ABC-tag

tagIk had zin in een leuke tag. En ik had al een paar leuke voorbij zien komen, maar deze trok me het meest:  de ABC-tag. Er zijn al diverse soorten ABC-tags in blogland, er is ook een die over websites gaat geloof ik en ik heb laatst ook een Engelstalige. Maar dat is deze dus niet. Deze tag zag ik al eerder bij de meiden van Book Babbles.

In deze simpele tag link ik elke letter van het alfabet aan een bepaald woord wat te maken heeft met boeken, lezen in het algemeen of met bloggen.  Ik ben er een avondje zoet mee geweest, want sommige letters vielen niet mee… Maar het was erg leuk om te doen.

Auteurs
Mijn favoriete auteurs momenteel: Linda Jansma, Esther Verhoef, Judith Visser en natuurlijk Hanna Bervoets.
Bebook
Ik lees graag op mijn e-reader. Een Bebook Pure. Hiervoor had ik de Bebook Neo.
Chaotisch
Ik ben volgens mij met stip op 1, de meeste chaotische boekblogger van Nederland, but I love it!
Doolhof
Een quote bovenaan mijn blog is: lezen is… verdwalen in het literaire doolhof wat zich afspeelt in je hoofd.
Einde
Vroeger las ik eerst het einde van een boek en dan begon ik pas. Heel dom, vooral bij thrillers. Ik laat het nu dan ook uit mijn hoofd.

Flow
Het laatste tijdschrift wat ik kocht. Maar ik krijg ook een flow van langdurig lezen. Een soort meditatie-gevoel bijna.
Goodreads
Hier hou ik zo nauwgezet mogelijk mijn collecties bij, mijn leestempo en deel ik quotes uit mijn leeservaringen. Iedereen is ook welkom om mij toe te voegen daar.
Hunger Games
In één woord: geweldig goed!
Internet op mijn telefoon
Ik vind het een verrijking. Waar ik ook ben, ik check altijd eventjes reacties op blogposten. Vind ik leuk 🙂
Jullie
Jullie zijn mijn lezers. Jullie zijn mijn collega-bloggers. Jullie zijn altijd om de hoek.  Jullie zijn iedereen. Zonder jullie zou ik allang gestopt zijn.
Kindertijd
Ik las in mijn kindertijd heel veel kinderboeken. Vooral series zoals de Olijke Tweeling. Maar ook De drieling en de Dolle tweeling.
Leesdame
Die naam bedacht ik toentertijd in één minuut, ik tikte het in en daar stond het dan.

Minst leuk
Verhalenbundels vind ik het minst leuk om te lezen. Een opbiecht-momentje.
Nederlandstalig
Ik heb echt een voorkeur voor Nederlandse boeken. Boeken van eigen bodem dus. Soms krijg ik wel eens vertaalde boeken toegestuurd, dat vind ik op zijn tijd ook leuk. Maar als ik dan weer begin in een boek van een Nederlandse auteur, dan voelt dat zo lekker vertrouwt en eigen.
Onzin-boeken
Boeken die rond de 20 euro in de winkel liggen, vol staan met foto’s, krabbels en ander pagina-opvulmateriaal. Denkbijvoorbeeld aan dat zomerboek van Heleen van Royen. En het ergste is: ik koop dat gewoon… grinnn
Persberichten
Die krijg ik meestal op dinsdag haha. En als ik ze lees dan denk ik altijd even: ‘wow, ik zit gewoon persberichten te lezen, gewoon omdat het kan’.
Quote
Er staat een quote uit een leeservaring van mij in het boek van Nynke Laanstra: ‘De sluwe verleider’.

Recensie-exemplaren
Ook al heb ik er al twee jaar ervaring mee, het blijft iets bijzonders en het blijft leuk.
Snellezen
Ik lees heel snel, ik kan als ik zou willen (en de tijd heb) één boek per dag halen.
Twitter
Ik vind Twitter heel makkelijk, het brengt alles net wat dichterbij en de lezers naar mijn blog
Uitgeverijen
Daar heb ik als blogger redelijk vaak mee te maken en dat was in het begin spannend, maar nu weet ik niet beter.
Vrouw 
Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een boek waarin een vrouw de hoofdpersoon is. Ik vind het heerlijk om raakvlakken te zoeken, om mezelf erin te herkennen of juist niet en daar dan weer van te leren.

WordPress
Het biedt mij als blogger meer mogelijkheden dan Blogspot. Maar het zit wel wat ingewikkelder in elkaar. Toch werkt het heel erg fijn!
Xenos
Daar snuffel ik graag en daar vind ik handige ‘boekachtige’ accessoires.Zoals een koffiemok waar ik op kan schrijven, of een lekkere deken waar ik op lig.
YA
Ik hou van hedendaagse YA-verhalen. Ik ben daarom ook helemaal voor de YA-boekenweek! Hebben jullie daar de petitie al voor getekend?
Zomer
Ik lees in de zomer zichtbaar meer dan in de wintertijd.


5 reacties

Reageer op: ABC-tag

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten