1 september 2022

September van Annelies Verbeke

‘September’ is het eerste deel van deze nieuwe serie van uitgeverij Das Mag. Elke maand zal er een nieuwe novelle uitkomen!

‘Voor de serie ‘De maanden’ trapte Annelies Verbeke af met ‘September’. Ze zocht al haar oude agenda’s op en bekeek wat ze al die jaren in september deed. Kunst en literatuur stond hierin vaak centraal. De auteur zat in jury’s en werkte aan haar boeken. Ze blikt terug, haalt herinneringen op aan voorstellingen, muziek en ook komt ze heel even terug op de aanslagen van 11 september 2001.

Lees de hele blogpost …

22 augustus 2012

Slaap! van Annelies Verbeke

slaap cover

Ik ben geen makkelijke slaper… Soms gaat dat tijden goed, soms gaat dat weer lekker fout. Het slapen zelf is niet zo’n probleem, maar het in slaap komen wel. Dus kwam ik in mijn ntl-verzameling de literaire roman Slaap! tegen van Annelies Verbeke en dat boek gaat dus over een slapeloze vrouw.

Maya kan niet slapen, al maanden niet. Haar partner is al bij haar weg. Omdat Maya toch niet kan slapen gaat ze ’s nachts zwerven door de stad. Ze drinkt in de kroeg en belt bij mensen aan om ze wakker te maken.

Lees de hele blogpost …