5 augustus 2014

30 dagen project: Homerus lezen #4

odyssee coverEen late en korte update, maar nu heb ik pas tijd om te bloggen. En uiteraard heb ik gisteren weer een stukje gelezen! Het viel me mee, ook al waren het weer veel dialogen. Na een klein stukje kwam ik aan in het hoofdstuk waar Telemachos aankomt in Sparta. De zoon van Nestor reist nu ook met hem mee.

Hij ontmoet daar koning Menelaos en zijn vrouw Helena. Telemachos heeft een emotioneel gesprek met Menelaos over zijn vader. Menelaos praat met veel respect over Odysseus. Het raakt Telemachos. Ook mogen ze gebruik maken van het bad en zichzelf verzorgen na de reis.

Dit stukje las iets minder taai, maar makkelijk is anders. Toch blijft het verhaal me wel boeien en ik word nieuwsgierig wat er dan wel niet met die Odysseus is gebeurd. Ook ga ik Telemachos al iets beter kennen. Het lezen gaat tot nu toe prima. Het is ook lekker hapklaar opgedeeld, dat het daarom ook nooit teveel leeswerk is. Straks voor het slapengaan mijn stukje voor vandaag in Homerus.

 

 

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: