13 augustus 2017

#50books deel 33: wat lees je nu en bevalt het?

Het leuke aan #50books is dat je allerlei vragen kunt verwachten over boeken en lezen. Soms is zo’n vraag verrassend simpel! Martha vroeg ons: wat lees je nu en bevalt het? Naast de vraag die ze elke week stelt, maakt ze ook een overzicht van alle antwoorden op de vorige vraag.

Martha stelt elke zondag een vraag in de bekende rubriek #50books. In 2014 deed ze dit ook al. Peter Pellenaars begon er ooit mee in 2013 en in 2015 was hij nogmaals de gastheer. Hendrik-Jan de Wit nam dit voor zijn rekening in 2016. Iedereen is vrij om in te haken! De regels zijn te vinden bij Martha op haar blog: klik

Wat lees ik nu en bevalt het?

Op het moment van het uittikken van deze blogpost ben ik even ‘boekenloos’. Eventjes dan, want voor vanavond ligt alweer nieuw leesvoer klaar. Vanmiddag heb ik in het zonnetje ‘Ginevra’ van Simone van der Vlugt uitgelezen. Of het beviel? Jazeker!

‘Ginevra’ is een Italiaans historisch liefdesverhaal. Het is meer een novelle dan een roman en het boek had ik dan ook snel uit. Het verhaal ontroerde me en tot het laatste woord was ik geboeid. Simone van der Vlugt kan fijn vertellen! Uiteraard ga ik hier later nog uitgebreid op in met een leeservaring. Die komt deze week voorbij op mijn blog!

Maar we lezen natuurlijk veel meer dan we denken

Daarom pak ik deze vraag wat breder en gevarieerder op, want lezen doe je niet alleen in een boek… Ik besloot om eens bij te houden wat vandaag qua tekst allemaal onder mijn ogen kwam. Dat werd een grappig lijstje.

– het tijdschrift Santé
– de blogpost van Martha natuurlijk
– de feeds in diverse social media
– mijn bloglovinfeed
– de achterkant van de fles shampoo en conditioner, toen ik de conditioner in liet trekken
– een onzinnig artikel over All you can eat (tja, uit nieuwsgierigheid doorgeklikt)
– mijn mail (nieuwsbrieven van winkels)
– de koppen van de regionale krant
– een artikel over dry brushing

Ongemerkt ‘vreet’ ik heel wat letters weg op een dag. Wat ik me trouwens nu afvraag: ben ik de enige die in bad uitvoerig de achterkant van de flessen shampoo, conditioner en douchegel leest? Of heb ik gewoon een (gezonde) obsessie voor letters?

6 reacties

 • 13 augustus, 2017 om 22:35
  martha24111977

  Dat heb je leuk opgepakt! En je bent niet de enige. Ik lees zelfs de achterkant van een melkpak. Als ik letters zie, moet ik ze lezen… • 16 augustus, 2017 om 18:06
  Chantal - Hoofdstuk 12

  Ik lees ook altijd alles wat tekst is. Ook op straat. Waar bij de meeste mensen foto’s opvallen op reclameborden, zie ik altijd eerst de tekst.  • 16 augustus, 2017 om 23:14
   Leesdame

   Ik ook, ook op verjaardagskaarten, ik lees eerst wat er staat en dan pas kijk ik naar de afbeeldingen. • 19 augustus, 2017 om 07:17
  Lalagè

  Als kind viel ik op omdat ik de teksten op potten broodbeleg hardop voorlas, dus dat is inderdaad herkenbaar. Maar anderen vonden dat best vreemd, dus ik denk dat het toch niet helemaal normaal is 😉  • 19 augustus, 2017 om 16:05
   Leesdame

   Op het pak hagelslag van Venz staan vaak leuke teksten geschreven haha. Maar soms is het fijn om niet normaal te zijn, want dat is bijna iedereen al 😉 • 19 augustus, 2017 om 19:35
  Niek

  Heel lang las ik ook alle letters die maar voor mijn ogen kwamen. Maar helaas krijg ik het nu zonder leesbril niet meer gelijk scherp en dan is het blijkbaar me toch te veel moeite om een bril op te zetten voor de alledaagse letters.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: