30 dagen project: Homerus lezen #6

odyssee coverOdysseus zelf maakte gisteravond zijn opkomst in het verhaal! Dat werd tijd. Odysseus zat goed verstopt, niet alleen voor mij, maar ook voor zijn familie.

Gisteravond ontdekte ik dat tijdens het lezen. Eerst nog een stukje over het paleis van Telemachos en Penelope en de vrijers die not amused zijn. Maar toen kwam ik in het hoofdstuk van Kalypso terecht. God Hermes gaat met haar een gesprek aan. Hij praat diep op haar in, tot ze eindelijk realiseert dat ze Odysseus niet kan vasthouden. Ze helpt hem dan ook met de voorbereidingen voor een terugkeer.

Na een aantal dagen kan hij vertrekken, maar hij raakt op zijn reis in de problemen met God Poseidon. Poseidon was niet aanwezig geweest bij de vergadering van de Goden, hij is verrast om Odysseus tegen te komen. Poseidon reageert boos en maakt van de  rustige zee een stormachtig tafereel, alles om Odysseus het zo moeilijk mogelijk te maken…

Wow… wat een goed stukje las ik gisteravond! En er gebeurde lekker veel. Alhoewel,zo simpel als ik het hierboven beschrijf, zo simpel leest het boek  niet altijd. Alles wordt uitgesponnen en de dialogen zijn vaak erg lang. Omdat ik de pocketversie lees, is de bladspiegel erg vol. De letters zijn klein en er zijn geen alinea’s. Dat zorgt ervoor dat elke pagina echt een lap tekst is. Dat is niet erg als het boeiend is, maar wel saai als het weer een lang dialoog betreft.

Elke dag heb ik wel zo’n saai dialoog ertussen zitten. Tja, dat is even doorlezen, maar de avontuurlijke gebeurtenissen zijn dan weer wel heel boeiend. En de aanwezigheid van de Goden heeft ook wel wat aparts.  Ik ben trouwens stiekem wel een beetje trots dat ik al bijna op pagina 100 zit! Dus het lukt wel aardig 😉

 

 


2 reacties

Reageer op: 30 dagen project: Homerus lezen #6

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten