30 dagen project: Homerus lezen #10

odyssee coverKen je dat? Je bent aan het lezen, maar elke keer moet je het boek weer wegleggen omdat er iets is wat aandacht trekt. Bijna was ik in de meterkast gaan zitten met Homerus. Maar gelukkig had ik toch een vrij momentje om mijn 10e stukje te lezen!

10 van 30, dus aardig goed op weg lijkt me. Vandaag was het een iets minder boeiend stukje. Veel beschrijvingen, maar wel weer een nieuw hoofdstuk ingegaan. ‘Bij de cycloop’. Odysseus staat ook op het punt van vertrek bij de Phaiaken en zijn koffer wordt dan ook gepakt. Hij krijgt ook allerlei geschenken mee.

Wat vaak voorbij komt in het boek. Is het zogenaamde “plengen”. Ze plengden voor de Goden. Wat wijn uitgieten als offer voor de Goden. Althans dat is wat ik interpreteer. Het hoofdstuk van de cycloop las ik een klein stukje over de reus. Hij woont alleen en leidt een eenzelvig leven. Verder heb ik nog niet veel over deze reus gelezen, maar dat zal vast nog wel komen.

Het lezen van Homerus is te doen, maar het boek oppakken is niet altijd even makkelijk. Soms stel ik het heel lang uit. Vooral als het stukje van de vorige dag niet echt lekker las. Ik hou het vol. En dat ik vandaag mijn 10e stukje hier schrijf, geeft me weer genoeg motivatie! Maar vandaag was toch wel een moeilijk momentje. Toch heb ik doorgezet en nu ben ik blij.

 


1 reactie

 • 12 augustus, 2014 om 09:38
  Mieke Schepens zegt:

  Je leest dat ook wel eens over tranen: tranen plengen.
  Ik moet dan altijd aan watervallen denken, hahaha.
  Goed dat je doorgezet hebt!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

Reageer op: 30 dagen project: Homerus lezen #10

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten