Alles op alles van Marijke Vos

alles op alles cover

Met nieuwsgierigheid begon ik aan ‘Alles op alles’ van Marijke Vos. Ik hoopte op dezelfde warme en gezellige sfeer zoals in ‘Van Chanel naar Flanel’. En ja, dat kreeg ik!

Nadja gaat tijdens haar sabbatical naar het kleine huisje van haar oudtante Ella in Engeland. Tante Ella ligt in het ziekenhuis. Haar huisje ligt op de rand van landgoed Stonewood. Dit landgoed en het landhuis was vroeger voor Nadja en haar zus een bron van fantasieën en avonturen. Maar het landgoed is in handen gevallen van een ambitieuze projectontwikkelaar. Hij wil alles slopen.

Arrogantie en liefde

Nadja is het er niet mee eens, dat alles gesloopt gaat worden voor moderne nieuwbouw. Ze kan de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan dan ook niet uitstaan. Op landgoed Stonewood liggen veel emotionele herinneringen. Hier komt Nadja achter als ze het dagboek van haar oudtante vindt.

In het ziekenhuis kan Nadja het al snel goed vinden met Ella’s arts Adam Green. Hij is erg geïnteresseerd in het landgoed en haar geschiedenis en later ook in Nadja zelf. Ondertussen komt Nadja er ook achter dat Benjamin Logan misschien wel niet zo arrogant is als ze denkt. Marijke Vos geeft vervolgens een verrassende twist aan alle verhaallijnen!

Warme schrijfstijl

Marijke Vos heeft een warme en gemoedelijke schrijfstijl. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat ‘Alles op alles’ een gezellig winterboek is. Maar goed, ik las het tijdens de hittegolf en dat ging ook prima. Wederom schrijft Marijke Vos erg beeldend, waardoor je het landgoed goed voor je kan zien. Daarnaast geeft ze ook aandacht aan kleine dingetjes, zoals het wel en wee bij de plaatselijke schilderclub, de dieren waar Nadja voor moet zorgen en de bijzondere saamhorigheid van de bewoners.

De relaties met de mannen lijken op het eerste oog voorspelbaar, maar door wat rauwe randjes en bizarre situaties krijgt dat toch net weer een verrassende wending. Daardoor neemt de voorspelbaarheid af. Dat is leuk, je maakt als lezer dan toch een onverwachts bochtje in het verhaal.

Wat ik ook leuk vond, was dat Marijke Vos mondjesmaat de nieuwsgierigheid van de lezer voedt. Ik was als lezer erg nieuwsgierig naar het landgoed en het landhuis. Naarmate het verhaal vordert, kom je daar ook achter. Ik blijf het leuk vinden, dat Marijke Vos zoveel aandacht aan de omgeving kan geven, waardoor je jezelf ook in die omgeving waant!


Reageer op: Alles op alles van Marijke Vos

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten