15 augustus 2014

30 dagen project: Homerus lezen #14

odyssee coverIk had op tijd mijn stukje gelezen, maar deed er wel een uur lang over… Yep, een uur over 13 bladzijden. Nou ja, ik was elke keer afgeleid, dat speelde ook mee natuurlijk Waarop de vraag opkwam: liet ik me afleiden, of werd ik afgeleid? Want het verhaal hield me niet echt vast vandaag.

Het begon met het laatste stukje uit het Schimmenrijk. Een heel moeilijk stuk om te lezen en ook niet echt vrolijk. Gelukkig kwam ik toen aan bij een nieuw hoofdstuk. Over de Sirenen! Veel over gehoord en vandaag over gelezen.

De Sirenen kunnen prachtig zingen, maar zijn levensgevaarlijk. Odysseus moet dan ook de nodige voorbereidingen treffen om langs hun eiland te kunnen varen. De bemanning moet was in hun oren smeren en Odysseus wordt vastgebonden aan een paal op zijn schip. Dit allemaal om te voorkomen dat ze in de ban raken van de Sirenen.

Ik was blij dat het hoofdstuk van het Schimmenrijk werd afgesloten, want dit hoofdstuk bezorgde mij heel wat tegenzin. Hierdoor moest ik echt mezelf ertoe zetten om ‘Odyssee’ op te pakken. Het was een pittig stukje waar ik heel wat namen voorbij zag komen die ik eigenlijk ook snel vergat. Lange uitgesponnen verhalen, die de rek er wat uithaalde. Gelukkig een nieuw hoofdstuk vandaag en dus letterlijk ook wat meer vaart op het schip van Odysseus.

 

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: