Zoethoudertjes

zoethoudertjeWie denkt dat alleen een volkszanger aan schnabbels doet heeft het mis. Schrijvers kunnen er ook wat van. Geen tijd of zin in het schrijven van een nieuw boek? Dan gooien we wat columns in een bundel. Nog steeds geen inspiratie? Prima, we maken gewoon een omnibus van de eerder uitgekomen boeken. Nog steeds niks op papier? No worry! Je hebt toch ooit een verhaal voor een magazine geschreven? Ach, we zoeken daar gauw nog twee oude verhaaltjes bij en we doen er een harde chique kaft omheen en de lezers zijn weer zoet…

Laat ik maar eerlijk zijn, ik had tijdens het schrijven van bovenstaand stukje een Nederlandse schrijfster in mijn gedachten. Ik noem haar even Heleen ;)

Persoonlijk hou ik niet van de zogenaamde zoethoudertjes, oftewel de boekjes die op de markt komen om te tijd te overbruggen tussen twee boeken in. Vaak zijn het herhalingen van een herhaling. Zoals eerder uitgegeven verhalen bij elkaar gestopt in een nieuwe bundel. Dat is dan op zich niet zo heel erg, maar soms wordt zo bundel gepresenteerd als: “De nieuwste van ………” Dan voel ik mij als lezer/fan niet serieus genomen. Ik word eigenlijk gewoon voor de gek gehouden door de uitgeverij. Het is dat ik verstandig genoeg ben om te weten dat het een herhaling is, maar wie weet hoeveel mensen geld uitgeven aan een boek wat ze min of meer al in de kast hebben staan.

Wat is jouw mening over de zogenaamde “zoethoudertjes”?


Reageer op: Zoethoudertjes

Geef hier je reactie


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten