13 augustus 2014

30 dagen project: Homerus lezen #12

homerus voortgang boekDe twaalfde dag, maar vandaag had ik het gevoel dat ik al 50 dagen bezig was. Dat kwam omdat Odysseus er weer een lang verhaal op nahield, waarin hij vertelde over Godin Circe. Ik ben nu bij het hoofdstuk: ‘Aiolos, de Laistrygonen, Circe’.

Ik vond het een vrij beschrijvend en taai stukje vandaag. Wat een benamingen trouwens hé. En zo komen er heel wat Griekse benamingen voorbij. Ik vind ze mooi klinken, maar ik vraag me ook wel eens af of ik ze wel goed uitspreek. Maar ach, niemand luistert mee en ik hoef het ook niet voor te lezen 😉

Als ik de foto bekijk, dan zie ik wel duidelijk dat ik opschiet en bijna op de helft van ‘Odyssee’ ben. Toch kwam vandaag een klein beetje tegenzin om de hoek kijken en ik stelde mezelf de kritische vraag: is dit boek tot nu toe een verrijking voor mij als lezer?! Ik heb het antwoord nog niet gevonden. En wanneer is een boek dan een verrijking voor je? Mooie vragen om over na te denken…

Ik ben het gewend dat er af en toe taaie stukjes tussen zitten die even niet lekker lezen. Ik denk dan maar: 13 bladzijden, 1 kwartiertje per dag… ik kan het!

 

 

 

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: