10 augustus 2014

30 dagen project: Homerus lezen #9

odyssee coverHet laatst gelezen stukje was doorzetten, ook al was het vrij interessant. Ik weet niet waarom, misschien omdat ik moe was en even niet in de mood voor lezen. Maar toch kroop ik weer even terug in de wereld van ‘Odyssee’.

Odysseus is nog steeds bij Alkinoös. Er worden Spelen georganiseerd onder de mannen van het hof. Baanrennen, boogschieten, discuswerpen en gevechten. De Olympische Spelen zoals we die nu kennen dus. Odysseus kijkt toe en men vraagt of hij ook ergens een talent voor heeft. Uiteraard gaat dit weer met de nodige dialogen.

Het was leuk om in deze klassieker iets herkenbaars tegen te komen, zoals de  Spelen. Mooi om iets wat zo klassiek en zo oud is samen te zien komen in dit net zo klassieke en oude boek.

Dit stuk was ook een typisch mannenstuk. Logisch, want toentertijd mochten ook alleen mannen meedoen aan de Spelen. Ik zocht op internet naar een site over Homerus en wanneer hij zijn boeken schreef en vond deze site: klik Interessant stukje en bijna niet te bevatten dat dit boek zo oud is.

Of het verhaal mij eigenlijk raakt? Mwah… als ik mijn stukje gelezen heb, dan schrijf ik erover. En soms vraag ik me wel eens iets af. Maar het is niet zo dat het me boos, verdrietig, of ontroerd. Daarvoor is het verhaal toch wat afstandelijk en ‘ver van mijn bed af’ geschreven. Maar ik ben er nog lang niet, dus wie weet… 🙂

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: