19 april 2015

24 uurs Read-a-Thon, doe jij mee?

read-a-thonAanstaande zaterdag 25 april is er weer een ‘Dewey’s Read-a-Thon’. Over de hele wereld wordt er dan 24 uur lang gelezen. Een leesmarathon voor die-hards dus. Op de site van ‘Dewey’s Read-a-Thon kun je alles vinden over deze marathon en jezelf ook inschrijven: klik

Twee keer per jaar organiseert deze site een leesmarathon die 24 uur duurt. Ik ken lezers die daadwerkelijk dan ook 24 uur lezen en dus ook niet slapen, je kan voor jezelf beslissen of je dat er voor hebt natuurlijk, maar dat is ieder voor zich. Sommige lezen die dag in etappes, andere maken er een challenge van om zoveel mogelijk te lezen

Tijdens deze marathon kun je ervoor kiezen om aangemoedigd te worden door een cheerleader. Bij je inschrijving kun je dat aangeven of je dat op prijs stelt. Mocht je dat willen, is het misschien wel zo leuk om een Engelstalige blogpost te schrijven, omdat er een grote kans bestaat dat de cheerleader geen Nederlands kan lezen. Het is namelijk een internationale leesmarathon.

Maar hoe doe je dat nou ’s nachts? Wel, je kunt met een sterke kop koffie gewoon stug doorlezen. Je kan tussen 2u en 6u gaan slapen. Of je gaat op je normale tijd naar bed en komt er op een iets vroeger tijdstip uit. Wat jij wilt eigenlijk. Je kan ook zeggen, ik doe alleen overdag en ’s nachts kan mij gestolen worden. Het moet tenslotte wel haalbaar en leuk blijven!

Ik raad aan om makkelijke, prettig leesbare boeken uit te kiezen. Hoe lekkerder je leest, hoe langer je het immers zal volhouden. Die dikke literaire roman kan misschien een uitdaging zijn, maar er ook voor zorgen dat je snel afgeleid bent of moe wordt van de droge tekst. Ook is het een goed idee om alvast een stapel boeken of een rijtje ebooks klaar te zetten. Zodat je niet hoeft te twijfelen tussen 100 ongelezen boeken op je plank. Maar gewoon een stapeltje boeken binnen handbereik hebt waar je oprecht veel zin in hebt om ze te lezen.

Mocht dit voor jou allemaal teveel van het goede zijn en wil je wel een leesmarathon, maar minder druk op de ketel? Van 11 tot 17 mei organiseert ‘Bout of Books’ ook weer een leesmarathon, maar dan een van een weekje waarbij je gewoon zoveel leest als je kan die week en je ’s nachts gewoon slaapt 😉 Ook ‘Bout of Books’ is een internationale leesmarathon en er geldt ook een inschrijving. Voor meer info over deze marathon: klik 

Ga jij meedoen aan één van deze leesmarathons?

5 reacties

 • 20 april, 2015 om 07:51
  Emmy zegt:

  Ik ben niet echt van de marathons, al doe ik wel mee met die van Craving Pages. Ik kan wel lekker flink lezen, maar een hele dag? Nooit geprobeerd.. Misschien in de zomer, als ik vakantie heb!


 • 20 april, 2015 om 20:04
  Leeswammes zegt:

  Jaha!! Ik ben er (eindelijk) weer bij. De vorige keer had ik geen tijd, maar nu staat dit weekend al maanden in mijn agenda op “niets afspreken, niets anders doen”. Ik heb al een aantal keren meegedaan en ga dan meestal rond middernacht naar bed om rond 7 of 8 uur weer op te staan. Ja, die slaap heb ik gewoon nodig, maar verder die ik niets anders dan lezen en veel tweeten en schrijven over de readathon.

  Ik heb al een klein stapeltje klaarliggen. Drie hele dunne boekjes en nog een paar andere waarvan ik er in ieder geval één hoop uit te lezen.

  Veel plezier! Ik weet dat Ciska van Ciska’s Book Chest ook meedoet (woont bij mij in de stad) maar ik heb geen idee hoeveel andere NLers er meedoen. Ik ben benieuwd.


  Leeswammes
  Beantwoorden

  • 20 april, 2015 om 21:34
   Leesdame zegt:

   Ik was een tijdlang al die marathons vergeten, toen stuitte ik er weer eens op laatst. Ik dacht… laat ik het weer eens in de groep gooien 🙂


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 20 april, 2015 om 21:24
  Lilian zegt:

  Haha ik wil eigenlijk wel meedoen! Maar ik denk dat ik het totaal niet vol kan houden, en ik word altijd mega chagrijnig van niet slapen 🙂 Ook niet zo leuk voor het thuisfront dus. Maar ik ga erover nadenken!


  Lilian
  Beantwoorden

  • 20 april, 2015 om 21:33
   Leesdame zegt:

   Je kan ook meedoen en gewoon slapen hé 🙂 Dat doen er ook veel, die gaan dan om middernacht naar bed en komen er wat eerder uit om gelijk weer te gaan lezen. Alles kan 🙂


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: