30 dagen project: Homerus lezen #2

odyssee coverZolang ik de tijd en mogelijkheid heb om een dagelijkse update te plaatsen zal ik dat zeker doen. Als mij dat niet lukt, dan bespreek ik later de betreffende dagen samen in één blogpost. Maar goed, vandaag lukt het dus weer en gisteravond maakte ik weer een klein stapje in ‘Odyssee’.

Het leest makkelijk. En de post-its waar ik naartoe moet lezen werken motiverend. Het zijn steeds maar kleine stukjes die ik moet lezen en dat maakt het allemaal net wat meer toegankelijker. Ook al zijn het kleine stukjes, er gebeurde weer veel.

Telemachos vertelde dat hij op reis ging en trad streng op tegen de vrijers die overal van profiteerden. Maar die vooral zijn moeder lastigvallen. Hij kreeg echter een fel weerwoord. Volgens de mannen was het niet de schuld van de vrijers, maar lag alles puur aan Penelope zelf. Zij hield immers de vrijers met listen aan het lijntje. Telemachos werd daar wat moedeloos van en ging op het strand zitten.

Athene verscheen en begon hem moed in te praten en hielp hem met het voorbereiden van de reis. De voedster Eurykleia reageerde vol zorgen, maar Telemachos wist tot haar door te dringen,  ook laat hij haar beloven dat ze voorlopig nog niks tegen Penelope zal zeggen. Daarna vertrekt Telemachos met zijn bemanning op een schip, ook Athene was aan boord.

Als het boek op deze toon verdergaat maak ik me weinig zorgen. De spanning zit erin, het is meeslepend en makkelijk te lezen. Dit komt vooral ook door de fijne vertaling denk ik.

 


2 reacties

Reageer op: 30 dagen project: Homerus lezen #2

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten