80 dingen waar ik gewoon heel erg blij van kan worden

80 dingen die blij makenWe kunnen overal uren over klagen. Maar kom op: met klagen voel je jezelf echt niet beter hoor! Nee, wil je echt blij worden, dan maak je toch een lijst met 80 dingen waar je gewoon blij van wordt… Deed ik ook en  het ging zonder veel moeite. Het blijkt dat ik van heel veel (kleine) dingen al blij kan worden. En als ik die lijst nu nakijk word ik blij dat ik van zoveel dingen al blij kan worden. Ik raad iedereen aan om eens zo’n lijst te maken. En dan zul je zien dat hetgeen waar je over klaagt best wel meevalt als je 80 dingen ziet staan waar je dus een feelgood-gevoel van krijgt.

 1. Een zomerse dag
 2. Lezen in de tuin
 3. Koffiedrinken in de tuin
 4. De geur van een nieuw boek
 5. Chanel No. 5
 6. Lezen in de tuin op je e-reader en realiseren dat je zeker nog 5 andere fijne boeken op je reader hebt staan
 7. Heftige regenbuien diep in de nacht
 8. Een gedicht lezen voor het slapengaan en de boodschap begrijpen
 9. 12 uur achter elkaar slapen omdat je het even nodig had
 10. Lezen voor het slapengaan
 11. Knuffelen met de kat
 12. De kat die oprecht blij is dat je weer thuis bent
 13. Leuke comments krijgen op blogberichten
 14. Gewoon een knaller van een blog schrijven
 15. Veel bezoekers op je blog krijgen
 16. Leesopdrachten krijgen
 17. Uitgevers die je blog al een tijdje volgen en je dan zomaar een boekenpakket geven omdat je een boek van hun langdurig heb gepromoot.
 18. Een hamburger eten bij de Mac zonder me schuldig te voelen
 19. Ontdekken dat ik een fles Baileys in de kast heb staan
 20. Baileys drinken en dvd’s van Friends kijken en dat diep in de nacht
 21. Op Youtube urenlang muziek luisteren uit de jaren ’90
 22. Een fijn gesprek voeren met iemand die helemaal op jouw lijn zit
 23. Vrienden hebben die je zo goed kennen dat ze een halve zin van je al begrijpen
 24. Twitter
 25. Foto’s kijken op Facebook van oud-klasgenoten en concluderen dat ik er zelf toch best goed uitzie
 26. Glanzende haren zonder dat ik er iets voor hoef te doen
 27. Een huid die geen foundation nodig heeft
 28. De goedkoopste mascara die dezelfde effecten geeft als die elektrische van een exclusief merk
 29. Mensen die in de bioscoop hun mond houden tijdens het vertonen van de trailers
 30. De geur van popcorn in de hal van de bioscoop
 31. Stapelkorting bij de parfumerie
 32. Beautyblogs lezen
 33. Vrienden die aanvoelen dat je ze even nodig hebt
 34. Vrienden bij wie je volledig jezelf kan zijn, ja je mag dus ook opgefokt, verdrietig en onredelijk zijn af en toe
 35. Tosti’s maken en dan Sex and the city kijken
 36. Fantaseren over shoppen in NYC nadat je al tig afleveringen gezien hebt van Sex and the city
 37. Lasagne eten
 38. Je boekencollectie bekijken
 39. Boekshoppen
 40. Op een tweedehands boekenmarkt eindelijk dat ene boek vinden waar je al 5 jaar naar op zoek was
 41. Dat boek vervolgens voor de helft van de prijs meenemen
 42. Midden in de week kersenvlaai kopen
 43. Naar de kapper gaan
 44. Bij de kapper lezen in glossy magazines
 45. Iets nieuws uitproberen in een restaurant en het vervolgens heel lekker vinden
 46. Af en toe iets kopen van Chanel
 47. Zomaar een boek weggeven
 48. Een dag zonder social media en een gsm die afstaat
 49. Knuffelen
 50. Een knuf of kus onder een mailtje
 51. Alleen gaan shoppen en drie kwartier lang in dezelfde winkel bivakkeren in de pashokjes en niemand die zuchtend op je staat te wachten
 52. Realiseren dat ik al een jaar blog op Leesdame
 53. Een vast groepje lezers die elke dag langskomt
 54. Bodybutter van The Body Shop
 55. De geur van regen
 56. De vogels die ik ’s ochtends hoor
 57. Slapen met een open raam
 58. Wakker worden met de zon op mijn gezicht
 59. Lang uitslapen en ontbijten met koffie en koekjes en niemand die daar dan wat van zegt
 60. Door het park wandelen en zachtjes voor jezelf zingen
 61. Lieve smsjes, berichtjes, mailtjes whatever krijgen
 62. Warme pudding met macaroni
 63. Wierook branden
 64. Zomaar ineens spontaan besluiten om te gaan uiteten
 65. Gezellig kletsen met vrienden en realiseren dat er al vier uren verstreken zijn
 66. Bij een digitaal probleem op Twitter om hulp vragen en binnen 5 minuten daadwerkelijk hulp krijgen
 67. De draadloze printer die gewoon print en niet doodleuk vertelt dat er geen verbinding tot stand kan komen
 68. Foto’s schieten die echt goed gelukt zijn
 69. Op een verjaardag komen en allemaal onbekende gezichten zien en dat blijken dan ontzettend aardige en leuke mensen te zijn
 70. Een avond doelloos van het ene naar het andere programma zappen en gewoon even genieten van het lui op de bank hangen
 71. Ouders die daadwerkelijk ingrijpen als hun kroost vervelend wordt in een restaurant, winkel of weet ik veel waar
 72. Buiten zitten en dan alleen maar voor me uit staren
 73. Een frikandel uit de muur trekken, omdat ik er trek in heb
 74. Mensen die je net pas kent, maar bij wie je wel gelijk voelt dat het vertrouwt is
 75. Mensen die je niet kent, maar je ongevraagd gelijk te hulp schieten als ze zien dat je hulp nodig hebt
 76. Tig keer hetzelfde liedje luisteren en niemand die daar wat van zegt
 77. Set fire to the rain van Adele dus
 78. Overal wifi
 79. Een persoonlijk gesigneerd boek krijgen
 80. Deze lijst maken

5 reacties

Reageer op: 80 dingen waar ik gewoon heel erg blij van kan worden

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten