I ♥ sleep tag

tagLezen voor het slapengaan… inderdaad. Vandaag een blogpost/tag over dat slapengaan. Mijn ritueeltjes, wat ik draag, we behandelen de hele nacht tot het opstaan toe. Deze tag vond ik bij Vera Camilla en ik dacht gelijk: ‘dit wil ik gewoon invullen!’.

Laat ik meteen eerlijk zijn, ik ben geen slaapexpert. Ik ben bijna jaloers op mensen die gaan liggen en gewoon gelijk kunnen slapen. Nee, slapen en ik is haat/liefde. In de avond is het haat en in de ochtend is het liefde… We gaan beginnen met de tag, het is weliswaar niet echt boekgerelateerd, maar het is wel leuk! 🙂

Hoe laat ga je meestal naar bed?
Ik heb een richtlijn en dat is 0.00u, middernacht dus. Dan wil ik alles opgeruimd hebben, laptop en tv af en dan wil ik op die tijd klaar voor de nacht in bed liggen met een boek, tablet of e-reader voor mij. Theoretisch klinkt dit allemaal prachtig, praktijk wijst uit dat dit niet altijd meevalt. Maar ik doe mijn best, ik merk het namelijk wel de andere ochtend.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen?
Laatste berichtjes wisselen, laptop afsluiten en opruimen. Televisie uitzetten. Kat checken. Nog even plassen. Meestal heb ik dan een uurtje eerder al mijn tanden gepoetst en gezicht schoongemaakt, maar soms doe ik dat net voor het slapen. Als laatste doe ik mijn lenzen uit en dan schuif ik onder het dekbed. Dan hangt het af of ik ga lezen, of (heel fout ja) een filmpje kijk op Youtube via mijn tablet.

Wat doe je als je niet kan slapen?
Dit komt eigenlijk dagelijks voor, meestal pak ik dan mijn tablet en kijk ik vlogs van andere bloggers tot mijn ogen moe worden. Als ik niet kan slapen is dat meestal omdat mijn hoofd heel druk is en ik me rusteloos voel. Filmpjes kijken werkt dan beter dan lezen.

Wat is je favoriete slaaphouding?
Ik begin op mijn rug en draai dan langzaam in fases op mijn buik en zo word ik ’s ochtends wakker ook.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Voor lieve berichtjes, mijn kat, voor een tosti, voor een leuk gesprek… dat meen ik, mensen die ik écht heel graag mag en die dicht bij me staan, die mogen mij altijd wakker maken!

Hoe laat gaat de wekker ’s morgens?
Niet meer sinds ik mezelf laat wekken door zonlicht. Dan blijf ik meestal nog snoozen. En dat snoozen kan lang duren… Maar over het algemeen ben ik de laatste weken best wel op tijd wakker.

Snoozen of direct opstaan?
Als ik geen verplichtingen heb dan is snoozen heel lekker. Heb ik een afspraak of dergelijke, dan vind ik in één keer opstaan het fijnst, want ja, hoe langer je blijft liggen, hoe moeilijker het wordt…

Slaap je uit in het weekend?
Ja meestal wel.

Welke rare dingen doe je in je slaap?
Een hele tijd terug had ik steevast elke nacht mijn kaken stevig op elkaar geklemd tijdens mijn slaap en daar heb ik zelfs een achterste kies mee verschoven. Niet doen dus! Andere rare dingen, ik registreer tijdens slaap heel vaag als er iets in de slaapkamer gebeurd, waardoor ik dus de andere ochtend vaak twijfel of iets echt was, of een droom.

Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Twee

Wat heb je aan in bed?
Altijd een nachtjapon, meestal een zwarte en liefst die met de stipjes. En zie volgende vraag 😉

Slaap je met sokken aan?
Ja, dat kan wel eens gebeuren. Ik vind dat bij vlagen heel fijn.

Hoe groot is jouw bed?
140 x 200

Als ik ’s ochtends wakker wordt, is het eerste wat ik doe…
Mijn telefoon pakken, de tijd checken, gelijk notificaties checken en mijn mailbox openen. Dan doe ik mijn lenzen in.

Droom jij elke nacht?
Ja écht elke nacht en soms vrij intens. Bij vlagen heb ik ook lucide dromen (dan kun je zelf je dromen leiden), die vind ik heel tof, maar ze komen niet op afroep helaas.

Wat is jouw grootste droom?
Gewoon gelukkig zijn met de liefste mensen om mij heen.
En natuurlijk heel veel nachten gewoon heerlijk doorslapen, want dan ben ik overdag ook een stuk leuker 😉

Ik ben nu heel benieuwd hoe Judith en Tessa slapen… bij deze tag ik deze dames en daag ze uit om -net als ik- een keer een non-boek blogpost te schrijven 🙂


5 reacties

Reageer op: I ♥ sleep tag

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten