Liebster award

liebster awardIk ben weer de gelukkige! De Liebster award tag, oftewel de traditionele ketting-blogpost. En dit keer was ik genomineerd door boekenblog Het Leeslint.  Dank je wel daarvoor! Zelf nomineer ik niet, want vrijwel alle bloggers die ik ken hebben deze tag al meerdere keren gehad. Voor mij is dit nu de vijfde keer en ook de laatste keer!

1. Alleen nog boeken lezen in een taal die je slecht spreekt of alleen de boeken lezen die je op dit moment in je slaapkamer hebt staan/liggen (dus als je 1 boek in je slaapkamer hebt en de rest in de woonkamer dan geldt dat ene boek)

De boeken die ik momenteel in mijn slaapkamer heb liggen. Want hier liggen namelijk al mijn boeken. In de gewone boekenkast en onder in mijn kledingkast en nog wat andere plekjes waar ze verstopt liggen. Plus natuurlijk mijn e-reader. Deze keuze is dan ook makkelijk gemaakt. Ik heb ook nog heel veel ongelezen boeken op mijn plank staan, dus ik kom voorlopig wel vooruit en als ik niks meer ongelezen kan vinden dan zou ik alle mooie boeken gaan herlezen.

2. Nooit meer het eerste hoofdstuk van boeken lezen, of nooit meer het laatste?
Dan kies ik voor ‘nooit meer het eerste hoofdstuk’. In het laatste hoofdstuk worden vaak de laatste lijntjes afgesloten, de clou van een thriller komt dan uit en je krijgt antwoorden op vragen. Het laatste hoofdstuk is vaak cruciaal. Het eerste hoofdstuk… tja, vaak een intro/proloog. Soms een kort cursief geschreven stuk. Het is mooi om te lezen, het is het begin naar een mooi verhaal, maar ik zou het eerder kunnen missen dan het laatste hoofdstuk.

3. Serie of standalone? En waarom?
Absoluut standalone. Een serie kan best leuk zijn, maar liever heb ik een boek wat begint en ook gewoon eindigt. Ik vind het bij series lastig dat je soms maanden, tot zelfs jaren moet wachten tot er volgend deel komt en dan ben ik tegen die tijd de hele verhaallijn een beetje vergeten. Een uitzondering was The Hunger Games, die boeken heb ik redelijk kort achter elkaar kunnen lezen.

4. Welk liedje past bij jou favoriete boek? ( noem boek en liedje)
Visionary dream van Sopho Khalvashi past wat mij betreft heel mooi bij ‘De drie levens van Tomomi Ishikawa’ van Benjamin Constable.

5. Welk boek staat boven aan je wishlist?
De kraamhulp van Esther Verhoef. Het schijnt heel goed te zijn. Maar ja, eerst zelf lezen, dan geloven!

6. als je nog maar 1 boek mag lezen, welk boek zou dit zijn?
Over deze vraag heb ik het langst nagedacht. Ergens vind ik deze vraag ook wat luguber klinken. Ik mag nog maar 1 boek lezen… en dan? Dan is het over? Of dan zijn er geen boeken meer en zal ik dat ene boek dus steeds moeten herlezen. Ik denk The Hunger Games, in het Engels. Dan doe ik daar sowieso wat langzamer mee en dan kan ik nog één keer genieten van dat weergaloze verhaal! En wie weet wat ik nog allemaal ontdek in het verhaal tijdens het herlezen.

7. welk boek dat gehyped was vond jij heel erg tegenvallen?
Alleen voor vrouwen van Marleen Janssen. Het boek is één grote reclamestunt voor de cursus en vertelt werkelijk niets nieuws aan de lezer. Je krijgt alleen tig keer te horen dat je absoluut die cursus moet doen wil je alles leren… Momenteel wordt het boek de hemel ingeprezen door verschillende media. Ik erger mij mateloos aan alle ophef.

8. heb jij meer nieuwe boeken of meer tweedehandsjes?
Ik heb vooral veel boeken in nieuwstaat. Een paar tweedehands boeken heb ik ook, dat zijn bijvoorbeeld boeken die niet meer verkrijgbaar zijn en sommige heb ik zelfs jaren naar gezocht. En dan het gevoel wat je voelt als je ineens dát boek ziet liggen in een kraampje… onbeschrijflijk!

9. wat is je favoriete plek om boeken te kopen?
Mijn bed! Haha, soms krijg ik de kriebels en begin ik net voor het slapengaan te shoppen op de webshop van mijn boekhandel. Maar ook bij de boekhandel zelf koop ik graag. Lekker lang snuffelen, in de kasten, op de tafels. Op de jeugdafdeling, bij de kookboeken… Heerlijk!

10. wat is het perfecte drankje om te drinken bij het lezen?
Koffie! Hele mokken drink ik weg tijdens het lezen overdag. In de zomer vind ik koude koffie lekker. Dat zijn bijvoorbeeld die bekertjes van Starbucks.

11. raad nu iedereen een boek aan!
Ik raad iedereen het boek Stuk aan van Judith Visser. Dat blijft een boek uit mijn top tien. Ik heb het boek drie keer gelezen! En ik heb het al eerder gezegd: het is zo lekker over the edge, zo gedurfd, zo typisch Judith Visser!


2 reacties

Reageer op: Liebster awardCredits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten