30 dagen project: Homerus lezen #5

odyssee coverGisteravond was het een boeiend stukje Homerus. Zo vertelde Menelaos over zijn strijd die heeft gevoerd in Egypte. Hij vertelt het uitgebreid en ietwat langdradig.

Hij draagt het op als een epos vond ik persoonlijk. Verhalen waarin hij offers moest brengen aan de Goden, anders mocht hij Egypte niet verlaten. Ondertussen werd er ook even gekeken naar de thuisbasis van Telemachos. Penelope is erachter gekomen dat haar zoon op reis is gegaan en Ithaka heeft verlaten. Ze is ontstemt hierover! Ze moppert dat ze hem het liefst had tegengehouden.

Maar ook de vrijers ontdekken dat Telemachos vertrokken is. Ze reageren vol verbazing en ook met de nodige veronderstellingen. Juist omdat er zoveel gebeurde in dit korte stukje vloog ik er dit keer doorheen, ook al is het verhaal van Menelaos wat aan de lange kant. Toch past het wel bij dit verhaal.

Stiekem ben ik blij dat ik ook verplicht moet stoppen. Op deze manier blijf ik gemotiveerd en blijft er nieuwsgierigheid over naar het vervolg van het verhaal Al heb ik begrepen dat in het middenstuk hele droge en taaie passages zitten. Maar dat zou ook een persoonlijke mening van iemand kunnen zijn, of een verkeerde vertaling natuurlijk.

Ondertussen lees ik overdag in andere boeken. Zo blijft het lezen leuk. Tot nu krijg ik ook leuke reacties op mijn dagelijkse updates, ook dat geeft weer motivatie natuurlijk! Voor de lezers die niets met klassiekers hebben, of deze updates gewoon niets vinden, maak je dan geen zorgen! Want ik schrijf uiteraard ook de leeservaringen van de andere boeken die ik lees.


Reageer op: 30 dagen project: Homerus lezen #5

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten