3 augustus 2014

30 dagen project: Homerus lezen #2

odyssee coverZolang ik de tijd en mogelijkheid heb om een dagelijkse update te plaatsen zal ik dat zeker doen. Als mij dat niet lukt, dan bespreek ik later de betreffende dagen samen in één blogpost. Maar goed, vandaag lukt het dus weer en gisteravond maakte ik weer een klein stapje in ‘Odyssee’.

Het leest makkelijk. En de post-its waar ik naartoe moet lezen werken motiverend. Het zijn steeds maar kleine stukjes die ik moet lezen en dat maakt het allemaal net wat meer toegankelijker. Ook al zijn het kleine stukjes, er gebeurde weer veel.

Telemachos vertelde dat hij op reis ging en trad streng op tegen de vrijers die overal van profiteerden. Maar die vooral zijn moeder lastigvallen. Hij kreeg echter een fel weerwoord. Volgens de mannen was het niet de schuld van de vrijers, maar lag alles puur aan Penelope zelf. Zij hield immers de vrijers met listen aan het lijntje. Telemachos werd daar wat moedeloos van en ging op het strand zitten.

Athene verscheen en begon hem moed in te praten en hielp hem met het voorbereiden van de reis. De voedster Eurykleia reageerde vol zorgen, maar Telemachos wist tot haar door te dringen,  ook laat hij haar beloven dat ze voorlopig nog niks tegen Penelope zal zeggen. Daarna vertrekt Telemachos met zijn bemanning op een schip, ook Athene was aan boord.

Als het boek op deze toon verdergaat maak ik me weinig zorgen. De spanning zit erin, het is meeslepend en makkelijk te lezen. Dit komt vooral ook door de fijne vertaling denk ik.

 

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: