5 dagen ‘Een boek per dag’ gedaan

een boek per dagDe afgelopen week heb ik vijf dagen achter elkaar weer ‘een boek per dag’ gelezen. Ik heb er bewust niet veel over gezegd. Het was ook maar voor een paar dagen. Eerlijk gezegd waren het wel dunne boeken, drie columnbundels, een verhalenbundel en een chicklit…

Ik krijg regelmatig de vraag: hoe doe je dat dan? Het antwoord is heel simpel: zet je laptop af, zet de tv uit, laat je mobiel binnen liggen en ga achter in de tuin zitten. ’s Middags lees ik de eerste helft, ’s avonds de andere helft. Of gewoon in één avond lekker doorlezen in etappe’s. Dat houdt in dat ik een uurtje lees en een kwartiertje wat anders doe.

Dat ritme hou ik goed vol. Het ligt echt niet aan het feit dat je geen tijd zou hebben, want tijd kun je maken. Kies niet al te dikke boeken. Rond de 200 pagina’s is prima te doen. Minder mag natuurlijk ook. Verder geef ik mezelf ook geen concreet doel. Ik zeg dus niet: ik _moet_ dit 25 dagen doen. Want dat werkt niet, dan ga je er echt tegenop zien. Ik zie en merk vanzelf wel hoe lang het duurt.

Waarom zou je het doen? Als eerste, het is een kick. De kick van urenlang in hetzelfde verhaal zitten en op één avond van begin tot het eind lezen. Een afgerond geheel, het geeft een soort voldoening. Vooral als het een moeilijk of uitgebreid verhaal is, of net iets te dik is en het dan toch in één dag uitlezen. Verder geeft het ook een soort structuur aan je dag.

Natuurlijk gaan alle andere dingen ook door, maar ik weet dan wel dat de avond lekker voor mezelf is. Ik wil immers nog ‘een boek per dag’ lezen. Een paar uurtjes quality time voor mezelf. Ik heb rust in mijn hoofd, spanningen vallen weg, mijn gedachten zijn niet meer chaotisch en even niet bereikbaar zijn is heerlijk in een tijd waarin je altijd bereikbaar moet zijn.


6 reacties

 • 29 mei, 2012 om 18:52
  Judith / Leeswammes zegt:

  Oh leuk! Ik ben er deze week ook mee bezig – in mijn hoofd tenminste, om een boek per dag te lezen en dan voor 7 dagen.

  Ben jij elke morgen in een nieuw boek begonnen? Dat is wel mijn plan – dus niet gemiddeld een boek per dag (dat kan ik wel), maar echt elke dag een boek. Het schijnt je wel makkelijk afgegaan te zijn. Leuk hoor!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Judith / Leeswammes Beantwoorden

 • 29 mei, 2012 om 19:09
  Theetante zegt:

  O, misschien moet ik dat in de vakantie ook maar eens gaan doen!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Theetante Beantwoorden

 • 29 mei, 2012 om 19:21
  Leesdame zegt:

  Hoi Judith,
  Nee, ik begon ’s middags. Maar vorig jaar zomer deed ik het ook. Als je op Leesproject klikt onderaan het blog, dan zie je al die blogs van vorig jaar terug en een leesproject waar ik een gedicht per dag lees. Vorig jaar deed ik het 20 dagen en toen ben ik een keer pas na 19u ’s avonds begonnen tot na middernacht.

  Dag Theetante,
  Het is een hele leuke ervaring!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 29 mei, 2012 om 20:14
  Joke zegt:

  Leuk, dat het weer zo goed bevallen is. Ik vind ook met name de rust die je krijgt omdat je bent gericht op één ding heel fijn.
  Zodra mijn tuin klaar is ga ik het ook weer een paar dagen doen!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joke Beantwoorden

 • 29 mei, 2012 om 21:08
  Leesdame zegt:

  Hoi Joke,
  Het geeft inderdaad veel rust en structuur.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 30 mei, 2012 om 09:26
  Lisa zegt:

  Jammer dat het weer nu weer iets minder aan het worden is, maar een boek per dag.. Ik zou het kunnen, als ik geen andere afspraken tussendoor heb of met mezelf in de knoop zit 😉
  Wel leuk dat het je zo ineens gelukt is.. Ik heb tweestrijd inmiddels uit, dus ga nu aan de volgende beginnen.. Misschien lukt die wel in een dag.. Al roept mijn tuin alweer, dus.. Word lastig plannen.. Ach, een boek per 2/3 dagen vind ik ook wel oke!! Haha.. Geen sterren voor deze 5 boeken?

  Ikhartje(0) deze reactie

  Lisa Beantwoorden

Reageer op: 5 dagen ‘Een boek per dag’ gedaan

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten