‘Het midden van nergens’ kwam laatst al voorbij op mijn blog en kreeg 5 sterren! De leeservaring van deze hedendaagse ya-roman vind je hier terug: klik

Wat moet je doen om kans te maken:

1. Mij volgen op Bloglovin ;)
2. Uitgeverij LetterRijn volgen op Facebook
3. Een comment achterlaten bij deze blogpost, met een geldig e-mailadres zodat ik je kan bereiken als je hebt gewonnen

Valt mee hé ;)

Je kan meedoen tot en met maandag 16 juni! Daarna gaan alle namen in een virtuele fruitmachine en bepaalt het lot wie heeft gewonnen. Uitgeverij LetterRijn zorgt ervoor dat het gesigneerde boek bij de winnaar terechtkomt! Ik wens jullie allemaal veel succes! De winactie is nu gesloten!


200 volgers op Bloglovin’ & winactie.

win een boekBij de meeste blogs is er een feestje bij een mijlpaal op Bloglovin’ en dan wordt er vaak een cadeautje weggegeven. Ik heb ook weer een mijlpaal bereikt op Bloglovin’: 200 volgers. Yeah, dank jullie wel allemaal! En een speciaal bedankje voor 2 lieve mensen die achter de schermen altijd klaar staan met advies en technische ondersteuning!

Natuurlijk wil ik ook iets weggeven en ik wist wel een klein beetje dat ik deze week de 200 volgers zou halen, dus ik had vorige week al een boek gekocht voor jullie. Het is een recente thriller, in Dwarsligger-vorm. Ik laat de titel nog eventjes achterwege. Komende dagen zal ik wel wat hints loslaten over die titel. Het boek wat je kunt winnen blijft dus voorlopig nog een verrassing. Durf jij het aan?

Wat moet je doen om kans te maken op deze spannende Dwarsligger:

  1. Je laat een  leuke reactie achter, met natuurlijk een geldig e-mailadres in het daarvoor bestemde vakje
  2. Je volgt mij op Bloglovin’   en je laat me dat ook weten in je reactie.

Je kan meedoen tot 2 april 2014. Als je hebt gewonnen krijg je vanzelf mail van mij. Succes!

 


Ik geef wat weg: Hoe overleef ik de crisis van Kath Kelly

ik geef wat wegEen tijd terug las ik het boek van Kath Kelly, Hoe overleef ik de crisis en dat was een vermakelijk boek, over Kath, die en jaar lang leeft voor 1 euro per dag. Ze krijgt het zelfs voor elkaar om met dit budget een vakantie voor zichzelf te regelen en komt door goed netwerken soms (gratis) op de leukste plekken terecht.

Wil je ook lezen hoe Kath Kelly dit volhield? Dat kan, want ik geef dit boek weg. Wat moet je daarvoor doen? Antwoord geven op de onderstaande vraag:

 

Geef een leuke, creatieve, interessante budgettip die niet meer kost dan 1 euro :) 

Mail daarna je gegevens (en een kopie van je tip) naar Leesdame @ gmail .com (zonder de spaties). Zo kan ik het boek gelijk opsturen naar de gelukkige. Je kan meedoen tot 22-10-2013. 

Succes!

Volg je me trouwens al op Bloglovin ?
Help mij naar een hogere plek in de top tien, want hoe hoger ik kom, des te vaker geef ik wat weg ;)


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten