30 dagen project: Homerus lezen #1

odyssee boekHet boek staart me aan, ligt op tafel… Gekleurde post-it velletjes maken van ‘Odyssee’ een kleurrijke pocket. Bijna een feestje om erin te beginnen. Maar als ik begin, is de kop eraf en kan ik ook niet meer terug. Nou ja, tuurlijk kan ik altijd terug, maar dat is niet de bedoeling.

Ik stel het lezen uit, het zijn maar 13 pagina’s… die kunnen op elk moment vandaag, bedenk ik me. Maar tegen de tijd dat ik naar bed ga heb ik nog geen enkele letter gelezen. Als ik wil beginnen, dan moet het nu. Want uitstel is afstel. En dus kruip ik met de pocket tegen de kussens aan en begin…

Een verzameling van namen uit het Griekse Goden pantheon komt voorbij. Pallas Athene, Zeus… En Pallas Athene vermomt zich als man en noemt zich Mentes en gaat praten met Telemachos in Ithaka. Ze spoort hem aan om een reis te gaan maken en meer over Odysseus te weten te komen.

Bij Telemachos woont ook Penelope, de vrouw van Odysseus. Ze wordt aanbeden en gestalkt door zogenaamde vrijers. Want Penelope is nu alleen en dus beschikbaar. Later wordt het Telemachos duidelijk dat niet Mentes langskwam, maar een Godheid. Wat in het boek als heel normaal wordt gezien. De Godheden hebben duidelijk de regie in hand. Iets wat ik erg mooi vind om te lezen overigens. Tot nu leest het makkelijk en had ik in een zeer korte tijd de voorgenomen 13 pagina’s gelezen.

 

 

 


5 reacties

Reageer op: 30 dagen project: Homerus lezen #1

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten