Zelf chips maken (gezond snacken tijdens het lezen)

zelf chips makenZo, na twee jaar boekbloggen ga ik nu verder met een kookblog :)

Nee hoor… ;) Dat is een grapje, haha… Het recept kwam ik laatst al ergens op een blog tegen en het leek me leuk om dit zelf eens te proberen.

En ach, in het kader van “gezond snacken tijdens het lezen” deel ik voor de verandering eens een keer een snackrecept met jullie. Zelfgemaakte chips uit de oven… Je hebt alleen een aardappel en wat zout nodig! Of iets anders wat je qua smaak lekker vindt natuurlijk.

Je hebt nodig:
1 aardappel voor een kleine portie
De oven voorverwarmen op 200 graden.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappel, snij er daarna zo dun mogelijke plakjes van. Dep daarna de aardappelplakjes droog met keukenpapier. Leg de aardappelplakjes op het bakpapier, zonder dat de plakjes elkaar raken. Dat is even puzzelen. Ik gebruik géén olie! Dus je hebt uiteindelijk gewoon chips zonder allerlei toevoegingen.

zelf chips maken

Wat betreft baktijden is dit erg afhankelijk van de dikte van de plakjes, het soort aardappel, en de oven die je hebt. Ik heb voor mezelf 2x 10 minuten aangehouden. Na de eerste helft draai je de plakjes om. (met een vork of tang) Op zich had de tweede ronde iets korter mogen zijn, aangezien mijn chippies aan de rand nogal donker werden. Die waren eigenlijk al aan het verbranden.  Toevallig wel de chipjes die aan de rand van de plaat lagen.

zelf chips maken

Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen, strooi er zout over of iets wat je lekker vindt. Qua smaak is deze zelfgemaakte chips erg geslaagd! Het was lekker. Maar aangezien Leesdame altijd eerlijk is, zal ik dan nu ook eerlijk zijn: nee, ik ga niet elke week alles op zijn kop zetten voor een schaal chips als ik ook gewoon een zak kan opentrekken. Maar zo af en toe is zelf chips maken erg leuk om te doen!


2 reacties

Reageer op: Zelf chips maken (gezond snacken tijdens het lezen)

Geef hier je reactie


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten