24 uurs Read-a-Thon, doe jij mee?

read-a-thonAanstaande zaterdag 25 april is er weer een ‘Dewey’s Read-a-Thon’. Over de hele wereld wordt er dan 24 uur lang gelezen. Een leesmarathon voor die-hards dus. Op de site van ‘Dewey’s Read-a-Thon kun je alles vinden over deze marathon en jezelf ook inschrijven: klik

Twee keer per jaar organiseert deze site een leesmarathon die 24 uur duurt. Ik ken lezers die daadwerkelijk dan ook 24 uur lezen en dus ook niet slapen, je kan voor jezelf beslissen of je dat er voor hebt natuurlijk, maar dat is ieder voor zich. Sommige lezen die dag in etappes, andere maken er een challenge van om zoveel mogelijk te lezen

Tijdens deze marathon kun je ervoor kiezen om aangemoedigd te worden door een cheerleader. Bij je inschrijving kun je dat aangeven of je dat op prijs stelt. Mocht je dat willen, is het misschien wel zo leuk om een Engelstalige blogpost te schrijven, omdat er een grote kans bestaat dat de cheerleader geen Nederlands kan lezen. Het is namelijk een internationale leesmarathon.

Maar hoe doe je dat nou ’s nachts? Wel, je kunt met een sterke kop koffie gewoon stug doorlezen. Je kan tussen 2u en 6u gaan slapen. Of je gaat op je normale tijd naar bed en komt er op een iets vroeger tijdstip uit. Wat jij wilt eigenlijk. Je kan ook zeggen, ik doe alleen overdag en ’s nachts kan mij gestolen worden. Het moet tenslotte wel haalbaar en leuk blijven!

Ik raad aan om makkelijke, prettig leesbare boeken uit te kiezen. Hoe lekkerder je leest, hoe langer je het immers zal volhouden. Die dikke literaire roman kan misschien een uitdaging zijn, maar er ook voor zorgen dat je snel afgeleid bent of moe wordt van de droge tekst. Ook is het een goed idee om alvast een stapel boeken of een rijtje ebooks klaar te zetten. Zodat je niet hoeft te twijfelen tussen 100 ongelezen boeken op je plank. Maar gewoon een stapeltje boeken binnen handbereik hebt waar je oprecht veel zin in hebt om ze te lezen.

Mocht dit voor jou allemaal teveel van het goede zijn en wil je wel een leesmarathon, maar minder druk op de ketel? Van 11 tot 17 mei organiseert ‘Bout of Books’ ook weer een leesmarathon, maar dan een van een weekje waarbij je gewoon zoveel leest als je kan die week en je ’s nachts gewoon slaapt 😉 Ook ‘Bout of Books’ is een internationale leesmarathon en er geldt ook een inschrijving. Voor meer info over deze marathon: klik 

Ga jij meedoen aan één van deze leesmarathons?


5 reacties

 • 20 april, 2015 om 07:51
  Emmy zegt:

  Ik ben niet echt van de marathons, al doe ik wel mee met die van Craving Pages. Ik kan wel lekker flink lezen, maar een hele dag? Nooit geprobeerd.. Misschien in de zomer, als ik vakantie heb!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Emmy Beantwoorden

 • 20 april, 2015 om 20:04
  Leeswammes zegt:

  Jaha!! Ik ben er (eindelijk) weer bij. De vorige keer had ik geen tijd, maar nu staat dit weekend al maanden in mijn agenda op “niets afspreken, niets anders doen”. Ik heb al een aantal keren meegedaan en ga dan meestal rond middernacht naar bed om rond 7 of 8 uur weer op te staan. Ja, die slaap heb ik gewoon nodig, maar verder die ik niets anders dan lezen en veel tweeten en schrijven over de readathon.

  Ik heb al een klein stapeltje klaarliggen. Drie hele dunne boekjes en nog een paar andere waarvan ik er in ieder geval één hoop uit te lezen.

  Veel plezier! Ik weet dat Ciska van Ciska’s Book Chest ook meedoet (woont bij mij in de stad) maar ik heb geen idee hoeveel andere NLers er meedoen. Ik ben benieuwd.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Leeswammes Beantwoorden

  • 20 april, 2015 om 21:34
   Leesdame zegt:

   Ik was een tijdlang al die marathons vergeten, toen stuitte ik er weer eens op laatst. Ik dacht… laat ik het weer eens in de groep gooien 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 20 april, 2015 om 21:24
  Lilian zegt:

  Haha ik wil eigenlijk wel meedoen! Maar ik denk dat ik het totaal niet vol kan houden, en ik word altijd mega chagrijnig van niet slapen 🙂 Ook niet zo leuk voor het thuisfront dus. Maar ik ga erover nadenken!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lilian Beantwoorden

  • 20 april, 2015 om 21:33
   Leesdame zegt:

   Je kan ook meedoen en gewoon slapen hé 🙂 Dat doen er ook veel, die gaan dan om middernacht naar bed en komen er wat eerder uit om gelijk weer te gaan lezen. Alles kan 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: 24 uurs Read-a-Thon, doe jij mee?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten