6 augustus 2014

30 dagen project: Homerus lezen #5

odyssee coverGisteravond was het een boeiend stukje Homerus. Zo vertelde Menelaos over zijn strijd die heeft gevoerd in Egypte. Hij vertelt het uitgebreid en ietwat langdradig.

Hij draagt het op als een epos vond ik persoonlijk. Verhalen waarin hij offers moest brengen aan de Goden, anders mocht hij Egypte niet verlaten. Ondertussen werd er ook even gekeken naar de thuisbasis van Telemachos. Penelope is erachter gekomen dat haar zoon op reis is gegaan en Ithaka heeft verlaten. Ze is ontstemt hierover! Ze moppert dat ze hem het liefst had tegengehouden.

Maar ook de vrijers ontdekken dat Telemachos vertrokken is. Ze reageren vol verbazing en ook met de nodige veronderstellingen. Juist omdat er zoveel gebeurde in dit korte stukje vloog ik er dit keer doorheen, ook al is het verhaal van Menelaos wat aan de lange kant. Toch past het wel bij dit verhaal.

Stiekem ben ik blij dat ik ook verplicht moet stoppen. Op deze manier blijf ik gemotiveerd en blijft er nieuwsgierigheid over naar het vervolg van het verhaal Al heb ik begrepen dat in het middenstuk hele droge en taaie passages zitten. Maar dat zou ook een persoonlijke mening van iemand kunnen zijn, of een verkeerde vertaling natuurlijk.

Ondertussen lees ik overdag in andere boeken. Zo blijft het lezen leuk. Tot nu krijg ik ook leuke reacties op mijn dagelijkse updates, ook dat geeft weer motivatie natuurlijk! Voor de lezers die niets met klassiekers hebben, of deze updates gewoon niets vinden, maak je dan geen zorgen! Want ik schrijf uiteraard ook de leeservaringen van de andere boeken die ik lees.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: