#50books deel 33: wat lees je nu en bevalt het?

wat lees je nu?Het leuke aan #50books is dat je allerlei vragen kunt verwachten over boeken en lezen. Soms is zo’n vraag verrassend simpel! Martha vroeg ons: wat lees je nu en bevalt het? Naast de vraag die ze elke week stelt, maakt ze ook een overzicht van alle antwoorden op de vorige vraag.

Martha stelt elke zondag een vraag in de bekende rubriek #50books. In 2014 deed ze dit ook al. Peter Pellenaars begon er ooit mee in 2013 en in 2015 was hij nogmaals de gastheer. Hendrik-Jan de Wit nam dit voor zijn rekening in 2016. Iedereen is vrij om in te haken! De regels zijn te vinden bij Martha op haar blog: klik

Wat lees ik nu en bevalt het?
Op het moment van het uittikken van deze blogpost ben ik even ‘boekenloos’. Eventjes dan, want voor vanavond ligt alweer nieuw leesvoer klaar. Vanmiddag heb ik in het zonnetje ‘Ginevra’ van Simone van der Vlugt uitgelezen. Of het beviel? Jazeker!

‘Ginevra’ is een Italiaans historisch liefdesverhaal. Het is meer een novelle dan een roman en het boek had ik dan ook snel uit. Het verhaal ontroerde me en tot het laatste woord was ik geboeid. Simone van der Vlugt kan fijn vertellen! Uiteraard ga ik hier later nog uitgebreid op in met een leeservaring. Die komt deze week voorbij op mijn blog!

Maar we lezen natuurlijk veel meer dan we denken
Daarom pak ik deze vraag wat breder en gevarieerder op, want lezen doe je niet alleen in een boek… Ik besloot om eens bij te houden wat vandaag qua tekst allemaal onder mijn ogen kwam. Dat werd een grappig lijstje.

– het tijdschrift Santé
– de blogpost van Martha natuurlijk
– de feeds in diverse social media
– mijn bloglovinfeed
– de achterkant van de fles shampoo en conditioner, toen ik de conditioner in liet trekken
– een onzinnig artikel over All you can eat (tja, uit nieuwsgierigheid doorgeklikt)
– mijn mail (nieuwsbrieven van winkels)
– de koppen van de regionale krant
– een artikel over dry brushing

Ongemerkt ‘vreet’ ik heel wat letters weg op een dag. Wat ik me trouwens nu afvraag: ben ik de enige die in bad uitvoerig de achterkant van de flessen shampoo, conditioner en douchegel leest? Of heb ik gewoon een (gezonde) obsessie voor letters?

Foto is van Pixabay

6 reacties

 • 13 augustus, 2017 om 22:35
  martha24111977 zegt:

  Dat heb je leuk opgepakt! En je bent niet de enige. Ik lees zelfs de achterkant van een melkpak. Als ik letters zie, moet ik ze lezen…

  Ikhartje(1) deze reactie

  martha24111977 Beantwoorden

 • 16 augustus, 2017 om 18:06
  Chantal - Hoofdstuk 12 zegt:

  Ik lees ook altijd alles wat tekst is. Ook op straat. Waar bij de meeste mensen foto’s opvallen op reclameborden, zie ik altijd eerst de tekst.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Chantal - Hoofdstuk 12 Beantwoorden

  • 16 augustus, 2017 om 23:14
   Leesdame zegt:

   Ik ook, ook op verjaardagskaarten, ik lees eerst wat er staat en dan pas kijk ik naar de afbeeldingen.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 19 augustus, 2017 om 07:17
  Lalagè zegt:

  Als kind viel ik op omdat ik de teksten op potten broodbeleg hardop voorlas, dus dat is inderdaad herkenbaar. Maar anderen vonden dat best vreemd, dus ik denk dat het toch niet helemaal normaal is 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

  • 19 augustus, 2017 om 16:05
   Leesdame zegt:

   Op het pak hagelslag van Venz staan vaak leuke teksten geschreven haha. Maar soms is het fijn om niet normaal te zijn, want dat is bijna iedereen al 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 19 augustus, 2017 om 19:35
  Niek zegt:

  Heel lang las ik ook alle letters die maar voor mijn ogen kwamen. Maar helaas krijg ik het nu zonder leesbril niet meer gelijk scherp en dan is het blijkbaar me toch te veel moeite om een bril op te zetten voor de alledaagse letters.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Niek Beantwoorden

Reageer op: #50books deel 33: wat lees je nu en bevalt het?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten