12 augustus 2014

30 dagen project: Homerus lezen #11

voortgang homerusDe elfde dag… en ik heb nu de verkeerde gewoonte om het lezen weer zo laat mogelijk te doen op een dag. Lekker slim, dus morgen toch weer eens proberen om het boek overdag op te pakken. Is net zo makkelijk, want zoveel tijd kost het niet.

Vandaag was het een onsmakelijk stukje. Homerus ging dieper in op de cycloop, de mensetende reus. Odysseus vertelt over zijn avontuur. En dat de cycloop zijn makkers had opgegeten, waarna hij later braakte en resten mensenvlees eruit kwamen. Odysseus zwoer wraak. En verdeelde later de schapen van de cycloop.

Het is een lang stukje, maar makkelijk leesbaar dit keer. Was na een kwartiertje klaar. Toch merk ik soms dat ik mezelf er echt toe moet zetten om het boek te pakken. Het is mooi geschreven en een aparte leeservaring, maar het verhaal staat zo ver weg van mij en mijn leessmaak.

Toch schiet het aardig op zoals je ziet. Ik maak steeds foto’s en je ziet dat ik al een heel stuk in het boek ben. Ik hou trouwens mijn vingers gebogen tussen de pagina’s. Viel me laatst ook al op. Rare gewoonte van me, doe ik eigenlijk altijd bij een boek. Met gebogen vingers ertussen een boek meedragen, zodat ik niet daarna hoef te zoeken waar ik ben gebleven. Hebben jullie ook aparte leesgewoontes?

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: